Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz csaszi75 #67149 üzenetére
Valami nem kerek. Tp linket àtállítom statikus ip-re, beírom a kért ipt: 192.168.1.101, csak akkor enged menteni ha mindent beírok, mask, átjáró, dns. Beírom, mentés, reboot, betölt és marad az eredeti 192.168.0.1 cím, és a 192.168.1.101 címen semmi se jön be.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz csaszi75 #67152 üzenetére
Á, megvan, én voltam a figyelmetlen. Végig a wan portot konfiguráltam és csodálkoztam hogy a lan rész nem reagál
Megcsináltam figyelmesen és nem kért egyáltalán se átjárót, se dns beállítást. Működik, elérem mindkét routert weben, királyság.
Köszi mindenkinekA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
jerry311
nagyúr
válasz The.Bali #67150 üzenetére
Router 1 és kliensei nem fognak semmit sem látni router 2 klienseiből, mert alapból megy router 2-n a tűzfal.
Router 2 kliensei viszont csak egy másik kliensnek látszanak router 1-en a NAT miatt.
Ha van valami tűzfal az Asus-ban (router 1-en), akkor ott talán be lehet állítani, hogy a router 2 IP címe nem érheti el router 1 klienseit, csak az internetet. -
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Segítséget szeretnék kérni. Adott 2 gép ("A" és "B"), legfrissebb legális Win10-zel telepítve. Hálózati megosztást nem tudjuk beállítani. "A" gépen levő mappákból néhányat szeretnénk megosztani "B" géppel írásra és olvasásra. Korábban ugyanezen a 2 gépen Win7 volt, működött a hálózat. Semmi nem változott, ugyanott ugyanúgy van a két gép.
"A" gépen a mappán jobb klikk, megosztás, hozzáadtuk a "mindenki" opciót írásra olvasásra, de nem jelenik meg a másik gépen. "A" gép néha látja a saját megosztását egy pillanatra, de általában nem. Hálózati felderíthetőség be van kapcsolva, jelszavas megosztás ki van kapcsolva. A munkacsoport ugyanaz, ugyanarra a routerre vannak csatlakoztatva, pingelhető egyik a másikról oda-vissza.
Mit kellene még beállítanunk? Kifogytunk az ötletekből.Köszönök miden segítséget!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
MasterMark
titán
válasz csabyka666 #67156 üzenetére
Be kell írni közvetlen a másik gép nevét, és elmenteni hálózati helynek.
Switch Tax
-
Patice
nagyúr
válasz csabyka666 #67156 üzenetére
SMB 1.0 “hibára” tippelek.
Win7-ben még mehetett felhasználónév + jelszó nélkül, Win10 ezt alapból már nem engedi.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Llew
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó topik.
Kollégiumba a net laptop mobil tv közötti elosztáshoz vettem pár hete egy ASUS RT-AX1800U routert. Beállítottam a wifit rajta, eleinte ment is jól, de az utóbbi napokban a laptopnál rendszeresen előfordul, hogy "a kiszolgáló nem található" szöveggel nem jön be 1-1 oldal. Hol pár másodpercig, hol hosszabban. Olyan szinten, hogy F5-re sem történik sokszor semmi. Nem az hogy üresen pörög, hanem semmit nem reagál. Aztán gondol egyet, elkezdi tölteni az oldalt, majd vagy megint jön a "a kiszolgáló nem található" vagy bejön az oldal. Mintha nem lenne net, de a tv meg simán megy mellette.
Néha a mobil is eldobja a wifit és nem is csatlakozik újra, de ahogy látom nem azonos időben van a kettő hiba.
Mi lehet a gond? Illetve hogy álljak neki? Nem tudom hogy nálam a fali csatlakozón túl mi van a rendszerben. Illetve annyi, hogy amíg a routeres wifi előtt simán egy kábellel csatlakozott a gép a fali csatlakozóhoz addig nem tapasztaltam ilyen gondot a gépen.Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
csabyka666
veterán
válasz MasterMark #67157 üzenetére
Ezt hova? Nem találtunk ilyet...
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
Kollégiumban MAC alapján szokták a netet adni, szóval leadod a kártyád MAC címét, és arra kapsz jogosultságot.
Ha nálatok is ez van, a routerbe be kell klónozni a megadott MAC címet.
Esetleg próbáld meg, hogy más tartományba dolgozzon a routeren a DHCP, mert olyan ez, mintha behurkolna...nézd meg milyen IP címet kapsz a fali kábelen, ha az mondjuk 192.168.1.x, akkor a router ossza pl. 192.168.98.x-et.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
MasterMark
titán
válasz csabyka666 #67160 üzenetére
Oda ahol amúgy keresed hogy magától megjelenjen. Utána hálózati helynek be lehet tenni: [link]
Jelszó nélkül csak akkor fog menni ha azt is beállítod a csoportházirendben, de smb 1 nem kell hozzá...
szerk.: Magától megjelenéshez meg ezeket kell engedélyezni mindkét gépen: [link] De még így sem biztos hogy mindig ott lesz, jobb inkább hálózati helynek felvenni.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
csabyka666
veterán
válasz MasterMark #67163 üzenetére
Nagyon köszi, ezeken végigmegyünk!
-
mezis
félisten
-
MasterMark
titán
Csoportházirendek között van. (Futtatás: gpedit.msc)
szerk.: Pontos cikk: Guest access in SMB2 and SMB3 disabled by default in Windows
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
mezis
félisten
-
volvoguy
addikt
Sziasztok! Egy 2013-as Dell E6430 laptopot haasználok, mellette egy Iphone 13Pro-ról osztanám meg a korlátlan Tmobilos netem.
Minden más okos eszköz tud csatlakozni a megosztott netre, még az LG okostv is, de valamiért a laptop nem. Látja de nem csatlakozik.
Létezik valamilyen kütyü ami esetleg venné az Iphone netjét és tovább osztva arra talán már a laptop is tudna csatlakozni?Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
jerry311
nagyúr
-
scream
veterán
Van esetleg valakinek tippje, hogy milyen 2.5G képes PoE injectort érdemes venni/nézni? Persze jó lenne akár, ha a sw tudna PoE-t 2.5G portokkal, de sima PoE nélküli 2.5G switch is nagyon drága, a PoE képes meg még drágább, ezért hajlanék az injector felé.
Amúgy egy AX-es access pointot szeretnék megtáplálni róla/vele.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Új router üzembe helyezése miatt kültési kamerákat is újként adom a hálózathoz. Tapo kamera szépen hozzáadva. Van egy Synology NAS amire szépen 3 naponta felülirva mentette a felvételt, most is szépen hozzáadtam a Synology Surveillance Stationban azonban kéri a felhasználó nevet jelszót, hogy betölthesse a konfigurásciót. Megvan ugyan az eredetileg beállított, de mivel újként rsettel telepítettem a kamerát így ez nem működik viszont nem tudom milyen felhasználó jelszó párost kér mert most telepítéskor nem kellett megadnom...
F.K.T.
-
geman13
csendes tag
Sziasztok, segítségeteket kérem:
Optikás FLIP-em van, ONT: Sagemcom Fast 5655v2 AC
Erre van rádugva a saját ASUS RT-AC55U routerem PPPoe kapcsolattal.
Eddig elértem az ASUS kezelőfelületét + be van állítva a port forward (8081) az ONT-on és így láttam a Download Mastert is (ASUS saját torrentkliense).
Nemrég volt egy ONT+router újraindítás és azóta már csak az ASUS kezelőfelületre (http://router.asus.com/Main_Login.asp) enged bejelentkezni, a torrentet
http://router.asus.com:8081/) nem érem el.
"Router.asus.com refused to connect" üzenettel találkozom.Mi lehet a megoldás?
Előre is köszi!
-
kisi
aktív tag
Sziasztok!
Volna egy "kis" gondom:
Eszméletlenül rossz az internet, valamiért.
Tudnátok segíteni kiszűrni, hogy helyi, vagy szolgáltatói e a probléma?
A szolgáltató a vodafone uk.
Bejövő net: optikai szál, egy gpon terminálra megy, onnan egy vodafone ultra hub osztja a netet. Mivel kevés a portok száma, ezért innen egy Draytek Vigor 2860 köti össze a gépekkel.Pingplotterrel teszteltem a netet, és ez a kép fogad, sajnos ez a mindennapos...
-
HUN_Sector
őstag
Sziasztok.
Remélem jó topikban vagyok. Van egy - számomra - igen érdekes hibajelenségem, amellyel nem találkoztam még.
Adott egy Asus RT-AX55 router. Ha közvetve, vagy közvetlenül rákötöm a vodafoneos modemre, csak a wifi működik. Cat-5E kábeleket használok.
LAN viszont nincs. "Internet status: Disconnected" hibajelenséget ad)Korábban mindig wifin használtuk, így a kábeles rákötés fel sem merült egészen mostanáig. Jó lett volna ha működne a vezetékes része. Azaz működik... de fura mód.
Egyetlen kivétel van, ha a routerhez kapott - generáció megjelölés nélküli - rövidke utp kábelt használom, mert akkor minden jó. Ha ez van bekötve a modem és a router közé, minden szép és jó. Ha másik kábelt teszek a modem és a router közé, ismét csak wifi marad.8db 5e kábelt és 4 különböző gépet néztem meg (közte vadonatúj kábeleket). Közvetlenül gépre kötve is csak a saját utp kábelével ad vezetékes hálózatot a router.
Mi lehet a hiba? A lakás 5e-vel van kábelezve, létezik hogy csak cat6 kábellel működik a gigabites vezetékes hálózata? Gyári visszaállítás után sem történt változás.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz HUN_Sector #67181 üzenetére
Gigabites sebességre teljesen jó a Cat5e kábel.
Viszont kérdés, hogy az a Vodafone-os eszköz router-ként funkciónál és wifi-t is szór ?
Mert ha igen, akkor a saját eszközt AP / Acces Point / Hozzáférési Pont módba kell kapcsolni.
Belépsz a felületére és ha van benne gyárilag AP mód akkor állítsd abba majd kell neki egy restart.
Ha nincs benne gyárilag AP mód , akkor így kell csinálni.AP módban használhatóak a LAN csatlakozók és wifi-t is szór !
Viszont érdemes más SSID-t adni a saját eszközön a wifi-nek...tehát ne ugyanaz legyen mint a Vodafone eszköz wifi SSID-je !
Így tudni fogod, hogy mikor melyik eszközre csatlakozol és látod, hogy melyik wifi meddig "ér" el.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
HUN_Sector
őstag
válasz Borisz76 #67182 üzenetére
Köszönöm, holnap megnézem
(Igen, a vodafoneos modem egyben wifi router is és osztható róla a net)
De még mindig fennáll a kérdés, hogy az asus saját kábelével miért nincs hibajelenség, miért megy minden vígan. Elvileg tehát a beállítások jók, de a kábelek valamit mégis befolyásolhatnak (pedig nem kéne)
[ Szerkesztve ]
-
csaszi75
senior tag
válasz HUN_Sector #67181 üzenetére
-
mezis
félisten
válasz HUN_Sector #67183 üzenetére
Valamelyik UTP kábel nem keresztkötésű?
Ma már inkább csak "egyenes" kötésűt szokás használni. Okosodtak az elektronikák.[ Szerkesztve ]
mezis
-
kisi
aktív tag
válasz csaszi75 #67188 üzenetére
Bocs, ez kicsit bonyolult..
Fogalmam sincs, ilyeneket hol lehet állítani...
Próbáltam keresni, drayteken, is, a voda hubján is, de nem találtam ilyen opciókat.
Viszont találtam kb 2 megás logfájlt , egy perc alatt kb 20 hibát írva...[Q][Q]20.12.2023 22:48:29 system Error Failed to send to ff02::1%guest@br-guest (Invalid argument)
20.12.2023 22:48:15 firewall Warning DROP wan in: IN=pppoe-wan OUT= MAC= SRC=173.249.33.72 DST=81.78.XXX.XXX LEN=125 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=58 ID=50984 DF PROTO=UDP SPT=35163 DPT=44027 LEN=105 MARK=0x8000000
20.12.2023 22:48:13 system Error Failed to send to ff02::1%guest@br-guest (Invalid argument)
20.12.2023 22:47:57 system Error Failed to send to ff02::1%guest@br-guest (Invalid argument)
20.12.2023 22:47:41 system Error Failed to send to ff02::1%guest@br-guest (Invalid argument)
20.12.2023 22:47:31 lan Warning Ignoring MLD pkt on non snooping enabled bridge interface lan
20.12.2023 22:47:27 system Error Failed to send DHCPV6 message to ff02::1:2 (Invalid argument)
20.12.2023 22:47:25 system Error Failed to send to ff02::1%guest@br-guest (Invalid argument)
20.12.2023 22:47:15 firewall Warning DROP wan in: IN=pppoe-wan OUT= MAC= SRC=88.132.189.36 DST=81.78.XXX.XXX LEN=52 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=117 ID=65178 DF PROTO=TCP SPT=56398 DPT=42875 WINDOW=64240 RES=0x00 SYN URGP=0 MARK=0x8000000
20.12.2023 22:47:09 system Error Failed to send to ff02::1%guest@br-guest (Invalid argument)
20.12.2023 22:47:03 data Notice Network registration state changed to: registered
20.12.2023 22:47:01 system Error 2023/12/20 22:47:01 [error] 13642#0: *17 open() "/www/docroot/css/chosen-sprite@2x.png" failed (2: No such file or directory)[/Q][/Q] -
HUN_Sector
őstag
válasz Borisz76 #67182 üzenetére
Megoldódott, köszönöm.
Miután AP-re tettem, az egész router elérhetősége eltűnt (wifin és kábelen egyaránt), de 3-4 reset után végre észhez kapott. Úgyhogy most Vezeték nélküli router módban / AI Mesh alapértelemezett módban van, de a lan és a wifi is él.
Továbbá az asus gyári kábelével kötöttem be a modemet a fali aljzatba, mert bolti cat5e kábellel csak 100 megabitet hozott (lényegében bármelyikkel is néztem, ez a rendellenes sebesség maradt).
Ezután már az asus routerből a további fali aljzatok is hozzák az 5-600 megabitet a lakás törbbi részén. Fene tudja mi a varázsa ennek a kábelnek, de egyelőre örülök annak, hogy megy. Gyorsan le is kapcsoltam és maradtam wifin, nehogy megváltozzon ez az állapot[ Szerkesztve ]
-
csaszi75
senior tag
https://www.draytek.co.uk/support/downloads/vigor-2860
Van IPV6 a szolgáltatásodnál? Ha nincs, akkor kapcsold ki a modemben/routerben.. s úgy teszteld..
-
kisi
aktív tag
válasz csaszi75 #67191 üzenetére
Beállítottam az általad javasolt dolgokat a dryteken.:
Az MTU értéke 1400 lett, Az IPv6 szolgáltatás lekapcsolva, nem igazán van rá szükség, ammenyire látom a Vodafone hub-on sem aktív.
A fregmentálást szintén nem tudom, micsoda..
Időközben sikerült egy gépet a router elé bekötni, így van mérési eredményem a vodafone hubra kapcsolódva is, közvetlenül, meg a router mögül is.
Valahogy így:A közvetlenül a voda hub-on levő tesztgép ezt kapja eredményül:
A Drytek router mögötti pedig ezt:
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
Mikor van szükség “nem szabványos” MTU értékre?
Nálam WAN-on mindig 1492 az MTU (PPPoE). LAN-on 1500. Mi a jele annak, ha ezeken változtatni kell? -
Multibit
nagyúr
válasz MasterMark #67195 üzenetére
A TCP MSS clamping értéke 1452 a routerem WAN interfészén.
-
kisi
aktív tag
válasz zsiga68 #67193 üzenetére
Ellenőriztem, mind a két gépen, biztos a mi biztos, router előtt, és után is.
1465 már fragmented, lett, így a helyes érték itt 1464+28=1492 lett. E a dryteken be lett állítva, a vodafone hub-on nincs ilyen opció.
A packet loss eszméletlen nagy maradt így is, bár ez szerintem inkább szolgáltatói oldal lesz akkor, nem a házon belüli dolgok
Legalábbis , ha jól értelmezem, akkor itt az 5. ponntól kezdi összeszedni a hibákat, ami a londoni .[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Házimozi belépő szinten
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lexus, Toyota topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest