Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
"Itt a tavasz szele, és a nyúlpörkölt hihi, haha, huhu, hehe..."
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
Emberek, segítsetek egy dologban
Adott egy szitu: egy illető kapott egy munkát egy másik illető segítségével, közbenjárásával (aki ott dolgozik, ahová ment az új ember). Szokás ilyenkor bármilyen módon meghálálni egy "köszönöm"-ön kívül a dolgot? Vagy akkor már "korrupció" áldozatává válik a cégnél az, aki "beszervezte" az illetőt? Komolyabb beszervezés amúgy nem történt, de azért még is számított az, hogy az illetőnek azért volt kicsi "hátszele".
Egyszóval: szokás e ilyenkor adni és mit?
Azért kérdezem én, mert végül is az én egyik ismerősöm került egy helyre, gyakorlatilag az "én" kérésemre, és mivel nekem rokonom az illető és örültem, hogy felvették, ezért én magam szeretném valahogy meghálálni a "kedvező elbírálást".
Hangsúlyozom még egyszer, nem korrupció történt, úgy tudom, nem is nagyon volt más jelöltje a cégnek az adott állásra, mondhatni, örültek az ismerősöm jelentkezésének. De én még is csak úgy érzem, hogy volt jelentősége annak, hogy az ÉN ismerősöm az illető.
(Magyarul, aki a munkát kapta, ő meg nekem köszönheti valahol a munkalehetőséget).
Na, elég keszekusza, de talán érhető
-
RZozo
aktív tag
Eladó PC alkatrészek:
Connect3D ATI Radeon9200 AGP 128MB 128bit passzív hűtés
250GB IDE HDD -
OrangeBud
tag
Van egy alaplap hibás Hp G6-1201eh.
Érdemes ebbe vennem/cserélnem lapot? -
ha3fis
tag
A "felvevőgomb" tövében van megtörve, ha megbontanám a szövetborítás szétfoszlana, szerintem.
De mivel úgy is rossz, lehet, hogy megpróbálom megbuherálni, rosszabb nem lesz. -
-
-
-
OP-ToTo
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus Laptoptöltőm. 4.74 Amperes és 19Vos. A probléma, hogy a végéről a dugó hiányzik. Vagy a töltő eladó így vagy dugót keresek rá és megjavíttatom.
Üdv: ToTo
Chieftec GPB-500S 85+; Asus M5A97 R2.0; AMD FX-6300; Samsung 840 120GB SSD; 8gb DDR3 HyperX Fury Balck 1600Mhz Ram; Gigabyte RX560 4GB
-
-
OP-ToTo
aktív tag
Remekül hangzik. Régi fajta, sosem láttam másik asus csatlakozót. Sőt Tosibással is megy.
Lusta és hülye voltam, úgyhogy vásároltam egy kb 17 000 ftos Trust töltőt mediamarktban helyette. Talán még vissza tudnám cserélni pénzre, ha jó lenne a régi töltőm.
Chieftec GPB-500S 85+; Asus M5A97 R2.0; AMD FX-6300; Samsung 840 120GB SSD; 8gb DDR3 HyperX Fury Balck 1600Mhz Ram; Gigabyte RX560 4GB
-
Zewa
senior tag
Baranya sajnos nem a munkavállalók paradicsoma. Fokozottan nehéz elhelyezkedni, pályakezdőként főleg, ettől függetlenül az átlagoshoz képest még mindig nagyobb esélyem, bár nem egy könnyű árami villamosmérnök szint. Egy jó programozó keresett portéka, ellenben egy rendszergazda már kevésbé. Pedig mind a kettő "informatikus."
#47358 hcl: (OFF)"Csak nem nagyon akadnak olyanok, akik tudnak németül és angolul is, pedig tárt karokkal várjuk őket."(/OFF) Aki pedig rendesen beszéli a nyelveket az megy külföldre vagy Pestre ahol az itteni fizetés 1,5x lazán megkeresik pl az IBM-nél vagy a BP-nél.ON: Lapostevéje nincs valakinek eladó véletlenül? 32-7" max 60k.
OP-ToTo: Nem akarlak megbántani de mindig is csodálkoztam ki az a makk, aki megveszi a MediaMark-ban, ennyiért a hasonlóan túlárazott termékeket. Ilyet vettél?
Más: Hüvely G300-m letérdeld egy elejtést követően, eredményként mindössze egy függőleges zöld pixel sor marad a képernyőn. Nagy valószínűséggel új LCD? Külsérelmi nyom nincs. Hova érdemes vinni? Balage?
[ Szerkesztve ]
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
MrSealRD
veterán
válasz M_AND_Ms #47338 üzenetére
Aha...Próbáltál már te a saját tanácsod szerint élni. Légy hasznos tagja a társadalomnak és próbálj meg 80K/fő pénzből (vegyünk egy minimumtól kicsit magasabb fizetést) bevállalni egy gyereket...esetleg kettőt.
Azért mert te nem látsz előbbre 1-2 hónapnál, engedd meg, hogy valakinek legyen terve 5-10 évre...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
OP-ToTo
aktív tag
Ilyet vettem igen. Általában nem PH olvasók vásárolnak a media marktban. Nem tudom hol a számlám de majd megkeresem, hátha garis még. Elsőre olyat vettem ami nem bírta és leégett, simán kicserélték. Rendes volt az eladó, mert rosszat vetetett meg velem először. Mikor vettem, akkor nagyon használtam a laptopot és vasárnap volt, nem volt más megoldásom Rég történt.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz MrSealRD #47368 üzenetére
Képzeld, pont a leírtak szerint próbálok élni, nem egy-két hónapra előre gondolkodom. Bár nem rád tartozik, de tisztánlátásod érdekében leírom, nem ma kezdtem a nagybetűs életet, láttám és átéltem már egy-két dolgot. Igaz, nem vártam, hogy 25 évesen révbe érjek.
Neked is csak sok sikert tudok csak kívánni a dolgaidhoz!
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Amit nálunk fizetnek, az pont annyi, mint az IBM-nél
@Op-To-TO : Előbb legyen megjavulva a töltő... Bár 17 ropiért tényleg sok, akkor már venni kell egy használt töltőt a vaterán vagy itt a PH-n.
Sajnos nem minden laposhoz lehet csatlakozót szerezni, bár ha nagyon nem lehet olyat találni, ami kell hozzá, akkor szoktam az aljzatot is cserélni a gépben. (Ekkor viszont már más töltővel nem fog menni...)[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
MrSealRD
veterán
válasz M_AND_Ms #47370 üzenetére
Szerintem senki sem akart itt 25 évesen révbe érni...mellesleg másnak is vannak nehézségek az életben nem csak neked...
Amit itt most látni kell, hogy nagyjából 20-33 között van reális esélye a gyerekvállalásnak...ehhez társul egy nevetségesen alacsony átlag fizetés...kombinálj.Mondjuk én nem panaszkodom, mert nagyon jó helyem van, de a családalapításhoz még mászni kell fentebb...
(#47372) Exian
Meredek. Én se vállalnám be...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
HoldChore
tag
válasz MrSealRD #47374 üzenetére
A gyerekvállaláshoz nem kell sehova mászni.
Ez csak a liberális propaganda eredménye arra, hogy minél később szüljenek és minél kevesebbet.
Egy gyerekhez nem kell más, csak betenni a cerkát az asszonyba és kész.
Egy kiskölök nem sipákol semmiért ami drága, elvan egy fagolyóval napokig.
Nem eszik sokat és utazni sem akar sehova drága autóval és nem akar úszómedencés házat."Ha valamit ésszerűsíteni akarsz bízd lusta emberre!" https://www.facebook.com/gaming/LongJohnHolmesStream/
-
HoldChore
tag
válasz Magnum_ #47376 üzenetére
De, de a szüleinek akkor sem lesz semmijük csak adósságuk. Viszont nem lesz testvére sem egy, sem kettő. 3 gyerek kellene ahhoz, hogy egy nemzet szaporodjon. De most csak az a sikk, ha a fiatalok buzik, leszbik és nincs gyerekük, csak iphonejük.
Az élethez nem kell semmi csak kaja meg egy meleg zug. A többi szemfényvesztés.
Egy erős, soktagú család mindent átvészel. Nézd meg a romákat."Ha valamit ésszerűsíteni akarsz bízd lusta emberre!" https://www.facebook.com/gaming/LongJohnHolmesStream/
-
Exian
addikt
válasz MrSealRD #47374 üzenetére
Higgyétek el, hogy nem minden a pénz (még ha fentebb azt is írtam, hogy nem könnyű így). Számtalan ellenpélda van arra is, amikor valakiknek van pénze, még sem jó a helyzet, még ha nem is anyagilag. Van olyan ismerős család, ahol ugyan anyagilag minden OK, a férj 400k körül keres, DE cserébe reggel 7től este 8-9ig dolgozik. Anyagi gondjaik ugyan nincsenek, de a feleség ki van készülve (ja, náluk is pont 3 gyerek van, csak ő egyedül csinál mindent). Én ugyan nevetséges pénzért, de sokkal kevesebbet is dolgozok, van több idő a gyerekekre, arra is, hogy akár hétközben is elvigyük őket a telekre vagy bárhová és mutassunk nekik egy kis természetet, és HA lehet választani, én ezt a helyzetet választom inkább. Azért valahogy csak-csak kijövünk a pénzből, nem vagyunk nagy igényűek, megelégszünk azzal, ami van. Szeretjük egymást, és ez a lényeg. Jajdecsudaszép ez, ugye?!
Egyébként sokkal nehezebb maga a gyerekek nevelési része, mint az anyagi Na, ott már jobban padlón vagyunk De ebben ez a szép: a gyerekek szívják le a legtöbb energiát az emberből, néha a hajamat tépem, de a legtöbbet is tudják adni. Én ezelőtt 7-8 évvel tökegyedül éltem, anyámék kecójában, egy fillért nem kellett hazaadnom, a havi keresetemet (ami érdekes mód akkoriban több volt, mint a mostani), bármire költhettem: mégis, ha választhatnék, vissza nem sírnám azt a helyzetet a mostani helyett...
Mindezekkel együtt tökre megértem a reakciótokat, de már megszoktuk
Mi viszont úgy gondoljuk, hogy fiatalon (feleségem 25, én 31) már "túl vagyunk" a dolgok nehezén (ez egy nagy baromság persze), és ez biztató Számunkra meg az a furcsa és kicsit felfoghatatlan, amikor 30-35, de sokszor 35-40 év között kezdik a gyerekvállalást sokan, mondván, hogy hát a karrier, meg "még nincs meg hozzá minden", vagy egyszerűen csak "még nem éltem ki magam" (ettől tudok a falra mászni leginkább ).
-
Djroberto
tag
bevallom neked őszintén,hogy jelenlegi helyzetben mondhatni talán azt hogy " nem élünk szarul " , de minden nap felmerül bennem hogy vállaljunk-e gyereket vagy sem,úgy hogy 26 évesek vagyunk.
Mindig megkérdem magamban,hogy hogyan is tudnám eltartani ha valami nem úgy megy ahogy én akarom,illetve jó-e neki a jövő vagy sem,ergo magam miatt akarom-e,ami talán nem-e lesz neki jó.És azt is bevallom,hogy nem tudom elképzelni sem, hogyan tudják emberek megoldani 2x83.500ft-ból akár 1 gyerek nevelését is nemhogy 3-ét. Csak gratulálni tudok,hogy sikerül ezt megvalósítani.
Erre mindenki azt mondja,jaj ne már majd megoldod valahogy,meg mekkora örömet okoz a gyerek,így úgy meg amúgy. Én erre mindig azt mondom,igaz de ha úgy próbálom majd nevelni,hogy több pénzzel is tudjak gazdálkodni és tudjam nem fog hiányt szenvedni,akkor is boldog leszek.
:-)
-
krizmo_
addikt
válasz HoldChore #47375 üzenetére
Sajnálom, ha te csak ennyit akarsz biztosíztani a gyermekednek, ezt elég szomorúan olvastam....
Szerintem ezt gondold végig....
Egy gyerek valóban nem eszik sokat, de nem ehet akármit...a gyerekeknek készült ételek, fürdetők, testápoló szerek sokkal költségesebbek, mint egy felnőttnek. Ha nekem gyerekem lesz, én szeretnék neki normális élet körülményeket biztosítani, és ebben sok minden benne van....de végül is vannak olyan etnikumú emberek akik, 5-10 gyereket bevállalnak és képesek elnézni, hogy éhezik a gyermek vagy éppen nincs ruhája, cipője....stb...
Hiszen egy gyereknek nem kell semmi, és még csak fel sem nő, legalábbis a te felfogásod szerint...(#47378) Exian
Hidd el nekem egyik gyereknek sem jó dolog szegénységben felnőni, és egyik normális szülőnek sem könnyű, hogy a gyerekének nem tud megadni mindent, amire szüksége van.
Én nem vállalnék be úgy egy gyereket, ha tudom nincs rá elég pénzem, mert én nem akarok egy másik életet tönkre tenni....nem minden a szaporodás.... Sok ember nem érzi át ennek a felelősének a súlyát, és ezért is van az, hogy hoppá becsúszott a gyerek....
Persze vannak példák amikor a gazdag gyerek/család sem boldog, de még több példa van amikor az éhező gyerek nem boldog....nyilván nem szélsőséges esetekre kell gondolni.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz HoldChore #47375 üzenetére
"Egy kiskölök nem sipákol semmiért ami drága, elvan egy fagolyóval napokig."
Nyomod a dumát a liberális dolgokról, de ezen mondatod alapján egyértelmű, hogy kisgyerekkel még soha nem foglalkoztál...
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
HoldChore
tag
válasz krizmo_ #47380 üzenetére
Amiket te írsz, azon látszik az agymosó média hatása. A gyerekeknek készülsz szarok sokkal ártalmasabbak, mint ha nem is mosod őket semmivel sem, és csak (házi) szalonnabőrt rágnak egész nap. Azokat a drága szarokat, amiket itt felsoroltál csak azért veszik meg az emberek, mert a feleségüknek kell valamivel dicsekedni a szomszédasszony előtt.
Egy 100e ft-os babakocsiért egy hónapot dolgozol, amiből 3 hétig csak az adót termeled ki.
Dőlj hátra és képzeld el, ha ezt a 3 hetet a családoddal tölthetnéd.(Én nem azt írtam, hogy ennyit adtam meg a gyerekemnek, hanem azt, hogy mennyiből is lehet gyereket tartani. Sajnos én is beleestem ugyanabba a liberális propaganda csapdájába amiben te is vagy. Akkor én is másképp gondoltam a családra, mint most, de most már késő)
"Ha valamit ésszerűsíteni akarsz bízd lusta emberre!" https://www.facebook.com/gaming/LongJohnHolmesStream/
-
HoldChore
tag
válasz CPT.Pirk #47381 üzenetére
Na, meséld el miért sipákol egy egyéves kiskölök?
1. éhes
2. szomjas
3. fázik
4. álmos
5. egyedül van. (Mert az apja meg az anyja gürizik valahol, hogy a 100 000 Ft babakocsit meg tudja venni!)egyéb?
"Ha valamit ésszerűsíteni akarsz bízd lusta emberre!" https://www.facebook.com/gaming/LongJohnHolmesStream/
-
Exian
addikt
Hú basszus, bele léptünk ám a lecsóba
Kár ezt a témát tovább boncolni, véleményem szerint, ebben senkinek sincs igaza és egyúttal mindenkinek. Ez teljesen egyéni felfogás és elgondolás kérdése. Nyilván van egy szint, ami alatt én is azt mondom, hogy meggondolandó a családalapítás (pl. mindkét szülő munkanélküli, és valljuk be, erre is van példa bőven). Mi a helyzetünket úgy ítéltük, hogy betudjuk vállalni. Olyan azért még nem volt, hogy nem lett volna valahogy Éhezés? Épp ez a gondunk: ha nem egy házban laknánk anyámékkal és nem lenne hova "teleportálni" a feleslegünket, akkor dobhatnánk ki elég sok kaját. De mivel tudjuk, hogy ők is elfogadják és örülnek neki, így bőségesen főzünk. Tehát épp a legfontosabbal, az étellel még sohasem volt gondunk. Sőt... bárcsak többet ennének a gyerekek!!! Jajj, de örülnék.
A lényeg, hogy saját lakásunk ugyan nincs (még, de "készülőben"), ellenben van egy kis hétvégi házunk, ami 2 szintes, 100%-ban lakható (vagy legalábbis minimális ráfordítással azzá tehető), így ha beüt a ménkű, akkor azért "van hová menekülni". Így is sokat kint vagyunk, nemegyszer komplett hétvégékre, és elvagyunk, jól érezzük magunkat. És igen, a gyerekek is.
DE ez nem azt jelenti, hogy ez az etalon, és ezt kell követni. Akinek egy magasabb életszínvonal a minimális elfogadható szint és amit "adni akar a gyerekeinek", az alapozza meg azt, és csinálja úgy. MI viszont tudjuk jól, hogy sokkal jobb sohasem lesz, nem hiszem, hogy még az életben elérek egy a mostaninál komolyabb diplomát vagy bármit, így ki a fene fizetne nekem többet?
-
krizmo_
addikt
válasz HoldChore #47382 üzenetére
Látom nem értettél meg..... nem sok közöm van a médiához....
Egy gyereknek friss zöldség, gyümölcs, csirkemell stb..... nem pedig a mesterséges dolgokra gondoltam, ezt hol veszed meg jó áron mondjuk pl télen?
Most elmondom neked, hogy a szalonnabőrtől nem fog fejlődni a gyermek....pont az ilyen emberek miatt van annyi beteg gyerek....
Én semmilyen drága szart nem soroltam fel, és szerintem hagyd az összeesküvés elméleted, mert hidd el nekem a babáknak készült termékek be vannak vizsgálva..... ez EU szabvány....
Elég furcsa dolog számomra, hogy te a dicsekvést hozod fel.....szerintem ez nem normális dolog....miért dicsekednék bárkinek is azzal, amim van? Ki tesz ilyet. az olyan emberek mint te.......csak innen juthatott ez a példa egyből eszedbe..... -
HoldChore
tag
Te tényleg azt hiszed, hogy egy fiatal banki alkalmazott a leendő gyerekeire gondol, mikor csajozásra, utazásra meg drága autóra szórja el a könnyen megkeresett pénzét?
Abban igazad van, hogy lehet két szemszögből nézni a dolgot.
Az egyik az önző egyéni a másik pedig a közösség oldala. Az előbbi kihal a második erősödik. (Nyugat vs Kína, India)"Ha valamit ésszerűsíteni akarsz bízd lusta emberre!" https://www.facebook.com/gaming/LongJohnHolmesStream/
-
HoldChore
tag
válasz krizmo_ #47385 üzenetére
Te még azt se érted amit én írok neked
Nem azt írtam, hogy te vagy a médiában, hanem hogy hogy hülyített el téged a médiaÉn pedig inkább az ilyen információval rendelkező embereket hagyom, (mint te) mint az "összeesküvés elméleteket".
Azokban ugyanis több logika van, mint azokban akik elutasítják azokat úgy, hogy utána sem néztek nekik, mert túl macerás vagy félnek attól, hogy igaz lehet."Ha valamit ésszerűsíteni akarsz bízd lusta emberre!" https://www.facebook.com/gaming/LongJohnHolmesStream/
-
Exian
addikt
válasz krizmo_ #47385 üzenetére
"Egy gyereknek friss zöldség, gyümölcs... ezt hol veszed meg jó áron mondjuk pl télen?"
Azért erre csak azt mondom, hogy az sem teljesen normális dolog, hogy télen annyira erőltetni kell ezeket a dolgokat. Én ugyan ennyire nem vagyok "csőlátású", de bizony van olyan ismerősöm (makk egészséges), aki télen nem eszik egyáltalán olyan zöldséget (főként paradicsomot), ami nem terem meg, csak nyáron. Ha kicsit jobban elfogadnánk a természet működését, nem lenne annyi gond. De ez megint csak egy vita téma indító dolog tud lenni Inkább ne menjünk bele.
Mondom még egyszer, mi is megvesszük télen a gyümölcsöt, zöldséget, DE tény, hogy sokkal kevesebbet (szándékosan), mint nyáron VENNÉNK, de nem veszünk, mert van egy 35 gyümölcsfából és 9 szőlősorból álló telkünk, ahonnan a gyerekek az ágakról szedik maguknak a gyümölcsöt, ami csak tetszik.
Ergo, erre nem kell költenünk (annyit), a gyerekek még is hozzájutnak mindenhez, ami kell.
És azért hiszem azt, hogy a kertünkben megtermő cuccokban több a vitamin és kevesebb bennünk a vegyszer, mint a boltban kapható zöldség-gyümölcsökben...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz HoldChore #47383 üzenetére
Van a családban kiskölök, most két éves. 1.5 éves korában már munka padja volt gyerek szerszámokkal és frankón tudta összecsavarozni a műanyag alkatrészeket plusz meg is mutatta nekünk, hogy mit hogyan kell csinálni. Na ezt a gyereket kösd le egy fagolyóval...
"5. egyedül van. (Mert az apja meg az anyja gürizik valahol, hogy a 100 000 Ft babakocsit meg tudja venni!)"
Mi az istenről beszélsz? Az 1 éves gyereket hogy a fenében lehetne egyedül hagyni a lakásban órákra?Te tényleg nem foglalkoztál még gyerekkel. Remélem nem is tervezed a közel jövőben.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Stirlitz
senior tag
Segítséget kérnék!
Keresek szakembert egy objektív javításához. (Tamron 70-300, tudom nem nagy összeg újonnan, illetve nekem mégis.) Ha ismer valaki ilyen szakit, ne adj isten már javíttatott is nála és Pécsi vagy Pécs környéki az illető, privát üzenetben kérném az elérhetőségét. Előre is köszönöm!
-
krizmo_
addikt
És milyen pépes ételt adsz egy csecsemőnek/babának, ha nem veszel bele zöldséget?
Télen ne egyen? A te gyerekeid mit ettek baba korukban?(#47387) HoldChore
Van az a szint ahol te vagy, hogy ez hol van az tükröződik az írásodból is....nem is szánok több időt arra, hogy ezt a témát veled megvitassam, mert nem akarok mindent szájba rágni. Úgy szeretek eszmecserét folytatni, vitázni, ha van ebbe partnerem, ha nincs ráhagyom az illetőre a dolgokat....Az életet tapasztalat nem kor függvénye....mert 50 évesen kb 16 évesnek gondoltalak, és ezt nem bóknak szánom....
[ Szerkesztve ]
-
HoldChore
tag
válasz CPT.Pirk #47389 üzenetére
Munkapadja volt? Ő kérte tőled? Honnan a fenéből tudta meg, hogy létezik olyan, hogy munkapad?
Neked volt drága munkapadod? Ha nem, akkor hogy lett belőled rendes ember?Ki mondta, hogy a lakásban hagyják egyedül? A kötelező óvodában/bölcsődében hagyják, ahol elszakítják a családjától.
50 éves vagyok, így van bőven éltet-tapasztalatom, főleg, hogy kocsmázás helyett is gondolkodtamTe csak a saját érdekeidet véded, azokkal amiket itt felhozol vitatkozásképp. Majd talán később te is ráébredsz, hogy nem a pénz az első, meg az a sok szar amit meg lehet venni belőle.
-
Exian
addikt
válasz CPT.Pirk #47389 üzenetére
"Na ezt a gyereket kösd le egy fagolyóval..."
Ezzel viszont teljesen egyetértek. Fagolyó, jah... a MAI gyerekeket lekötni, ember, nem könnyű feladat!!! És ez mármár horrorisztikus mértékeket ölt. Itt valóban előjön az, hogy a világ pénze nem lenne elég annyi játékra, mint amennyit megtudnának emészteni.
Amíg ÉN 25 évvel ezelőtt tökre elvoltam az 1db legókészletemmel (tényleg nem nagyon volt más játékom, amennyire emlékszem), addig az én kölykeimet semmivel sem lehet lekötni. Én nem tudom, mi van manapság, de annyira át vannak hangolva a mai gyerekek, hogy hihetetlen. De az is igaz, hogy lehet, hogy csak én voltam a világon egyedül annyira nyugodt gyerek, mint amilyen voltam, így kár magamhoz hasonlítani vagy mérni őket. És azt én is látom, hogy hihetetlenül okosak és logikusan tudnak gondolkodni már egész kis korban is. Amikor a lányom elkezdett 3 évesen PC-n logikai flash játékokkal bohóckodni, akkor azért megijedtem... mára már le is korlátoztuk ezt a dolgot, mert látjuk, hogy nem tesz jót annyira, hogy nem kézzelfogható játékokkal játszik. Igaz, hogy tanul belőle, Időnként engedjük is, de nem korlátlanul.
-
HoldChore
tag
válasz krizmo_ #47391 üzenetére
Tudod a közösségi oldalak sajátossága, hogy nem csak az olvassa, aminek írjuk. Így amiket írok neked vagy másnak azt azért teszem, hogy segítsem a gondolkodásukat.
Csak veled, vagy mással soha nem vitáznék ilyenekről privátban, mert semmi értelme nem lenne.
Baromi nagy munka lenne, míg beismernéd, hogy lehet abban valami amit mondok, már csak dacból sem tennéd.
Ha így is történne, akkor is csak egy embert sikerült észhez térítenem, így viszont többen elgondolkodnak azon, amit írok. Azon is, amit te írszEgyik előnyöm, hogy én már jártam azon a szinten, ahol te vagy és tudom, hogy én is így gondolkodtam ott, ahol te vagy. Tapasztalatokat nem lehet átadni azokat meg kell szerezni. Ezért nem lehet egy 20-30 éves ember bölcs.
-
Exian
addikt
válasz krizmo_ #47391 üzenetére
"Télen ne egyen? A te gyerekeid mit ettek baba korukban?"
A két már nagyobb gyerkőc 2 éves korukig szopizott (nem tápszert), persze 6 hónapos korban már hozzátápláltunk. Hogy mit? Ugyanazt, amit mi ettünk, pépesített formában. Tehát, sohasem (vagy csak NAGYON ritkán) vettünk bolti üveges pépkajákat, helyette magunk készítettük. Annyi, hogy az ő adagjukat máshogy csináltuk kicsit: kevesebb sóval, kevesebb cukorral, kevesebb fűszerrel. Mindig főztünk húslevest, annak levével készült a "turmix". Most ez lehet, hogy gusztustalanul fog hangzani, de így ettek akár rántotthúst is... Eddig lekopogom, de semmi jele semmilyen allergiának, vagy túlérzékenységnek egyik gyereknél sem. Mondhatni, makk egészségesek. Egyébként pedig szoktunk elrakni saját zöldséget is, ha úgy adódik. Gyümölcsöt úgyszintén, bár ezen a téren van mit fejlődnünk.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
(#47375) HoldChore
Hidd el technológiát ismerjük, de terméket szeretnénk az életciklusa során a lehető legjobb lehetőségekhez juttatni...ez pedig gyárból való kigurulás után is komoly erőforrásokat igényel. Remélem érthető.Azt a gyereket meg is lehet nézni. A "mi is felnőttünk valahogy" és a "bezzeg az én időmben.." mondatok ideje lejárt. Aki valamit el akar érni az életben annak a fenti "jó tanácsok" csak lejárt lemez és üres duma lesz...
Egyébként a gyerek eszik. Nem tudom te mivel etetted, milyen pelenkával csomagoltad, és mit tettél azért, hogy helyesen fejlődjön de a jelenben ezek már komoly költségekkel járnak. Persze lehet, hogy 200 éve ez egy laza séta volt de manapság kicsit bonyolultabb lett a világ...(#47377) HoldChore
A szemfényvesztés ahhoz kell, hogy ki tudjunk emelkedni a sz@rból. Már elnézést. TE b@zdmeg fejben tudsz programozni? Kötve hiszem. Ehhez gépet kell vennem...Meg okostelefont...meg egy csomó számodra haszontalan dolgot, ami egyébként hozzáért használat mellett rengeteg időt és pénzt ad vissza a használójának. Ilyen is van ám...Csuda egy világ ez...Te most komolyan a cigányokat hozod ide mint követendő példát? OMFG!!!
(#47378) Exian
Szélsőségekben gondolkodsz.
Én meg a valóságot nézem. Egyszobás garzonba nem fogok gyereket vállalni...Nagyobb albérletre meg nincs. De lehetne még feszegetni a témát, viszont nem szeretném. Mert tényleg nem vagyunk rosszul, de jótól még kurv@ sok munka választ el.Én egyébként örülök annak, hogy nektek jó. Mert ez a lényeg, hogy az embernek olyan élete legyen amilyet szeretne. Ez az élet viszont mindenkinek mást jelent, ezt el kell fogadni.
(#47383) HoldChore
1. Mivel eteted? Nem mondhatod neki, hogy bocs most csak ennyi van...
3. Mivel takarod vagy ruházod? Nem mindenki kapja a cuccokat. Ha meg kell venni mégis miből?(#47388) Exian
Szezonális táplálkozás...De azt is pénzért adják...(#47393) Exian
Pont ezt mondom. A világ megváltozott és vannak akik még most is a régi idők zenéjét nyomják...
Másképpen kell manapság a gyermekvállalás kérdéséhez állni.(#47394) HoldChore
Bölcs???
Ez nem közösségi oldal. Fogalomzavarban szenvedsz...Ez FÓRUM. Ez a neve.Egyébként, egy egyszerű matekpéldával zárom rövidre a dolgot ami szerintem jól példázza mi a gond.:
Tudatosan élő emberek képben vannak a pénzügyeiket illetően. Ha én tudom, hogy a bevételem 10 és kiadásom 9 havonta. A gyerek havonta 3 egység plusz kiadást emészt fel. Akkor mennyi is marad havonta? Remélem számolás még megy.
Na ezért nem vállalunk gyereket lépten-nyomon...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz HoldChore #47392 üzenetére
Nem én vagyok annak a gyereknek az apja, így nem rám tartozik, hogy mit vesznek meg neki, csak jeleztem, hogy a mai gyerekeket a fagolyóval nem fogod lekötni. Viszont azt nem mondtam, hogy feltétlen drága bizbaszokat kell venni amit nem is tud még értékelni a kölök.
A többire nem is reagálok, mert kezd átmenni személyeskedésbe.
Exian: nekem orosz fémépítőm és legóm volt, mindkettő szépen el van rakva későbbre. A legó akkoriban is drága volt, olcsóbb azóta sem lett, szal már érték a készletem. Mondjuk h. a szociális hálók meg egyéb ilyen fasságok korában mire jutok vele, az kérdéses, legrosszabb esetben megmarad nekem a legó.
-
MrSealRD
veterán
válasz CPT.Pirk #47397 üzenetére
Csak nem ilyened volt? [link]
Kiskoromban ölni tudtam volna érte...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Exian
addikt
válasz CPT.Pirk #47397 üzenetére
"legrosszabb esetben megmarad nekem a legó. "
Nemmarad. A legót ami gyerekeink is NAGYON szeretik. Akár a normál verzióját, akár a Duplót. Mindennap kérik, hogy "apa, építsünk valamit". Oszt' leülünk, és építkezünk. Szóval, a legó és hozzá hasonló dolgok szerencsére még ma is jók, ellenben egy babával már nem játszik el a lányom 5 percnél tovább... pedig állítólag régen egy lánygyereknek elég volt 1-2 baba, és kész. Nálunk inkább a technikásabb játékokat kedveli a lány is. És én ezt egyáltalán nem bánom, lehet felőlem villamosmérnök is
[ Szerkesztve ]
-
Inception
tag
Szerintem az ne akarja osztani az észt ebben a témában akinek nincs gyereke!
Gondolom nekem van itt a legidősebb gyerekem,holott csak pár évvel vagyok talán idősebb az itteni átlagnál.(15 éves lesz).
De csak 1 gyerekem van és soha nem is akartam még egyet,nem szabad többet vállalni ebben az országban.Mindent meg kell adni neki,persze ésszerű keretek közt és ne a elkényeztetés rovására.
Segíteni kell Ő-t legalább 18-20 éves koráig,ez mellet hogy lehet még másik 2 gyereket fel nevelni itt?!
A cigóknak lehet 3-6 gyerekük,őket nem érdekli a nevelés-felnevelés ők egy másik faj[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest