Új hozzászólás Aktív témák

  • Dyingsoul

    veterán

    Sziasztok!

    Bár van pár ötletem, de gondoltam megkérdezlek titeket is, hogy ha bármi ötletetek lenne kérlek írjátok meg, mert tuti van olyan dolog amire nem gondoltam de segíthet:

    A probléma
    A hálózom LAN-on lassú... WiFi-n keresztül viszont hasít.
    Hogy ábrával szemléltessem, ugyanazt a tesztfájlt töltöttem le, ugyanabban a pillanatban, de a PC-n korábban indítottam, hagytam neki időt arra, hogy összekapja magát a letöltés:

    PC, etherneten-en:

    Notebook WiFi-n:

    Most keresem, hogy hol lehet a hiba, miért ilyen gyenge a kapcsolat kábelen, hogy a maximum letöltési sebesség 17-20 MB/s... wifin meg közben 105 MB/s-t is láttam.

    Mi változott, hogy sz**ódott el?
    Költöztem. Viszont a régi helyről hoztam ezt a routert, ugyanezekkel a beállításokkal és ott is gigabites volt a net, ott viszont hasított a net. A kábelekből viszont nem hoztam el semmit, ezek közelmúltban vásárolt kábelek, sajátok régebbről szóval ugyanazokat az eszközöket használom csak más kábelekkel.
    A PC is ugyanez volt, annyi, hogy történt egy CPU csere 2700x->3800x , de nem telepítettem újra a windowst ami sokak szerint szentségtörés, okozhat sokféle problémát, jelenleg a RAM kezelésben vannak kuszaságok amiket megold majd egy friss reinstall. De a CPU csere és reinstall nélkül is hasított a net PC-n az előző lakásban ezért ezt okként kizárnám.

    Hálózatról:
    Gigabites net, fosafone.
    Net a lakásba koaxon -> Fosafone router (bridge módban) -> Saját Xiaomi AX 3600 -> Kábel [Cat6] -> Fali csatlakozóaljzat (RJ45) [Cat6] -> Kábel [Cat6] -> PC [Gigabites LAN port], a prohardveres saját router topikjában található egyik Fw-rel módosítva.

    Amit eddig kipróbáltam:
    -A kábeleket cserélgettem, kipróbáltam azt is, hogy a fali csatlakozót és azt a kábelt ami a fali csatlakozóig megy kihagytam és egyenesen a routerből hoztam egy másik kábellel a netet a PC-re. Bár ha mindkét kábelem rossz akkor kellene egy harmadik kábel is... :DDD
    Router beállításokban szétnéztem de nem találtam semmit ami segítene.

    -AMD Chipset drivert frissítettem
    -GPU drivert frissítettem (ezt inkább játék miatt)
    -LAN drivert próbáltam frissíteni de a telepítője el sem indult...

    Amit kipróbálni tervezek:
    1) Hát ha más nincs, akkor a routeren megnézem van-e frissebb FW és akkor már egy fw-t is telepítenék, nem csak alaphelyzetbe állítanám. Ha nincs friss FW akkor alaphelyzetbe rakom. Csak ez mindig nagy macera...
    2) Win reinstall
    3) Hálókártya beszerzése...
    4) Új hálókábel beszerzése vagy a másik elhozása amit az előző lakásban hagytam.

    Szóval ismét azt kérném, hogy ha van tippetek, ötletetek, hogy mi okozhatja a problémát légyszi írjátok meg! :R

    - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

Új hozzászólás Aktív témák