Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mill3r
tag
Sziasztok,
Talán tudtok segíteni...
A One80 nyilainál van a reflex hegyes termékcsalád. Ezek a típusú nyilak csak azzal a vékony hegyű megoldással használhatóak, vagy betekerhető sima hegy is?
Köszi.IDDQD IDKFA
-
Cheif
tag
Nem megy tönkre olyan hamar, sőt nekem eddig jobban bírja szerintem, mint a rendes hegy.
Attól függ milyet veszel belőle az R2-ben könnyű cserélni, kitekerhető az eleje és bele kell tenni az újat, ez egy okos találmány. Nekem sima nyílban van az újfajta "adapteres" reflex hegy, sima hegycserélővel nehéz beletenni. Ami meg még nem R2-es, de alapból reflex hegyes, azt szerintem csak a one80 hegycserélőjével lehet cserélni, na az 110 font[ Szerkesztve ]
-
-
szbalazs96
újonc
Bbéci, elhiszem, hogy a megszokottabb, elfogadottabb név a szektor általad protezsált megfelelője, ettől függetlenül tény, s forrással támasztottam alá, hogy a "Duoble Bull' is létező, "hivatalos" fogalom, s mint akkor írtam, teljesen logikus megnevezés is.
100 cikk/írás van még, ahol "Bull" és/vagy "Bull'seye" címszóval hivatkoznak rá, de ez még nem igazolja azt, hogy más megnevezése nem létezik.
Ha én belinkelek egy olyant, amin "Double Bull"-nak hívják, akkor én azzal most bebizonyítottam, hogy a "Bull'seye" fiktív?! Ezt nem is értem...
Én voltam olyan korrekt, s azt is hozzátettem, úgyszólván elismertem, hogy sokan nem szeretik, s nem szívesen használják a dupla bull nevet, ez tény, amit elfogadok, igazad van, nem a legszebb, legtradicionálisabb megfelelő, kiváltképp nem az angol nyelvben.
Ettől függetlenül a kis "műsorunk" címéül ez "adta magát" a legjobban.A második hozzászólásod feltételezem, hogy a "kihúzott-nem kihúzott, mi számolandó?" témához kapcsolódik. Röviden:
"A dartok kihúzását ("visszaszerzését") megelőzően, a dobás befejeztével nem szabad a darto(ka)t nekinyomni a táblának, megakadályozva a leesést, ezeket a nyilakat nem fogják számolni."
Itt ki is derült, hogy még nem került számolásra az eredmény, így nem érhet hozzá.
Egyértelmű, a szabály is írta, s én is írtam korábban, hogy a számolás után húzhatja csak ki a játékos.
Ha számolták is, s ki is húzta, hivatalossá vált a dobás.
PDC-versenyeken azért "futnak", mert olyan gyors a speaker, hogy a 3. nyílnál már mondja is be az eredményt, tehát már megvan a joga hozzáérni, de sietnie kell, hogy érvényes legyen (maradjon), ki ne essen nyíl a bemondás után, de eltávolítás előtt.
A második cikkely pedig "magatartási affért" taglal, ez szerintem lazán sem kapcsolódik a témánkhoz.
Esküszöm, nem értem, hogy miután a Te (egyébként hivatalos és tökéletes) forrásodban van leírva feketén-fehéren, miért nem ismered el ebben az igazam.
Nekem teljesen mindegy, hogy angolul, vagy magyarul van-e leírva, de ha magyarul szerepelne ott ugyanaz a mondat, akkor elfogadnád? A bátyám tolmács, ha ebben az esetben elfogadnád az igazam, bármire megesküszöm, hogy felhívom, s megkérem, hogy hivatalos plecsnivel fordítsa le azt a mondatot, s szerepeljen ott magyarul, ami angolul már ott van: "Érvényes a dobás, ha a speaker bemondja/író leírja, majd ezután a játékos a TÁBLA FELÜLETÉBŐL saját maga eltávolította a nyilakat."
De ha Te is belefáradtál ebbe a vitába, akkor felőlem ezzel a mondatoddal lezárhatjuk:
"Russ Bray és társai döntenek a felmerülő esetekben, mi csak nézők vagyunk és azok is maradunk."Megvalósult ma az interjú a 112-es átlagot szóró, s a SportTV által is közvetítendő Csapat Világbajnokság friss magyar válogatottjával, Alexits Tamással, aki a hazaiak közül egy nap alatt intézte el Bezzeg Nándit és Székely Pált is. Érdekes lesz: beszél a kezdetekről, a soft/steel szakág különbségeiről, s a jövőjéről is. Ezután játszottunk vele egyet, nem adott ki magából többet a kelleténél, de így is sima győzelmet aratott...
Egyúttal forgattunk egy kis videót is a helyi Aramis Darts Clubról (ha minden optimálisan alakul, ez egy sorozat lesz, körbejárva az országot), s belepillantottunk a soproni darts-életbe is,
ahol több, mint 150 (!) játékos versenyez heti rendszerességgel a városi bajnokságban. -
Cheif
tag
válasz szbalazs96 #4212 üzenetére
A world cup of dartsra idén nem lesz külön selejtező verseny ?
-
Amarton
tag
válasz szbalazs96 #4212 üzenetére
Szerintem ezt az ovis bebizonyítom, hogy nekem van igazam jó lenne befejezni.
Nincs olyan hogy dupla Bull hivatalosan. Ettől függetlenül bármilyen más módon is hívható, csak az nem a hivatalos neve.
A táblából kihúzott nyilak esetén azonban neked van igazad. Így zárjuk le a vitát egy döntetlennel.http://kodolas.skoda-muszerfal.hu
-
szbalazs96
újonc
válasz Amarton #4214 üzenetére
Amarton! Én speciel örülök, hogy felmerült néhány vitatéma, amiről értelmes keretek között diskurál, vitatkozik kettő, vagy több ember, többnyire érvekkel. Az érvényes dobással kapcsolatos árnyalatnyi szabályok témája véleményem szerint még érdekes is bárki számára, a bullos talán már mérsékeltebben. El is ismertem, hogy nem a legkedveltebb, s "legszebb" megfelelő az általam favorizált.
Ettől függetlenül, amennyiben rákerestek, még a Glossary of darts oldalon is megtaláljátok.
Nyilván a "Bull'seye podcast" kevésbé lett volna találó, kifejező, s egyedi egy két fős, darts-cal kapcsolatos beszélgetés címbéli körülírására, ennyi az indok.Visszatérve mondandóm legelejére, a viták létjogosultságára, ahogy nézegettem, régebben teljesen általános volt, hogy hosszú hónapokig a kutya nem írt ide, gyakorlatilag egy félholt fórum támadt fel, többnyire szezonálisan, akkor is főleg a hozzád hasonló, oszlopos, tiszteletbeli tagoknak köszönhetően.. Ez érthető, hiszen egyszerűségben, elérhetőségben manapság nehéz felvenni a különböző Facebook-on található, tematikus oldalakkal a versenyt, holott ezért a közösségért nagy kár lenne, hiszen eme fórum, s az általános "facebookos- dartos" oldalak tagjai között hatalmas nívókülönbség van, egyszerűen más kávéház a kettő, összehasonlíthatatlan.
Most, hogy vannak/voltak témák, viták, gyakorlatilag két hónap alatt született egy évre elegendő hozzászólás, melyben szó esett felszerelésről, versenyről, tartalmakról, szabályokról. Ez öröm annak, aki aktívan részt vesz a beszélgetésekben, s annak is (óóóóriási többségben vannak, higgyétek el), akik kizárólag olvasni járnak ide.
Bárki, aki egy sz*ros hozzászólást ír ide, kérdez-érdeklődik-válaszol, az gyakorlatilag tesz a sport hazai terjedéséért egy vödörnyit a tóba, s egyelőre erre szükség is van. Én így látom.Talán előfordult, hogy túlzottan is vehemens stílusban fogalmaztam, ebben az esetben elnézést kérek, de Bbéci felé is jeleztem, hogy ismeretlenül is tisztelem és elismerem. Egy rendkívül értelmes, a munkájában, szakterületén sikeres, s becsületes ember képe körvonalazódott számomra, akinek 20 év elteltével is töretlen az alázata szeretett sportunk iránt. Annak ehhez semmi köze, s ezt a képet bennem egy pillanatra sem sérti, hogy valamiben nem értettünk egyet.
Az egyetlen rossz tulajdonsága, hogy köti az ebet a karóhoz...Cheif!
Bár még nem igazán műveltem ki magam a témában, ha jól értettem Tamást, Ő most az egyetlen magyar, aki felkerült a világranglistára, s ezzel automatikusan kvalifikálta magát, ráadásul Ő választ maga mellé párt.
Lehet, hogy ebben tévedek, vagy rosszul értettem, még utánajárok majd.[ Szerkesztve ]
-
Cheif
tag
válasz szbalazs96 #4216 üzenetére
Oké így korrekt, amikor Nándi volt a világranglistán akkor is ő volt az alapember és választott maga mellé.
Csak nem tudtam, hogy Tamás ezzel a sikerrel felkerült. Mindenesetre én örülök neki, hogy egyre több ember kerül elő "szinte" ismeretlenül aki ilyen teljesítményre képes.Abban pedig egyetértünk, hogy jó, hogy pörög a topik
-
szbalazs96
újonc
Még az is lehet, hogy a másik tag kiléte meglepetés lesz.
Természetesen ott van Tamás "kalapjában" Bezzeg Nándor és Székely Pál neve, valamint Kovács Patriké, de én azt vettem ki, hogyha Tamást nem éri presszió a választás terén, akkor van rá esély, hogy az egyik klubtársa lesz a befutó, aki elsősorban szintúgy soft-játékos, s amikor egymást spannolják, elképesztően tudnak dobni.Felmerült tegnap a szponzoráció kérdése is, a Soproni Sörgyár tűnik potenciális mecénásnak, nagyon megérdemelné a srác, mert jelenleg a saját pénzét öli bele keményen, ami valljuk be, a legtöbb sportban azért elképzelhetetlen, amennyiben kinőtte az ember az utánpótlást, s nem szabadidős tevékenységként játszik. De még ha bele is teszel valamennyit, 8-10 óra munka után, barátnő mellett, úgy, hogy még fiatalkor is legyen, nem egyszerű.
Rögtön eszembe is jutott a Székely Pál téma, az önreklámozása által belőletek kiváltott antipátia.
Én erre azt tudom mondani, hogyha jelenleg dartsosként Magyarországon szponzort szeretnél, igenis neked kell már-már pofátlanul reklámoznod magad, s cégről- cégre kulcsolnod, prezentálnod, mit tudsz nyújtani (újságcikkek, TV-közvetítés, megjelenések, Pali esetében még plusz programok), mert ez a sport még nem tart ott, hogy megtérülő pénzt lássanak benne itthon, s az ajánlatok között kelljen válogatni.
Mégis Penge csinálta jól, nem?Ráadásul itt nem is óriási összegekről beszélünk, szerintem ha egy 200 000- 300 000 forintnyi "fizetésük" megmarad (itt a nyugati határnál ez bőven átlagbér alatti, Tomi szerintem rövidtávon konkrétan bukna egy ilyen kooperációval) a professzionális sporttal járó költségek felett, már bármelyik játékos gond nélkül alárendelne mindent a sportnak, ahogy Tamás is.
Egy tanácsot tudtam neki adni laikusként, csinálja, amit Penge végigjárt, kulcsoljon, reklámozza magát, ha kell, Ő írjon rá az újságírókra, híroldalakra, hogy "Hahó, ilyen és ilyen eredményt értem el, nézzétek meg, hogy terjed a sport, amit képviselek, ingyen leutazom interjúra, írhattok cikket is, stb.", s ne érdekelje semmi, menjen pofátlanul egyik vállalkozás után a másikhoz, tegyen meg mindent, mert kopogtatni nem fognak.
Csináljon magának Facebook-oldalt, vezessen blogot, videózzon, akármi... Foglalkozzon gyerekekkel, legyen közérdekű tevékenysége.
Minél több mindent harcoljon ki, amit le tud tenni a támogató asztalára, reklámértékre kell szert tenni.
Biztos vagyok benne, hogyha menne tőle egy levél az ötlethiánnyal küszködő Fókusznak (most is már másodszor vettek elő egy szakács srácot, akinek a villamos elvitte a kezét), örömmel jönnének forgatni vele.
Ugye-ugye, már ez is egy érv lenne a sok közül, hogy ott ülhetne interjút adva a szponzorált mezben, azt pedig nem kell ecsetelni, hogy az RTL-nél (példánál maradva) milyen árakon is mérik a reklámidőt.
Vagy éppen jelenlegi helyzetében beszélhetne arról, ki is Ő, s mit képvisel a sportja, s éppen támogatót keres. Hatalmas közeghez jutna el.
Ez az egyetlen út, a befektető sem (kizárólag) jótékonyságból pártfogol egy játékost.
Persze, Penge esete itt megint más, az közvetve közpénz, ott nem az eredményesség a hangsúly, hanem azok a feladatok, népszerűsítő programok, amiket mellette ellát[ Szerkesztve ]
-
geza844
aktív tag
válasz szbalazs96 #4218 üzenetére
Bár nem biztos, hogy itt van értelme ötletbözrérznünk, hogy mégis mivel lehetne népezsrűsítenie magát egy darts játékosnak, de talán egy pörgős, laza, humoros YouTube csatornának lenne értelme. Én pl. szeretek mindenféle érdekes videót nézni, újabban a darts is érdekel, így arról is néznék, magyar nyelven. Eddig nem sok ilyen YouTube csatornát találtam (biztos vannak még, tényleg pár hete foglalkoztat a darts, szóval abszolút kezdő vagyok, elnézést is ha valami hülyeséget írok, javítsatok ki nyugodtan), egyik YT csatorna a Dartsvideók, ami tök jó, dehát olyan, mintha a gamecenter.hu hivatalos csatornája lenne (lehet az is), nem tudom hogy néz ki a srác, aki csinálja, de még a nevét se tudom. Ezzel az ő saját imidzsét (jesszus, ezt a szót még életemben nem írtam le ) nem igazán építi (bocsáss meg, ha épp te csinálod ezeket a videókat, egyáltalán nem roszindulatból írtam). Pengéről még alig láttam pár videót, de ő egész szimpatikus, viszont a D20 Alapítvány YouTube csatornáján fent lévő 2 videó mellé kéne még 50 hasonló, és azokat simán megnézné nagyon sok (és egyre több) magyar amatőr darts-os. Gondolom. Penge saját csatornáján sincs túl sok videó, és régiek is. Viszonlyag sikeres magyar vloggerre azért vannak jó példák, én sajnos nem vagyok képben, hogy kik mostanában a "menők", úgyhogy csak az általam kedvelteket tudok mondani, mint pl. Magyarósi Csaba, vagy a Zállatorvos, akikről tudom is, hogy a YouTube csatornájuk miatt találtak szponzorokat. Persze a videó gyártás nem egyszerű dolog. K.rvasok idő kell hozzá, míg egy f.sza 5-10 perces anyagot összerak az ember, sőt még lámpalázas sem lehet az ember kamera előtt. Aztán persze még edzeni is kellene sokat. Viszont ha lenne egy jó drats-os vlogger, aki követi az összes fórumot, Facebook csoportot, és azzal foglalkozik, ami épp a magyar darts-os közönséget foglalkoztatja, azt szerintem nagyon sokan néznék, és emiatt lehetne reklámértéke, így találhatna szponzorokat. Mert a szponzorokat nem elsősorban az eredmények érdeklik. Lehetsz te 6-szoros világbanjok lufiegyensúlyozában, ha az Magyaroszágon összvissz 2 embert foglalkoztat, a kutya nem fog veled szóbaálni. De ha olyan világban élnénk, ahol a lufiegyensúlyozás milliókat érdekel, jönne a szponzor, csak valahogy össze tudja egyeztetni a saját termékével. A darts-al ilyen gond nem lenne, bármelyik sőr márka mellé állna, ha lenne reklám értéke, mivel ugye ez gyakran kocsmai játék, vagyis meglenne a kapcsolat a sör és a darts között. De biztos összekapcsolható egészen más jellegű termékekkel is. Legalábbis gondolom. De persze simán lehet, hogy tévedek, tényleg nem tudom. Bocs, ha hülyeségeket írtam.
-
Cheif
tag
Lewist 3000 fontra büntették valamint 3 hónap eltiltás 6 hónapra felfüggesztve.
-
geza844
aktív tag
Na, dobáltam is negyed órát, ez a legutolsó lett a legszebb
Alapvető dobástechnikáról hol tudok olvasgatni? Félek, hogy beidegződik nekem valami rossz alaptartás, mozgás... Arra lennék kíváncsi, hogy hogy kellene állnia a lábaknak, a törzsnek, a felső testnek, a könyöknek... dobás közben.[ Szerkesztve ]
-
Amarton
tag
válasz geza844 #4219 üzenetére
Én csinálom a dartsvideók youtube csatornát.
A gamecentertől kapom a termékeket, így valamilyen szinten meg kell, hogy jelenjenek a videókon.
Ez minden videóban 1 mondat és a logó a videó végéig.
Egy jobb nyilkészlet 15-35 ezer Ft. Ezt nem tudnám saját zsebből finanszírozni. Egyelőre a 400 felíratkozó még nem egy erős youtube bevételi lehetőség (plána úgy, hogy a reklámok ki vannak kapcsolva a videókon).
A csatorna célja nem az image építés, hanem, hogy eljusson az emberekhez, hogyan néznek ki a termékek.Bezzeg Nándi is elindítja a dartsakadémia youtube oldalt. Ebben a projectben is benne vagyok. meglátjuk, hogy neki mennyit fogok tudni segíteni.
Van munka bőven
http://kodolas.skoda-muszerfal.hu
-
geza844
aktív tag
válasz Amarton #4223 üzenetére
És megtarthatod az összes cuccot, amit bemutatsz? Mert akkor ezt simán nevezhetjük szponzornak, ha nem is pénzben, de azért ez támogatás
Nem tervezel olyan videót csinálni, amiben te is szerepelsz rendesen arccal? Úgy is be lehetne mutatni a felszereléseket. Szerintem az ember, mint résztvevő mindig sokat dob egy fényképen, videón, bármin. -
Amarton
tag
válasz geza844 #4225 üzenetére
A gamecenter kérte, hogy ne legyen személyes.
Több helyen tudják így reklámozni.
A legelső videó elején bemutatkozom, de nem tűnik természetesnek.
Lesz majd használt tábla bemutató, ebben valószínűleg benne leszek.
Legalább meglátom egy év alatt mi változott az előadásban.
Tavaly sok nyilat megtartottam, amiket aztán eladtam. Most már teljesen más módon történik az elszámolás.http://kodolas.skoda-muszerfal.hu
-
Amarton
tag
válasz szbalazs96 #4227 üzenetére
Köszi.
Egyelőre nagyon tetszik, hogy sok készlettel van lehetőségem dobni.
Nincs két egyforma nyíl.http://kodolas.skoda-muszerfal.hu
-
geza844
aktív tag
Egy (talán, de lehet, hogy csak számomra) érdekes kérdésem lenne.
Szóval nagyon kezdő vagyok, most tanulok, ami be van rögzülve azt igyekszem elhagyni, és megtanulni, hogy hogy kell dobni rendesen. Olvastam már sokat (najó, hát viszonylag) arról, hogy minden nyil más, meg, hogy ki kell próbálni, hogy mi áll kézre... de, nem e lehet az, hogy csak azért van, hogy valalinek az egyik nyíl jobban kézreáll, mint egy másik, mert már megtanult dobni rendesen, nekik már kialakult egy dobás stílusuk, és ahhoz a stílushoz már csak a nyilak egy kis része passzol igazán. Eddig jól gondolom?
Namost, nekem még nincs ilyen kialakúlt stílusom, mert még dobni sem tudok igazán, de a nyíl, amivel dobok, lehet, hogy befolyásolja az éppen kialakuló dobás stílusomat, mert ugye ami az egyik nyillal jól működik, az nem biztos, hogy egy másikkal is jól fog, így pedig ha egy konkrét nyillal jól akarok dobni, akkor nekem kell kicsit alkalmazkodnom a nyilhoz. Áhhh... remélem nem tök hülyeség amiket itt összeghordok...
Naszóval, ha a fentiek mind igazak, akkor nekem a mostani, nem túl profi nyilaimmal, nem igazán szerencsés megtanulnom dobni, mert akkor egy nem elég jó minőségű nyil fogja az én dobás teknikámat kialakítani, ami nem tűnik okos dolognak. Aztán majd hiába veszek a kezembe egy igazán f.sza nyilat, ha azzal nem fog menni (mert eddig máshoz voltam szokva), akkor azt hihetném, hogy az az egyébként nagyon jó nyil, nem jó nekem.
DE! Mi lett volna, ha eleve azzal a jó minőségű nyillal kezdtem el vona tanulni?
A kérdés kicsit kőltői, mert gondolom, hogy az a válasz rá, hogy akkor azzal tudnék (viszonylag) jól dobni, de tényleg javítsatok ki, ha valahol félrement a logikám.
Viszont a fentiek alapján akkor bármilyen kezdő játékos kezébe (aki még tényleg nem tud dobni) adunk egy bármilyen típusú, de jó minőségű nyilat, az a kezdő játékos, azzal a nyillal, majd jól fog dobni nem? Már magához képest.
És amit ebből ki akartam hozni, hogy akkor most én vehetnék magamnak egy bármilyen jó nyilat, és azzal megtanulva tudnék játszani viszonylag jól?
-
BBéci
legenda
válasz geza844 #4230 üzenetére
Részben jól látod.
Nem véletlenül készítenek ezerféle nyilat, bár a köztük lévő tényleges különbség sokszor elhanyagolható. Ami lényeges: tömeg, hossz, vastagság, súlyelosztás. Más a kezünk, ujjaink mérete, vastagsága, amelyik fogás az egyik ember számára kényelmes, az másoknak görcsos lehet.
Ezek miatt kell kipróbálni a lehető legtöbb nyilat, és nem 1-2 percig.
Réz testű nyilakat semmiképpen nem ajánlok.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Amarton
tag
válasz geza844 #4230 üzenetére
Réz testű nyíllal tanultam meg dobni.
24g-os egyenes test. Elkezdtek a nyilak lógni pár hónap után.
Gondoltam váltok.
Ekkor lett egy 23g Bunting, ami torpedó alakú.
Ezzel már nem lógtak a nyilak.
A dobás technikám sokat változott az évek alatt.
Fül mellől dobtam kezdetben. Utána felülről lefelé ív nélkül belevágva a táblába.
Időnként felvettem a dobást 240FPS-el és lassítva kiellemeztem.
Tudtam mit kellene változtatni. Minden egyes változás gyötrelem. Hosszú hónapok és az eredmény is vissza esik.
3 év kellett ahhoz, hogy kialakuljon a számomra végleges stílus. 1 év után a Buntingot leváltottam Deller nyilra.
2 éve ez van, amit fél évente újra cserélek.
Újra elővettem a réz nyilat. Már nem lógnak.
Egy hibám van dobásnál, hogy mind az öt ujjam használom.
Sok alakú és formájú testtel dobtam már. A rossz dobás stílusom miatt mindegy, hogy mivel dobok. Szépen állnak a táblában. Cserébe nem annyira eredményes, mert elég, ha az egyik ujj nem akkor engedi el, máris eltérül.
Sok nyíl teszt után az a tapasztalatom, hogy inkább konfortban térnek el egymástól. Milyen érzés kézbe fogni, milyen elengedni. Hol a rece, hova ül be az ujjad, stb.
A sok készlet ellenére sem váltottam le a Deller nyilakat. Nekem ez a legkényelmesebb, mert valószínűleg ezzel tanultam meg dobni.http://kodolas.skoda-muszerfal.hu
-
szbalazs96
újonc
válasz Amarton #4232 üzenetére
Érdekes, nekem pont a másik véglet a "hibám" (szerintem jóval nagyobb), két ujjal fogom meg a nyilat.
Már a legeslegelején, teljesen kezdőként így éreztem kényelmesnek, s azóta sem tudom odaerőltetni a harmadik, tartó szerepet szolgáló ujjat, abszolút "életellenesnek" hat az érzés.
Lehet nagyon jól dobni ezzel a technikával is, de gyakran esik le a nyíl, mikor emelem fel dobásra, s néha egy-egy kirívóan el tud szállni a kezdeti stabilitás hiánya okán.Tegnap egész jól ment a játék, ma lesz egy amatőr verseny Bükön, amin indulok, ennek apropóján gyakoroltam.
Igaz, nagyon hülye elv mentén készültem, végigdobtam 1-20-ig, sorban a duplákat, bull nélkül (az elődöntőkig szimpla kiszálló lesz... ), 139-ből sikerült végigmennem.
Igaz, az első 3 duplát 5 nyílból abszolváltam, de utána volt olyan is, amin hosszasan kínlódtam.Érdekes, mert a kiszállót tudom brutálisan dobni, a tömeggel viszont vannak problémák, erős túlzással: hamarabb kidobom a duplát, mint a sima szektort.
Mikor kosárlabdáztam, akkor is volt ilyen érdekességem: a triplákat elképesztő százalékban dobtam, középtávolról, a papíron egyszerűbb dobások viszont szégyenteljesek voltak.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Amarton #4232 üzenetére
Sok hónapja agyalok azon, milyen kamerával tudnám felvenni, majd lassítva visszanézni a dobásaimat. Olyasmire gondoltam, amit USB-vel lehet laptophoz csatlakoztatni.
Ha tudsz konkrét eszközt ajánlani, kérlek tedd meg!(#4234) geza844
Kezdőnek sosem ajánlanék 22 grammosnál nehezebb nyilakat, de inkább 21-est.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Cheif
tag
Akciókamera, gopro és társai.
-
BBéci
legenda
Az akciókamerák képességeiket tekintve talán megfelelnének, de egy halom árnövelő funkciójuk van, amit nem használnék ki, ezért kiesnek a lehetőségek közül. Például akkumulátor, ütés- és időjárásállóság.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
geza844
aktív tag
Találtam neked egy olcsó megoldást: Casio EXILIM EX-ZR1000
1000 fpst tud, viszont elég kis felbontáson. Nem tudom mennyire alkalmas mozgás elemzésre. Lehet megér egy próbát.
Esetleg Casio vonalon lenne érdemes még nézelődni használtan, hátha vannak még nagyob felbontású típusok nem sokkal többért.
[ Szerkesztve ]
-
Amarton
tag
-
-
Cheif
tag
Ti mennyire izgultok verseny szituációban ?
Hétvégén belekóstoltam a magyar bajnokságba, és az összes meccsemen úgy stresszeltem, hogy remegett a kezem, nagyon rosszul játszottam magamhoz képest. Tudom, hogy soha nem fogok úgy dobni, mint itthon, de egyszerűen nem élveztem a játékot, mert úgy remegett a kezemEbbe nagyon bele kell szokni.
-
geza844
aktív tag
válasz Amarton #4242 üzenetére
wow, nem is gondoltam volna, hogy egy halogén izzó így pulzál az 50Hz hatására... de tényleg.
-
Amarton
tag
Én nagyon!
Versenyen képes vagyok 1-1 nyilat a tábla fölé dobni.
Nekem sem konfortos a dobás versenyen. Nagyon vissza esik a teljesítmény egy sima otthoni dobáláshoz képest.
Elvileg sokat kell eljárni, mert ott tanulja meg az ember, hogy mire képes. Én egy évben 1-2-re megyek csak el.
Szerintem nincs olyan ember, akinek a teljesítményét ne vetné vissza. Egyszer régebben kérdezték Taylort, hogy hány 9-nyilast dobott. Erre vissza kérdezte, hogy a héten?
Gondolom, hogy otthon edzés közben azért őkis jobban termelik a 9 nyilast mint versenyeken.http://kodolas.skoda-muszerfal.hu
-
BBéci
legenda
Amikor már az a tét, hogy meccset nyerhetek, a kiszállók dobásakor 110-re megy fel a pulzusom, attól remeg a kezem és képes vagyok 10-15 centivel a célzott szektor mellé dobni, nem engedem el időben a nyilat.
Már annyi elég a teljesítményem radikális romlásához, hogy elkezdek számolni. Itthon, egyedül. Legyen az 170, vagy 400 pont a 20-as szektoron.[ Szerkesztve ]
-
szbalazs96
újonc
Egyelőre még csak néhány alkalommal versenyeztem, természetesen amatőr szintű megmérettetéseken.
Olyan átlagot sosem sikerült konstans hoznom, mint otthon.
Ha elkapom a ritmust, s az ellenfél sem erős, akkor élvezem az egész szituációt, azt, hogy sokan néznek, így dobtam szombaton életem egyik legjobb 2 leges átlagát, még otthon sem sikerült megközelítenem előzőleg.
De... Ha nem úgy alakulnak a dolgok, erős az ellenfél, vagy esetleg (mint az említett hétvégi bajnokság esetén) elszúrom a meccsnyilaimat (hármat...), akkor vége, nem vagyok még fejben elég erős a fordításhoz.
Érkezik az izzadás, feszengés, remegő kéz, a "de jó, milyen sokan nézik a játékom" átmegy olyan stresszbe, mikor minden egyes dobásnál (nem is annyira) tudat alatt azon gondolkozom, mi lesz, ha katasztrofálisakat dobok a jelenlévők előtt. Ekkor másik véglet: nagyságrendekkel az otthoni átlag alá megy a teljesítményem.[ Szerkesztve ]
-
bosmajor
tag
Versenyen nem voltam soha, csak saját szórakoztatásomra dobálgatok, legfeljebb néha egy-egy meccs WebCamDartson. Viszont csak maga a számolás hazavágja a teljesítményemet. A WDA-n eddig kemény 41-42-es átlagot tudtam produkálni, pedig azok a meccsek egyáltalán nem stresszelnek (legalábbis nem érzem úgy). De ugyanez van, ha csak úgy dobálok és számolom. Ha nem számolok, akkor valahogy sokkal jobban megy. Ezt természetesen nem tudom átlaggal alátámasztani (hiszen ahhoz számolnom kéne - 22-es csapdája), de az biztos, hogy mind a tömeg, mind a kiszállózás összehasonlíthatatlanul jobb.
-
Mill3r
tag
válasz bosmajor #4249 üzenetére
Csatlakozom hozzád, illetve az előttünk szólókhoz
Dettó ugyanez. Már maga a számolás olyan nyomást helyez rám, ami meglátszik a teljesítményemen.
Sokat gondolkodtam ezen, hogy talán nem is emiatt van és ha írom akkor is azt a szintet hozom... és csak bebeszélem magamnak. De be kellett vallanom magamnak, hogy tényleg gyengébben megy ha adminisztrálom a dobásokat
Amikor "csak úgy" dobálgatok jönnek a 100+ pluszos dobások. Ezen felbuzdulva elkezdem írni, és jönnek a klasszikus 26-ok[ Szerkesztve ]
IDDQD IDKFA
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt