Új hozzászólás Aktív témák

  • OldMike

    őstag

    Üdv!
    Egy Asus PL-N12 kitet szeretnék venni, és előzetesen elolvastam a telepítési útmutatóját. Ennek alapján szeretném az ilyet használóktól, vagy ismerőktől a következőt megtudni.

    A leírás első lépései egy hálózati klienssel való kapcsolódás folyamatát írják le, ami úgy tűnik hogy nem bonyolult. A következő fázis a wifi beállítás, mégpedig a "clone" gombbal, amit én is szeretnék használni. Ehhez a kliens felőli egységet a router közelébe kell tenni, ott bekapcsolni és elvégezni a beállítást, majd utána elhelyezni a végleges helyére, ami az előzőek szerinti kliens közeli aljzat.

    Nekem ezzel az idősorrenddel lenne gondom. Elhelyezem és beállítom a kliens közeli konnektorban az egységet, megtörténik az UTP összekapcsolás, majd ezután kikapcsolom, kiveszem és bedugom egy router közeli konnektorba, bekapcsolom, beállítom a wifit, kikapcsolom és visszaviszem az eredetileg kiszemelt konnektorba? Ezalatt a routerrel UTP kábellel összekötött másik egység bekapcsolva marad? A kliens közeli egység ismételt bekapcsolása után már működik az UTP kábeles kapcsolat (és remélhetőleg a wifi is, klónozott módon)? Sajnos ilyesmiről nincs szó a leírásban, de az is lehet hogy én vagyok ilyen aggodalmaskodó. Nem volt még ilyen, vagy hasonló eszközöm, második routerem sem, ezért a sötétben tapogatózás.

    Sajnos csak egy ilyen megoldás jön szóba, hogy egy routertől távol elhelyezkedő klienshez vezetékes netet tudjak adni, és mellesleg az ottani - nem túl acélos - wifi szinten is javíthatok. Köszönöm.

    [ Szerkesztve ]

    42LM660S

Új hozzászólás Aktív témák