Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsolt1

    tag

    válasz hcl #73962 üzenetére

    Szia! Több baja is van (de nem értek a kocsikhoz szóval ha szakszerűtlen a hibalista leírás, akkor elnézést + nem az én tulajdonomban lévő autóról van szó, csak használom):
    1. A féket rosszul szerelték meg, ha jól emlékszem csere után és fékezéskor nyikorog.
    2. Vissza lett víve ez miatt a szerelőhöz, aki a cserét csinálta, hogy csinálja meg rendesen. -> Nem sikerült, viszont vagy a "javítás" következményeképpen vagy csak elromlott azonnal utána, lett egy olyan súrlódó hang, ami csak akkor jelentkezik, ha hátrafelé kanyarodik úgy az autó, hogy teljesen oldalra van tekerve a kormány. Ezzel is vissza lett víve, elvileg valamit csinált a fékszervóval, de nem javult meg a hiba. Az interneten ezt találtam a hibával kapcsolatban: "A fékszervó hibáját okozhatja a csőben levő visszacsapó szelep hiánya/hibája, vagy a rásegítő is meghibásodhatott, igaz ez legtöbb esetben sípolást, szuszogást hallat a fékpedál felől." A fékcsere után még ez is volt, hogy szuszogott a fékpedál, ezt mostanában nem hallottam, bár 2 hónapja már nem is vezetem a kocsit inkább, hogy ne legyen még nagyobb baja, persze nem én vagyok a fő felhasználó, szóval ez nem fogja megvédeni, megjavulni meg főleg nem fog ettől.
    3. Miután ezeket nem sikerült javítani, már nem lett visszavíve csak olajcserére. Olajcsere következményeképpen vagy csak elromlott azonnal utána :D , de elkezdett valami zörögni a motorban. Csak alapjáratról gyorsításkor 1000-1300-ig hallatszik nagyon, előtte utána szinte eltűnik a zörej. Elvileg a motorburkolat törött el (vagy olajcserekor lett eltörve) és az miatt rezonál az egész. A motorburkolaton viszont csak kisebb repedés van és amúgy se elég nagy súlyú alkatrész szerintem, hogy elinduláskor az egész motort megrázza. Ezt a rázkódást lenne a legsürgősebb javítani szerintem, mert azt olvastam, hogy az ilyen rázkódások miatt tönkre fog menni benne elég sok drága alkatrész.
    Nagyjából ennyi. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák