Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kroni1

    veterán

    Sziasztok!

    Örülök, hogy rátaláltam a topikra, otthoni, távolról is elérhető hálózat kialakításába kezdenék bele, és egyenlőre tesztelni próbálom mi hogyan lenne megoldható, biztosan lesznek ide illő kérdéseim is a jövőben..

    Digi1000 net van nálunk, az ONT bridge módban, mögötte egy Mikrotik hap ac2 router, erre csatlakoznak az eszközeim:

    - egy alacsony fogyasztású noti ssd+2tbhddvel a kamrában (amolyan Transmission, nyomtató és SMB Fájl szerverként)
    - egy win10 kliens PC a nappaliban.

    Transmissiont helyi hálózaton szépen eléri a kliens PC, a kívánt mappákat is sikerült megosztani az otthoni hálózaton belül.
    Próbálkoztam a szervergépen win10 és ubuntu rendszerrel is, végül úgy néz ki ubuntus lesz a szervergép, mert ezen elsőre ment minden, még a pluszban felcsatolt ntfs partíción is megvan a gbiten elérhető 115MB/s sebesség, és a kisebb erőforrásigény miatt is: ezzel kevésbé melegszik, a win10-es 15W helyett ezen idle 9W-ot fogyaszt a noti és hűvösebb a gép. Win10 server esetében valamiért érdekes módon problémás volt a transmission, de még nem vetettem el azt sem teljesen. Az lenne a kérdésem, ha egy usb-s nyomtatót rákötök az ubuntus gépre azt is simán meg tudja osztani win10 felé?

    Próbálok távolról is elérést összehozni, de ez nem igazán megy. Csináltam egy ddns címet magamnak a noip.com-on, próbálom ezzel elérni külső hálózatból a transmissiont, de nem sikerül, még a publikus IP címem és a kellő port megadásával sem, pedig régebben mintha így ment volna. Mi lehet az oka és mi a fenét kéne vajon beállítanom?

    Remélem nem nagyon OFFtopik amiket kérdezek, ha mégis akkor irányítsatok át legyetek szívesek! :R

Új hozzászólás Aktív témák