Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Speeedfire #5416 üzenetére

    Hülyeségnek tűnhet, hogy admin-oldalt szeretnék validálni, de mégis. :) Operából Direct Inputtal el lehet küldeni validálásra az oldalt (vagy más böngészőben beépülővel), szóval ez nem kérdés, tudom ellenőrizni a validitást.
    A szóköz azért fordulhat elő az id-ben, mert lehet olyan név, amit lekérek adatbázisból, amiben előfordul szóköz (nem tudhatom, hogy a júzer milyen nevet tölt fel, de simán lehet, hogy olyat, amiben van szóköz).
    Mondom, az eredeti nevet csak azért pakolom bele az id-be, hogy gyorsabb legyen ellenőrizni, nem úgy küldte-e el a júzer a "módosított" adatot, hogy valójában nem módosított semmit - ha nem módosított, megegyezik az eredetileg látott értékkel, minek nyúlkáljak adatbázishoz, úgysincs változtatás.

    Ja igen, ami fontos a megértéshez: a Jeditable úgy működik, hogy mondjuk megadsz egy CSS-osztályt (pl. "edit") egy HTML-elemnek (pl. egy div-nek), és onnan fogja tudni, hogy kétszeri ráklattyogásnál (lehet akár egyszeri is egyébként, több lehetőség van) módosítható legyen a mező, átalakítja form-má, azonbelül létrehoz egy input mezőt, majd egy Enter leütésével ezt a form-ot tudod elküldeni a feldolgozó fájlnak, majd az abból visszakapott adatot kiíratni - ha sikerült a módosítás, nyilván már a módosított adatot írod ki.
    Maga a HTML-elem azonosítója (id) a $_POST['id'] változóval érhető el, a módosított érték pedig a $_POST['value'] segítségével (ez az input mezőből jön).

    Példa:
    <div class="edit" id="nev_68_eredetinév">eredetinév</div>

    A példában szereplő "eredetinev" adatbázisból jön (ebben lehet szóköz is! Pl. "eredeti név"); a "nev" jelzi, hogy most mondjuk az adatbázisba feltöltött cuccnak a nevét szeretném módosítani, a "68" pedig az adott elem azonosítója.
    Eszerint pedig szétrobbanthatom a $_POST['id'] változót mondjuk alsóvonás szerint (erre mondtam, hogy esetleg hibaforrás lehet, ha a júzer alsóvonás-karaktert ad meg, ez most átmeneti próbálkozás egyelőre), az új név pedig a $_POST['value'] változóban van:

    list($object_to_mod, $dog_id, $original)=explode("_", $_POST['id']);
    $new=$_POST['value'];

    Ha a $new megegyezik az $original változóval, akkor visszatérek az eredeti névvel, és kész, nem vizsgálgatok tovább, így gyorsabb.

    Remélem nem voltam túl zavaros.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák