Új hozzászólás Aktív témák

  • tordaitibi

    veterán

    válasz kraftxld #36208 üzenetére

    "Fölösleges kapcsolgatni, max a tápegység / router korai halálát lehet vele elérni."

    Mert?
    Azt mondod, sokkal jobb az alkatrészeknek, ha feszültség alatt vannak, a félvezetők 100Khz, több 100Mhz frekvenciával kepcsolgatnak napokig, hónapokig egyfolytában, folyamatos hőterhelés (púposodott kiszáradt elkók, nagyon sok készülék hűtésileg nulla, a chipek folyamatosan 80-100C fokon vannak).
    Az autóddal mikor odaérsz a célhoz, nem állítod le, hadd ketyegjen hetekig, üzemmelegen, jobb az annak? Mint a naponta beindítás?

    Félre ne érts, nem akarok parttalan vitát erről, de bármilyen gép, alkatrész, félvezető akkor a leghoszabb élettartamú, ha nem csinál semmit.Szerintem legalábbis.

    Nálam otthon egy 6 éves pc, monitor nyomtató stb. minden periféria egy kapcsolós elosztóról megy, és ha végeztunk a feladattal, az egész egy mozdulattal áramtalanítva van. És köszöni, jól van.
    Ezt a megoldást szorgalmasan terjesztem az ismerőseim között, és senki nem panaszkodott hogy éves szinten tápokat cserélne.

    Routernél, modemnél ez amúgy is értelmét veszti, ha kikapcsolják akkor se tv, se net, ezek nálam is mennek mindig.

    És mégegy. Kedves barátomnál megjelentem a múlt héten egy konnektorba dugható fogyasztásmérővel, és a barátom azóta se tér magához, 157W standby fogyasztást számoltam nála. A kényelem ára.
    Ezt leredukáltuk 45Wattra, így már jobb.

    Bocs az offért, valamint ez az én magánvéleményem, nem akarok ebbe a topikba flamet ebből.
    Ha kell törölhető. Csak leírtam.

Új hozzászólás Aktív témák