Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz rainman72 #25950 üzenetére
Mivel nem az első alkalom ezért csak megemlítettem, hogy sokkal szebbek lennének.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Mezcal
addikt
válasz Piftuka #25912 üzenetére
Nézd, én is a Sony OLED gyilkos tévéjét választanám, ha nem csillagászati áron menne. Azt nem tudom, hogy hozta ki ezt a képminőséget az LCD tévéből és még beégés, ghosting sincs, mint az OLED-nél. Pár év múlva majd megveszem negyedáron.
Playstation 5 SE CFI-1116A - Bugatti Divo távirányítós
-
blakey
titán
válasz Mezcal #25953 üzenetére
Mitől OLED? Csak ha mikroled.
Sony KD-75ZH8 - ebben a méretben és felbontásban van OLED ami még jobb ennél. Egy LCD nem tud "OLED-gyilkos" lenni, ráadásul a Sony a Dolby Visiont "Low Latency "módban tudja.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Sebiakos001
csendes tag
Sziasztok!
1 hete küzdök a 58PUS7304/12 masinával.
TMP191E_R.101.001.123.008 szoftver óta problémáim vannak. UPC smart cardot használok eddig minden rendben volt, de azóta az ékezetes címek teljesen más karakterekkel jelennek meg plusz bizonyos csatornáknál a hangsáv sem jó (lehet nem hangsáv a neve lényeg hogy ciripelés van hang helyett ami netflixnél is jelentkezik.) próbáltam visszarakni régebbi frissítést de egyszerűen nem lát semmit s tv. Letöltöttem a hívatalos oldalról ahol egyébként egy régebbit ír aktuálisnak leformáztam a pendriveot ahogy írja átmásoltam a filet de semmi.. azt írja hiba nincs szoftver... valami ötlet? Köszi a segítséget! -
Mezcal
addikt
válasz blakey #25959 üzenetére
A Chip tesztelte és ezt írták róla.
"A Sony megtöri a hagyományt, amely szerint a tökéletes képminőségre jelenleg az OLED-tévék képesek. A KD-75ZH8 kiváló képminősége révén könnyedén az első helyre kvalifikálta magát, a fényerőssége 2300 nit, amely messze a legjobb mért értéket jelenti az összes eddig, a tesztlaborban járt tévét is figyelembe véve. Ennek ellenére a fekete is tökéletes, szinte majdnem olyan jó, mint amit egy OLED-tévé fel tud mutatni. Ha ezt a két dolgot egymás mellé tesszük, máris kiváló, 234:1-es ANSI kontraszt adódik. És valóban, a gyakorlatban mindössze a betekintési szögben kell kompromisszumot kötnie annak, aki nem OLED-tévét vásárol, hanem a Sony 8K-s modelljére szavaz." Chip 2020 novemberi szám 43. oldal.
+ Extra nagy fényerő, kiváló felszereltség, remek képminőség
- a betekintési szög csak átlagos, a HDMI 2.1 támogatás pedig nem teljesVagyis OLED képminőség az OLED gyengeségei nélkül.
-
Fera_27
tag
válasz Alien! #25919 üzenetére
Én egy 50PUS6704-gyel szívok hasonlóan, Netflix kép gyönyörű, de HDR X96 Air P2 médialejátszóról HDMI-n mosott, értem én hogy nincs elég nit hozzá, de nem is az a baj, hanem amit itt a fórumon is pedzegettek mások is, hogy valahogy a fekete/sötét tartományban rossz a mapping, sávos kicsit, bebukik, lilás, igénytelen.
Annak idején nvm flashelésről olvastam, de úgy emlékszem csak az 7304-es Androidos típushoz találtam bármi használhatót.
Ezt értsem úgy, hogy semmit nem tudok megpróbálni? Szerviz meg felejtős?
Euronicses vásárlás volt a tévé amúgy. -
ddmb
aktív tag
Samsung UE50RU7092-rol szeretnek atterni 1 ev utan Philips 58PUS7505-re (Samsungot muternak elajandekoznam Karacsonyra). Kerdesem, hogy mennyire lenne fajdalmas a valtas nekem? Nagyon utaltam a Samsungban hogy nem tud felvenni, keppel/hanggal viszont maximalisan elegedett voltam, es igy hogy muternak is kell tv, itt az alkalom hogy 50rol atterjek 58ra. Remelem nem lesz tul nagy... :) Samsung menuje olykor megkinzott: jelinformacional, csatornalistanal, stb. Lesz ami esetleg hianyozni fog a Philipsbol, ami benne volt a Samsungban?
[ Szerkesztve ]
-
ddmb
aktív tag
Egy ilyen kerdesem lenne meg... Napi 8 orat IPS laptop kijelzobe nezek. Ha este tovabbi 2-3 orat tevet is nezek, akkor ejjel olykor arra ebredek hogy faj a szemem. Elkezd folyni a konnyem, es ha egy kicsit is megnyomom a szemgolyom elegge faj. Gondolom a tv-m az VA technologia. Tehermentesitenem a szemem, ha a tv is IPS technologiaju lenne? Vagy a szemfajast a az eltero tavolsag a kijelzotol okozza es a kijelzo technologianak nincs jelentosege? Kb. 3 meterrol nezzuk az 50 colos tv-t a szobaban.
-
alaves
addikt
válasz Mezcal #25961 üzenetére
Hát igen, néhány fokkal elmész oldalra és máris összeomlik a KD-75H8 csodás képminősége, csakúgy mint a Q90-é. Az extra fényerősség az most mire is kell
A 77CX 400-500 eFt-al olcsóbb a KD-75H8-nál, igaz az nem 8K, csak 4k. Mire lesz értelmes mennyiségű 8k-s anyag addigra meg ez a Sony sem ér már semmit.
Egyébként simán lehetne már rengeteg 8k-s anyag, mert már az 50-es évektől kezdődően sok 70 mm-es filmre készített mozi 6k-t meghaladó képrészletességgel rendelkezik. Simán lehet 8k-ra remasterelni (illetve már eleve arra kellett volna, ha nem azt tették).Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Kbali
nagyúr
Inkább a laptopod lehet pwm-es és azért fáj a szemed. Nem árt használni szemcseppet (műkönnyet) - és lehet, hogy már szemüveg sem ártana - az is lehet, hogy folyamatosan erőlteted a szemed és azért fáj. Ha megteheted, menj el minél előbb szemorvoshoz egy vizsgálatra és mondd el neki a panaszaidat. Ha sokat késlekedsz, csak roszabb lesz.
-
blakey
titán
válasz Mezcal #25961 üzenetére
Az a helyzet, hogy amennyiben kalibrált egy OLED meg egy LCD akkor nincs az az LCD amelyik "leverné". Elég sok felsőkaegóriás LCD-t néztem OLED mellett, kivilágított helyiségben nézhető de amint sötöt lesz a szobában máris elvérzik. Ekkora fényerő semmihez nem kell. de mindegy, hidd azt, hogy "OLED-gyilkos."
Vagyis OLED képminőség az OLED gyengeségei nélkül. - ez így helyesebb "Vagyis közel OLED képminőség az LCD gyengeségeivel."ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
pakos85
csendes tag
Sziasztok! A közeljövőben tervezek tv vásárlást. A meglévő szekrénybe 43-as passzolnak, de így csak 5-6 centi marad a két oldalán (fent 40-50). Ide is érdemes ambilight-osat, vagy mondjak le róla? Köszönöm!
-
dino_m
senior tag
válasz dino_m #25920 üzenetére
Na, végül csak megkaptam végre a csereigazolást, tegnap délután, emailban. A Telekommal is sikerült már kiegyezni és hétfőn megyek az ügyfélszolgálatra megrendelni a másik TV-t.
A kérdés már csak az, hogy merjem-e megvenni az 58" 8505-öst? Nem szeretnék azzal is úgy járni, mint a 7304-essel.Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
szeretnék külső szoba világítást is kapcsolni az Ambilight-ra. Csak Philips Hue megoldás jöhet szóba? Ha veszek egy két színes izzós kezdő készletet akkor azt rá tudom kapcsolni a TV-re?
-
hubertus33
tag
Üdv!
Van egy Philips led tv-m és az a jelenség hogy ha bedugom csak a lógó jelenik meg és semmit se csinál.. csak úgy lehet kikapcsolni ha kihúzom.. mi lehet a gond? Egy 2017-es led tv..
Xbox Series S, Redmi Note 13pro+
-
alaves
addikt
válasz hubertus33 #25979 üzenetére
Philips honlapról töltsd le a szoftvert. A pkg fájl USB-re, azután bedugod, rendbe teszi. Persze ha nem hardver hiba.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
anrab
addikt
válasz hubertus33 #25979 üzenetére
Ez elég gáz.
Egy pendrive-ra tedd fel az utolsó frissítést és kikapcsolt állapotban csatlakoztasd majd kapcsold be.
Lehet szerencséd lesz. -
Sebiakos001
csendes tag
Nekem a pedriveot sehogy nem olvassa be... felismeri bejon a menuje de a frissitest sehol nem latja.. fat 32 fotmazva kicsamagolva semmi mas rajta megsem tortenik semmi.. smartkartyaval megy a tv
-
anrab
addikt
válasz Sebiakos001 #25983 üzenetére
Haladás.
Tehát akkor már túljutott a logón és bebútolt.
Vagyis működik. -
Mezcal
addikt
válasz blakey #25970 üzenetére
Nem haragszol meg, ha a tesztelőknek hiszek? Amiben veri az OLED-et, az a fényerő, fehér szín, mindezt a beégés legkisebb hajlama nélkül. Amiben még jobb is, az a színhelyesség, feketében meg minimális a különbség. Arról nem beszélve, hogy ez a tévé az OLED-del ellentében nappal is tökéletesen nézhető képminőséget produkál, és ami fontos, a fekete miatt este is. A fényerő nem csak itt, de HDR miatt is fontos. Az utolsó mondatod szimpla trollkodás, ugyanis ennél a tévénél nincs meg az LCD szokásos gyengesége, egyedül a VA-ra jellemző gyengébb betekintés. Ez bizony OLED gyilkos LCD, csak horror áron.
Elég sok felsőkaegóriás LCD-t néztem OLED mellett, kivilágított helyiségben nézhető de amint sötöt lesz a szobában máris elvérzik.
Az lényegtelen, hogy hány szutyok LCD-t néztél, ez nem az a kategória. Vicces, hogy ezzel érvelsz egy 2 miliós tévé ellen.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Mezcal #25987 üzenetére
Nem haragszom, de jobban hiszek magamnak. Én kipróbálom és saját magam tesztelem.
Arról nem beszélve, hogy ez a tévé az OLED-del ellentében nappal is tökéletesen nézhető képminőséget produkál - ez mekkora butaság, nappal is tökéletes az OLED képe, nem tudom te mit néztél.
Az lényegtelen, hogy hány szutyok LCD-t néztél, ez nem az a kategória. Vicces, hogy ezzel érvelsz egy 2 miliós tévé ellen. - aha, csak nem szutyok kategóriát nézek és mielőtt tovább folytatnád, ez a stílus nálam nem pálya, innentől kezdve és úgy érzem, hogy nagyon rossz irányba vinnéd a beszélgetést.
Vicces, hogy ezzel érvelsz egy 2 miliós tévé ellen. - vicces, hogy te nem próbálod ki a drága TV-ket csak olvasol róla, de véleményed az van. Na itt és most vége a veled folytatott "vitának", mert ez nem az lenne, nem tudsz normálisan hozzászólni, máris személyeskedés irányába viszed a beszélgetést.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Mezcal
addikt
válasz blakey #25988 üzenetére
Nem haragszom, de jobban hiszek magamnak. Én kipróbálom és saját magam tesztelem.
Mit, a 2 milliós tévét? Mert azzal érveltél ellene, hogy több LCD tévét láttál. Tudod mit, ha majd a Lamborghini szapulásáról lesz szó, én azt fogom mondani, hogy sok zsigulival volt dolgom.
nappal is tökéletes az OLED képe, nem tudom te mit néztél.
Napfénynél nem olyan erős az OLED, a kisebb fényerő és a tiszta fehér hiánya akkor már szembetűnő.
aha, csak nem szutyok kategóriát nézek
A 2 milláshoz minden más az, mert nem hiszem, hogy olyan sok, millió feletti LCD lenne. Érted-e?
vicces, hogy te nem próbálod ki a drága TV-ket csak olvasol róla
Elolvasom a szakértők tesztjét. Vicces, hogy a Ferrarik tesztjét is csak olvasom?
Amúgy mi is a problémád, hogy van ez az LCD, ami lazán OLED szint? Inkább örülni kéne ennek...
-
blakey
titán
válasz Mezcal #25989 üzenetére
Csak hogy rövidre zárjuk, nem több LCD TV-t láttam, hanem sok volt konkrétan a birtokomban, azaz megvettem, használtam, mind közép- és felsőkategóriás. "Sz@rokkal nem dobálózok" , zsigulim sem volt. az a TV messze van egy Lamborghinitől, maximum egy BMW.
Az a Sony jó LCD TV, sőt, de ott a Samsung Q900T ami nagyon ott van, de egyik sem "OLED-gyilkos", főleg, hogy ott a "blooming", innentől kezdve nincs miről beszélni.
Senki nem írta, hogy sz@r TV lenne, de az OLED-től még messze van.
OLED-nél ott a beégés esélye, LCD-nél meg ott a LED-ek kiégése, a fény szórására alkalmas "fényszórók" leválása.
Amúgy mi is a problémád, hogy van ez az LCD, ami lazán OLED szint? Inkább örülni kéne ennek... - csak az, hogy annyi pénzért inkább egy 77-es OLED CX-et veszek ami jobb annál az LCD-nél, persze "csak" 4K. Nem baj ha van egy jó LCD az viszont igen, hogy "emberi méretben" nem tudnak csinálni egy normálisat és továbbra is hangsúlyozom, hogy a Sony a Dolby Visiont "Low Latency" módban tudja.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
anrab
addikt
válasz Sebiakos001 #25985 üzenetére
Örülj és használd.
A legújabb van rajta, azért nem frissít.
Nézd meg a menüben. -
Mezcal
addikt
válasz blakey #25990 üzenetére
Senki nem írta, hogy sz@r TV lenne, de az OLED-től még messze van.
Szerinted, de te nem láttad élőben, nem teszteltél róla, így a véleményed kb semmit nem jelent ebben a kérdésben
A Chip tesztelői (akik több tévét teszteltek, mint amennyi ajtókilincset te fogtál valaha is) ezt írták róla:
- a fekete tökéletes, szinte olyan, mint egy OLED
- a színhelyessége remek, az egyik legjobb, amit eddig láttunk
- nem csak a világos, hanem a sötét árnyalatoknál is pontos, részletes képet mutat
- kiváló képminősége révén könnyedén az első helyre kvalifikálta magátHa kíváncsi vagy, hogy milyen tévéket teszteltek eddig, akkor hosszú lesz a lista, és ugye eddig ez a legjobb, ami náluk járt.
Most nagy dilemma, hogy neked higgyek, aki sosem látta élőben, vagy azoknak, akik tesztelték?
-
blakey
titán
válasz Mezcal #25992 üzenetére
Az "OLED-gyilkos" kijelentéssel van a probléma, ha ez eddig nem tűnt volna fel. Egy percig nem firtattam, hogy nem az egyik legjobb LCD, de szerencsére már ebben a hsz-ben is megcáfoltad az "OLED-gyilkos" kifejezést, "- a fekete tökéletes, szinte olyan, mint egy OLED" - itt ellentmondás van, ha tökéletes akkor nincs nála jobb, de az OLED mégis jobb, tehát nem tökéletes. Az LCD korlátait nem tudja átlépni ez sem viszont nagyon jól kihasználja, nem tud egy LCD végtelen kontrasztot és tökéletes feketét, innentől kezdve nem "OLED-gyilkos", a legjobb kifejezés rá, hogy "közel OLED-szintű". Ha ezt írtad volna akkor semmi probléma nem lenne.
Színhelyesség része a kontraszt mivolta, tehát ahogy írják, remek, az egyik legjobb, de nem a legjobb.
Elég sok tesztek olvasok én is, a HZ8-at a trustedreviews is tesztelte, jókat írnak róla, de az LCD hibái megvannak.
Szóval ennyi a lényeg, egy kiváló LCD, közel OLED-színt de még nem tart ott.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
alaves
addikt
válasz Mezcal #25992 üzenetére
Tényleg látni kellene azt a 75ZH8-at. Valamelyik Budapesti MM-ben lehet, hogy kitették, én mostanában biztos hogy nem tudom megnézni. Én pl. jelentős különbséget láttam a Q90 és az OLED754 között az MM-ben az OLED javára. Aki nem lát számottevő eltérést a két képi világ között, annak megfelelő lehet az LCD (nyilván itt most csak azokról beszélünk akik 300 eFt fölött költenek TV-re). Jelenleg egyébként sem versenyképes a 75ZH8 a 77CX-el az ára miatt sem. Akkor lenne érdekesebb a dolog ha kifutó modellként a 75ZH8 100-200 eFt -al olcsóbb lenne, erre van esély, mert a 77CX 990 eFt-nál nem lesz olcsóbb, ha még sikerül annyiért valakinek elcsípni. A 75ZH8 simán lehet akár 850-900 eFt is jövőre.
Mindemellett a szemünk egészsége sem utolsó, pláne aki sokat nézi a kijelzőt (mint én pl). Az OLED kék fény kibocsátása fele az LCD-LED-ének.
Egyszerű teszt: állítsd SDR referencia közeli értékekre a két összehasonlítandó TV-t. Nézz a TV-kre és az élő környezetre többször. Amelyik képe jobban hasonlít a valósághoz az a jobb.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
blakey
titán
válasz alaves #25996 üzenetére
Én láttam a ZH8-at, de meg nem mondom, hogy hol, talán a Westendbe, de sok helyen voltam így nem biztos, és szerintem nem a 75"-ost hanem a 85"-ost, nem hagyott olyan mély nyomot így nem jegyeztem meg . Egy qrva jó LCD, de nem OLED, ennyi a véleményem. Semmilyen LCD nem tud jobb lenni egy OLED-nél, képtelenség egy maximum 11000:1-hez (vs. végtelen) kontrasztaránnyal és 0,003 cd/m2 feketeszinttel (vs. 0 cd/m2), (nem konkrét adatok, de LCD szinten kb ez lehetne a maximum).
[ Szerkesztve ]
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok!
Van itt olyan Philips tulaj, akinél Digi TV van? Meg tudnátok mutatni milyen az elektronikus műsorújság?
-
-
rainman72
nagyúr
válasz hitman77 #25999 üzenetére
Hali!
Grat
Jeee,vettél lámpát is?
Jó a szoba is,lámpa is illik az összképbe!
Ha 38e a 2 izzóval,akkor az Ikeás izzóval se lett volna sokkal olcsóbb a bridge!
Viszont bővíteni tudod velük!
Ezt elfelejtettem irni tegnap,bocsi ,de mentségemre,nem ismerem azért se ajánlottam![ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
Új hozzászólás Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Építő/felújító topik
- Bluetooth hangszórók
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- November 19-én elindul Kínából a Vivo X200 és X200 Pro
- Politika
- Autós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest