Hirdetés
Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz (ÉN)közPONT #2443 üzenetére
Itt a gond: nem a szemlélettől kell megszabadulni, hanem az ilyen szemléletű emberektől.
Nem merik meglépni, mind fosos kis nyomi. Pedig az össze, rosszul működő állami intézmény reformjának így kellene kezdődnie: felsővezetés, akár a közép is, kirúg.
Minden reformot ők akadályoznak meg (lobbi) - akkor hogy a fenébe fogják majd támogatni a mostanit?
Régen szocializálódott, fel sem fogja. Akkor mehet. Helyükbe mocskos kapitalista disznók kellenek.
Ilyen szemléletű embernek látszó tárgyakkal nem lehet normális, hálapénzmentes viszonyokra áttérni.
SipiMont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
Thyb
senior tag
Azért ne felejtsd el a 90-es évek közepén jólbevált cégprivatizációs fosztogatásokat, ahol valaki felvásárolt egy gyárat, elkezdte szétárulni, majd a melósoknak elfelejtett fizetni egy ideig, s a végén bejelentette a csődöt. Igy kimentett minden vagyoni értéket, és egy nagyhalom adósággal meguszta. Ilyen most sem elképzelhetetlen. Ezért garanciális szerződést és a tőkefedezeti hátteret meg kell követelni. Tudom, hogy paranoid vagyok e téren, de ismerek többeket akik ezt az emlitett csődösdit megjátszották.
Arra is ügyelni ekll, hogy egy régión belül az összes kórház ne kerülhessen egy kézbe mert ott monopol helyzetbe jutna adott vállalkozói csoport. Szal elég erős szabályokat kell itt azért bevezetni, hogy ez a téma működjön.Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.
-
Sipi
addikt
válasz Integra #2451 üzenetére
Ezért mondom, hogy nem kell nevelni. Sajnálom, szemetül hangzik, de ki kell rúgni.
Közös pénzről van szó, amit az ő mentalitása, lustasága elszór. Én, ti, mi, pár millióan nem szeretjük, ha kukába rázzák a pénzét. Igenis, aki nem alkalmas ilyen feladatra, keressen más melót. Ha én elszórom a cég pénzét, kirúgnak, esetleg perre is megy. Az ő esetükben jóval több ember pénze van benne.
Hidd el, lenne bőven jelentkező a megüresedett állásokra...
-
Rive
veterán
Hidd el, lenne bőven jelentkező a megüresedett állásokra...
Nono. Annyi orvos, képzett szakember azért nem jön ki egy-két év alatt az iskolákból.
Kell egy jókora átmeneti időzak, amíg valamilyen szinten egymás mellett működik a két rendszer: az egyik növekvőben, a másik elhalóban. Máshogy ez nem megy./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Integra
titán
az tuti hogy lenne a pályakezdő fiataloknak állás, csak ez mondjuk multiban talán még működne, de az orvostudomány azért durvább dolog, pályakezdő ne vagdosson fel embereket...
és az orvosi egyetemek azért nem ontják úgy magukból a szakképzett dokikat mint más nagyipari futószalagos egyetemek
bár visszakanyarodva a mutlikra, ott meg valszeg nem biztos hogy kedve lenne a mai fiatalságnak dolgozni, mert büdös nekik a munka, ők diplomások, nekik csak olyan munka kelll.... de majd megtanulják hogy ez nem így megy
[Szerkesztve]...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Thyb
senior tag
Nagyon helyes Prümcsök, ha vaj van a fején akkor csukják le. De ha nem Ő a ludas, hanem valaki más a cégen belül, akkor annak kell az orrára koppintani, s nem ellene óbégatni.
Ha ennyire a Vezérekhez közeli cégeken akarsz lovagolni, akkor menj le az öreg Orbán bányájába, és nézd meg, hogy a kocsik hogyan szállitják a zuzalékot. Elviekben le kellene, hogy legyenek ponyvázva, ennek ellenére havernak most repesztették szét a szélvédőjét a lehullott kövek. Na nézzük csak meg ki és miért hibás.
Hagyjál már a hülyeséggel.Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.
-
(ÉN)közPONT
őstag
baszki az Eü is fontos mert ha nincs egészséged akkor ,hogy akarsz politizálni ....vagy majd a temetőben fogjuk nyomni ?
Amúgy GYfff hol etalon ? nálam ugyan nem max a tánctudása de ,hogy a balos érzelmű kollegáknak is legyen vmi a Velencei tükörnek is volt néhány húzása ...szerintem etalont inkább vmi béke nobel díjast válasszunk azok inkább a becsület rend lovagjai a politikus az egy egésszen más állatfajRocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Polgári per lesz
Ha nyer az ügyészség az is csak pénzbünti.
Rive: Már tegnap este is volt ''téma'' kemény 2 hozzászólás erejéig.
[Szerkesztve]MOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
Sipi
addikt
Az egészségügyet több szálon is meg lehet reformálni. Ezektől függ a ''rizikófaktor'' is.
Első körben a kórház maradhat úgy, ahogy van. Fideszes népnemzeti tőkeféltésből nyugodtan legyen a főorvos játékszere.
S jöjjenek be a magánbiztosítók. (Ezt egyébként sem értem: az élet minden területén ott lehetnek, itt miért nem?) És ha azt látja, hogy xy kórház trágya, szar, drága, meghal benne a beteg, akkor közölheti, hogy ottani kezelésre nem ad pénzt. Inkább épít másikat.
Betegként választhatsz kórházat, bár beleszólhat a biztosító. Önnön érdekében, ami a Tiéd is lesz egyben - ki a fene akar meghalni egy rutinműtét közben? Betegként választhatsz biztosítót is - saját szempontjaid alapján. Egyesek a leglerobbantabb kórházakat is finanszírozzák, mások válogatnak, stb.
Erre nem feltétlenül kell ráépülnie egy sorozatos kórházeladásnak. Csak nem ártana. Így ugyanis lesz egy rakás nem működő, lerobbant trágyadomb, mellette meg biztosítói kórházak.
Az eladás sem egypólusú, mint egyes pártok előszeretettel agymossák. Eladható az épület, a bérleti jog, az üzemeltetés joga. A dolgozók maradhatnak közszférában (isten ments!), stb.
Sokféle variáció van, és csak a legvégső, legextrémebb esetben valósulhat meg könnyen a szabadrablás. De, mint írtad is, erős szabályozással ez is elkerülhető.
Egyébként rendes versenyhelyzetben úgyis olyasmi struktúra jönne létre, ami a betegeknek is a legjobb. Általános, nagy centrum nem fog egymás mellé épülni 10-12, hiszen nem gazdaságos. Valószínűleg egyes régiókban kialakulna 1-2, s jópár speciálisabb, illetve általános kórház. Így pénzügyileg nem lenne túl pazarló, és a beteg szempontjából sem lenne (túl) rossz. Mert igaz ugyan, hogy nem a lakásától 10 méterre lenne minden bajára gyógyír (bár szerintem most sem így van), de viszonylag közel elérhető bármi. Egyéb esetben ugyanis, ha sok a késlekedés miatti elhalálozás, az nem jó üzlet egy biztosítónak...
-
(ÉN)közPONT
őstag
Eggyetértek veled !
De Integra is mond néhány dolgot amit nem szabad figyelmen kívül hagyni pl egész generácíókat kéne átnevelni + ök nevelik ki a következő generácíó fejes orvos SEGGfejeket stb stb .......szVsz a fejétől büzlik a hal .Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
Rive
veterán
válasz Latissimus Dorsi #2462 üzenetére
Igen, én is az egyik akkorira reagáltam
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Sipi
addikt
Viszont a kerékkötők jelenleg a legmagasabb beosztásban lévő főorvosok. Gondolod, hogy Horváth Pista röntgenorvos az, aki vadul apellál az újítás ellen?
A felső szintet kell lefejezni, s az alatta lévőt motiválni.
Véleményem szerint mindaddig, amíg a mostani beidegzésű, saját zsebre játszó, korrupt orvosi felsővezetés (lásd a Kamarájuk...) ott van a helyén, semmiféle érdemi változtatásra nincs lehetőség.
Ha megfigyeled, eddig minden változtatást megfúrtak, vagy felpuhítottak.
-
lazydog
addikt
válasz (ÉN)közPONT #2460 üzenetére
szerintem etalont inkább vmi béke nobel díjast válasszunk azok inkább a becsület rend lovagjai a politikus az egy egésszen más állatfaj
Mit szólnál Teréz-anyához?Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
(ÉN)közPONT
őstag
Sipi sok igazságot mond !
A kár csak az ,hogy ehez kéne még néhány sör ithonra mert ez egyenlőre ez csak a jövő zenéje amig ezt ki nem lehetne vitelezni ...és a józanság tiszta méreg ...mert ha józan vagyok látom a jános kórház sebészetét meg a 20 ágyas ispotályt+ a csotányokat a földön a haldoklókat ...........stb stb
(feküdtem ott tudom mit írtam)Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
Sipi
addikt
válasz Integra #2457 üzenetére
Mint írtam, nem is erről van szó. De egy profi szívsebész NE legyen egyben gazdasági főmufti, atyaúristen főmufti, stb. És ne pofázzon bele ''szakmai'' alapon abba, hogyan kell működtetni egy gazdasági intézményt. Menjen operálni.
A mai diplomás fiatalok nagy részét meg inkább elküldeném egyetem után egy évre szenet lapátolni... Hidd el, tudom, milyen a mentalitásuk.
Mod: alakuló pártunk egészségügyi programja majdnem összeállt. Legalábbis jelenleg fényévekkel előrébb van, mint bármelyik párté.
Mi a következő téma? Ma talán végezhetünk a főbb tervekkel, holnap pedig bejelentem a PH!árt nevű új, politikai ideológiáktól független, illetve mindent magába fogadó, szakmai alapon, populizmusmentesen politizáló félig kockák társaságát!
Sipi
[Szerkesztve]Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
Rive
veterán
Tudom
Ui.: jelen felállásban a kamarák és efféle testületek elsődleges szerepe a verseny korlátozása, a piac védelme. Konkrétan a MOK az egyik fő gerjesztője illetve fenntartója a hálapénz-rendszernek. Bármi új testületet állítasz is fel, ugyanez lesz belőle: egyszerűen túl nagy tőke áll a rendszer fenntartásában érdekeltek oldalán.
[link]
Ugyanakkor mégsem teheted működésképtelenné az egész egészségügyet egy huszáros vágás kedvéért/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
-
(ÉN)közPONT
őstag
A mai diplomás fiatalok nagy részét meg inkább elküldeném egyetem után egy évre szenet lapátolni... Hidd el, tudom, milyen a mentalitásuk.
hát ja nézd meg ,hogy jönnek ki a sote ajtaján ...mint ha ők szarták volna a passzátszelet ...némelyik csak úgy leereszkedik az átlag emberhez mert ugye Ő az OrVoS ! mi meg a halandók akik csak úgy vagyunk ...mintha ő nem fogja feldobni a pacskert 1x .......
[Szerkesztve]Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
Integra
titán
válasz (ÉN)közPONT #2464 üzenetére
kicsit off
egy kedves barátom harmadéves a sotén, ő mesélte, hogy egyik nyáron boncórán volt olyan hogy leszóltak az emeletről a kertésznek, hogy bácsi, hogy megy a meló? aki erre azt mondta, hogy hát, elkéne még egy segítő kéz...
erre kirepült a kertész bácsi lába elé egy kar...
hát mi úgy visítottunk a röhögéstől, mikor ezt mesélte...
persze az elkövetőket kicsapták.
az más kérdés, hogy még a főorvosok meg vezetők is könnyesre röhögték magukat az ajtók mögött..
most kérek mindenkitől elnézést, aki ezt túl komolyan venné!...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
lazydog
addikt
válasz (ÉN)közPONT #2469 üzenetére
Ne a nőt nézd benne!
Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
Integra
titán
jó a név!
egyszer PH!ommandó fogja lenyomni a vezetésemmel kolumbiát és én leszek a drogkartell nagyvezíre, oszt jól megszponzorálom ezt a magyar egészségügyet
egyetértek, fiatalokat én is elzavarnám fizikai melóra, meg szakmunkás helyekre, hogy legalább minimálisan megbecsüljék a munkát..
ahhoz hogy az orvos csak dolgozzon, ahhoz rendes fizut kéne kapjon, teljesítmény orientált prémiummal. legyen érdeke jól és becsületesen dolgozni.
de ehhez tőke kell. ezt meg az állam nem tudja megcsinálni...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Sipi
addikt
Miért tenném működésképtelenné? Szerintem a kamaráknak semmi köze ehhez, azok szimpla érdekvédelmi csoportosulások. Felőlem szerveződhetnek, akár a vargák, szűcsök is csinálhatnak saját kamarát. De magánemberek gyülekezete ne szóljon már bele abba, hogyan kell elkölteni a közös pénzt. Miért nem a gyógyítással, új technológiákkal, a képzés folyamatos megújításával foglalkoznak?
Tudtommal az egészségügyet jelenleg az állam tartja fenn, az ''vezérli''. Ebben, de az esetlegesen eljövendő magánkézben sem látom egy ilyen vízfej pontos szerepét.
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz Integra #2474 üzenetére
Válasz :
A bácsit becsülőm mert ő tiszta lelkiismerettel megy haza a kemény munka után valszeg
Akiket meg kicsaptak + tisztelt fő ''orvos'' uraknak a zsírosdeszkán b@......K annyát ........primitív suttyók akiket apuci benyomott az orvosira mert némelyik SÍK hülye még ahoz is ,hogy a cipőjét megkösse.pfffff.........orvosi dipomával ennyi parasztot is csak nálunk lehet elképzelni.Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
Integra
titán
válasz (ÉN)közPONT #2479 üzenetére
azért a túlnyomó többség nem ilyen.
de tény hogy vannak nagyon gazdagok is itt.
ez mondjuk egyedi eset volt, viszont ami tényleg megmutatja a valós helyzetet, az az az eset volt, amikor kicsempészték a szerveket tanulás miatt.
rettenetesen túl vannak hajtva...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Rive
veterán
A kamarának elvileg semmi köze a finanszírozáshoz, tényleg. Ott jött a képbe, hogy ők a jelenlegi rendszer legnagyobb védelmezői.
A működésképtelenné tétel meg ott, hogy nem csaphatod el hirtelen az összes régi orvost, mert nincs olyan volumenű utánpótlás./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Thyb
senior tag
Nem is kellene elcsapni. Kaphat Orvosi állást, tisztes bérrel, és ha egyszer rábizonyitható lesz a boriték, akkor szvsz. Mehet ahova akar. A magán praxisát végezheti munkaidőn kivül, de lógás mint azt most teszik nincs.
Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.
-
Integra
titán
ősszel röpülni fog a nő...
vagyis úgyis más veszi át a helyét, remélhetőleg valaki korrekt, tisztességes, viselkedni is tudó személy.
hacsak nem gecizek be és telefonálok egyet, hogy nézzenek picit oda, mit művel az a nő...
[Szerkesztve]...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
(ÉN)közPONT
őstag
NEM ! semmilyen praxist nem végezhet ! sőt még a diplomáját is elveszem és akkor mehet oda ahová akar ...legalább néhányan megtudják milyen kemény is az élet a Mcdonalds ban és nem kell kiröhögni a nénit aki 55 évesen ott nyomja ha majd néhány Dr is beáll kollégának
Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
-
Thyb
senior tag
válasz (ÉN)közPONT #2489 üzenetére
Nem vagyok biztos abban, hogy minden vén csataló akik most ott vannak, egyáltalán tisztában van azzal amit csinál, vagy alatta csinálnak, de ez nem az Ő hibájuk, hisz az egész vezetésből sz@rt sem értenek. A szakmájuknak megfelelő melót kaphatnak de aztán szvsz tavasz.
-
(ÉN)közPONT
őstag
Pedig kéjes arcal szopatnám azt a brigádot hogy megtanulja mi az a kemény munka !!!
kb így =....lapátra tetted annó a nagyit ?IGEN ?
jóó gyorsan azt a hambit a kv val meg nagy burival meg köz kólával + 2 1000 sziget lötty+ egy mc fish ..........FOGTAD ? kishaver?neeeem? letelt a 60 másodperc a kiszolgálásra ......úgye tudod ,hogy ezéér repülsz a céégtől ! vagy visszaminősítenek takarítő menedzsernekRocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
Integra
titán
sajnos nem tehetem, mások védelme miatt.
ami a mögöttes érdekeket illeti.
ennek a nőnek azért a saját patikáiból van pénze, ráadásul annyira azért nem gazdálkodnak sok pénzből. mondjuk valszeg rátudnék világítani bizonyos személyeknek (mondjuk apehnál), hogy mely szerződéseket lenne érdemes átvizsgálni...
de tény, hogy amit lehet, azt kiszednek a szervezetből
ami viszont iszonyat, hogy a magánéleti dolgait beviszi az irodába meg máshova is, égeti az egész kamarát, szégyent hoz a szervezetre, minősíthetetlenül viselkedik, rossz vezető.
-
Thyb
senior tag
válasz (ÉN)közPONT #2492 üzenetére
Attól hogy csapnivaló gazdászok, még lehetnek jó dokik,. és kár lenne az állam pénzen kiklupált szakikat igy kidobni, csak játszon a mi játékszabályaink szerint és maradhat. Akkor majd az jön 80%-ban, hogy nyit magánpraxist, de ellentétben a mai állapotokkal nem fog olyan jól megélni, mert ugye gépei nem lesznek. A mieinket jól pénzért, ha nekünk nincs rá teljes munkaidőben szükség akkor előjegyzéses alapon jó órabérért bérbe adjuk számukra. CSak az lesz a gáz, mivel a kórházi kiszolgálás szinvonala nő, a betegek olcsóbban jutnak hozzá a cuccokhoz, hisz nálunk vannak biztositva, igy a magánpraxisukat eláshatják.
-
Sipi
addikt
Miért ne csaphatnám el az összes _orvost_ a pénzügyi, gazdasági, politikai vezetésből? Lehet, hogy hülye vagyok, de úgy gondolom, egy orvos (akit elég drágán taníttattunk ki) orvosi munkát végezzen, olyat, amihez ért.
Elcsapom a főorvost ezekből az állásaiból, s mint orvos funkcionál tovább. Gazdasági munkakörre közgazdász, felsővezetőibe felsővezető...
Van egy gyanúm, hogy valamelyest hatékényabban működik egy intézmény, ha az adott részterületeinek vezetése az adott részterület szakértőjének irányítása alatt van.
A tisztelt kamarák ez ellen tűzzel-vassal védekeznek. Szerintük működésképtelen, mert gyógyító munkába pfujj, nemzeti hazaárulás, nem szabad karvalytpőke vöröproli.
Aham. Az egészségügyön KÍVÜL minden más cégben így működik, és működik. Mitől ilyen kiváltságos egy kórház? Szerintem Paks sem éppen cipőpucoló bódé, és érdekes módon ellötyög...
-
james
aktív tag
Igazándiból nem konzervatívra gondoltam. sőt a vallásosságnak sincs köze ehhez szerintem. Nálam a konzervatívizmus eléggé a másik oldalon van, ugyanide tartozik a vallás is, lévén a vallás önmagában egy elég konzervatív életfelfogás. A Fidesz akkor kezdett megváltozni, amikor elindult ebbe a konzervatívabb irányba, igy a liberális elveikből semmi sem maradt.
-
(ÉN)közPONT
őstag
még lehetnek jó dokik
Nah ezzel vitába szállok :
Olyat ,hogy dejóorvos eggyre kevésbé hallok manapság ....vajon miért? szVsz azért mert mostanság nem divat betegcentrikusnak lenni csak Viritsd a LÓÓVÉÉT megy és ha a beteg rosszabbul lesz vagy meghal ..hát istenem nem várt komplikációk voltak de ''mi'' ''''mindent'''' ''''''megtettünk'''''' ......a legtöbbször ilyeneket hallok nagy ált ban .
A hsz ed többi aspektusával eggyetértek ! csak már ott tartanánk .............hogyisvolt az a hofi duma ...már látom a fényt az alagút végén ????? de melyiken?Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest