Új hozzászólás Aktív témák

  • Freespace

    tag

    Sziasztok, olvasgattam tobb forumot is, de eddig nem találtam meg a választ a problémámra, szóval gondoltam kikérem a véleményeteket:

    A probléma a következő:
    Adott egy netgear router, egy asztali gép és két laptop. Az asztali gépen minden jó, a régebbi laptopba ha bedugom a netkábelt akkor pillantok alatt csatlakozik és már müködik is. De ha az új latopba dugom akkor a routeren annak a csatlakozonak a visszajelző lámpája amibe be van dugva csak narancssárgán világit a zöld helyett a gép meg kiirja hogy hálozati cím keresése majd kis idő múlva hogy nem sikerült. Érdekes hogyha nem automatikus ip keresést állitok be hanem bepötyögöm a régi laptop adatait amivel csatlakozott akkor elvileg csatlakozik azt írja, azonban mégse lehet netezni és a router lámpája még mindig narancssárga marad. A kapcsolatnál aztz jelzi hogy küld adatokat csak fogadni nem fogad.
    A régi laptophoz volt egy PCMCIA LAN kártyám abba dugtam a netkábelt és az ugye úgy jó is volt. Namost megprobáltam az újba beledugni, a router zölgen világit, de itt is hasonló a helyzet talán annyival rosszab hogy kb ki is fagy a hálózati cím keresése közben, ha kihuzom a LAN karit ujra magához tér.
    Szerintetek most mit kéne tennem?
    Ötleteiteket előre is köszi.

Új hozzászólás Aktív témák