Új hozzászólás Aktív témák

  • shev7

    veterán

    válasz sss #4746 üzenetére

    neked is meg a masik kolleganak is (meg mindenkinek aki wan beallitasokat ajanl a masodik routeren) FELEJTSETEK EL. csak magatokat szivatjatok vele. Kapcsoljatok ki a masodik routerben a dhcp-t, es a masodik routert az elso routerhez LAN porton kossetek. (Tehat NEM hasznaljatok a masodik router WAN portjat). Igy mindent ipcimkiosztast es forgalomvezerles az elso routeren mulik a masodik router nem fog belebuzeralni, csak forwardolni fogja a csomagokat. Tehat ha eddig mukodott akkor ezutan is mukodni fog. Ellenorizni ugy tudod, hogy a masodik routerre csatlakozo gepeknek is az elso router dhcp tartomanyabol kell ipcimet kapniuk.

    A felreertesek elkerilese vegett: termeszetesen meg lehet csinalni wan porton keresztul, automatikus IP-re kell tenni a masodik router wan kapcsolatat, es az ipcimeket mas tartomanybol kell osztani, hogy ne legyen utkozes, legjobb ha pl az elso router 192.168.0.x akkor a masodik router 192.168.1.x cimeket osszon a sajat belso haloja fele. Igy nyertek egy LAN portot a masodik routeren, de a portforwarding (virtual server) beallitasa egy remalom ilyenkor, a windowsos megosztasok elerese a kulonbozo routerre kotott gepek kozott pedig szinte lehetetlen. But your life your choice. Uff!

    [ Szerkesztve ]

    ''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

Új hozzászólás Aktív témák