Új hozzászólás Aktív témák

  • Exian

    őstag

    válasz fudi2002 #86439 üzenetére

    5-10 perc előny? Sajnos a helyzet az, hogy 2 gyerek az nem 4 gyerek, hidd ell! :D nekünk is csak a 3. gyerektől van gép, előtte elvoltunk nélküle, legalábbis azt hittük. De amikor azt láttam, hogy egy normál ebéd után akár egy órát is elvacakolt a feleségem görnyedve a mosogató tálca felett, akkor meguntam és vettünk. Előtte eléggé ellene voltam a mosogatógépnek, mondván, minek, de azóta? Nem tudnám elképzelni nélküle. És persze nem minden kajálás után megy a gép. A lehető legnagyobb verziót vettük, akkor megy, amikor megtelik, napi egyszer átlag, néha még a következő napi adagból is jut bele. Persze ehhez az kell, hogy legyen elegendő szett mindenből, hogy legyen mindig tiszta tányér, meg evőeszköz kellő mennyiségben, mert van, hogy 5-6 kajálás termése megy egyszerre. Ezzel eléggé lehet spórolni vízzel, egyebekkel, hogy egyszerre 15 terítéknyi holmit vághatunk bele. Mire kiszámolod, hogy ez mennyi idő kezzel, folyó víz alatt, hát, nem csekély.

    A lényeg amúgy még ott van, hogy folyó vízzel lehetetlen olyan hatékonysággal tisztítani, mint ahogy a gép csinálja. Ezt sajnos senki sem tudja nekem megmagyarázni, meg se próbálja. Nálunk a folyó víz (panel PÉTÁV) mennyi? Talán 40 fok? A gép azt hiszen 65-70 fokon nyomja, ahol a sterilizálás valamivel hatékonyabb és persze a tisztítás is. Mindenhol lenyomja a koszt, ahol te nem is látod. A recés felületű dolgokról, a különböző "rejtett" helyekről (műanyag nyelű evőeszközök illesztései, stb). Persze, ahol bojlerrel előállított víz van, ott lehet akár 80-90 fokosat is gyártani, de azt kevésbé bírja az ember keze és minden cucc csak pár másodpercet tölt a forró víz alatt, a gépben ez 1-1.5 óra, plusz utána a hosszú szárítás, amikor sok ideig "fő" minden, mint egy szauna, olyan, amikor kinyitod a program végén. Állat.

    A csikorgó, kristály tiszta, CSEPPMENTES borospoharak meg egyszerűen káprázatosak a mosás után :D

    Ja és a legjobb háztartási gép a mosogatógép, mert nem kell takarítani :DDD

    Ja és persze ez csak saját vélemény és tapasztalat, nem személyeskedés vagy ilyesmi. Én tényleg nagyon ellene voltam azelőtt, annyira, amennyire most mellette már ~4 éve.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák