Új hozzászólás Aktív témák

  • chubaa

    csendes tag

    Sziasztok!

    Egy kis segítséget szeretnék kérni, hogy mi lehet a gond az alábbi helyzetben:

    Meg szeretném osztani a T-online-os netet az egyik ismerősnél.
    (2 eszközről szeretnék használni win 7es asztali és win 8.1 notebook)
    Vettem nekik egy alap TP-Linkes wifis routert, (olcsó, de eddig mindenkinél bevált).
    Elkezdtem beüzemelni (mondtam is nekik, hogy max. 5 perc és mehet a móka)
    -modem->router-> asztali gép utp kábellel
    - router admin felületen beállítottam a dolgokat, PPPOE felhasználói név, jelszó, SSID, Wifi jelszó….
    (már kezdtem is örülni, hogy kész is)
    -csatlakozás, de ez nem jött össze
    -jött a gondolkodás --- FW frissítés routeren, volt hozzá újabb, igaz a leírás alapján erre utaló javítás nem volt az új FW-ben. Router reset… nem jött össze. :((
    -T hívása---- ahol közölték, hogy mivel nem tőlük van a modem és router, ezért nem tudnak segíteni a beállításba csak pénzért :C sebaj, legyen, csak működjön már végre. A szuper/extra/vip/gold ügyfélszolgálat még egyszer elmondta, amit már sokszor végigcsináltam, persze semmi javulás.
    Csak azt tudták javasolni, hogy cseréljem le ezt a régi routert (igazuk van, lassan már 1 hetes volt), mondtam, hogy annak menni kéne, mert tök új. Mondták, hogy akkor vegyek új modemet (gondoltam, hogy ebben lehet valami, mert egy nagyon régi Huawei Mt800 Smartax volt még használatban), mert a régi modemek nem kompatibilisek a routerekkel. (és nem tudták megoldani a problémát, ezért csak 1xxx Ft tanácsadói díjat fognak kiszámlázni. legjobb tanácsadás, vegyél mindenből újat :W )
    Még aznap vettem egy modemet (valamilyen D-Link, amit adtak) az egyik T pontban. Meg volt a nagy öröm, hogy most már minden rendben.(igaz már a router áránál, új modem áránál, tanácsadói díjánál jártunk, ennyiért már vettem volna ADSL-es router is)
    Elkezdtem elölről az egészet beüzemelni, de a várt siker elmaradt. Eddig kétszer jött össze minden rendesen (wifis hálózat és kábeles net az asztalin), de azóta nem megy a dolog, így visszaraktam a régi modemet, hogy legalább az asztali gépen legyen már net. A router admin felülete alapján próbál csatlakozni, de ott elakad.
    A régi modem és a router ahogy írtam is, nem hajlandó működni.
    Ha csak az új modemet kötöm be(router nélkül), géptől függetlenül (win7/8.1 es rendszer) akkor 651-es hibával nem jön össze a csatlakozás. Win 7es gépnél már próbáltam a raspppoe.sys file cseréjét is.

    Az lenne a kérdésem, hogy hol lehet a hiba? Hogy lehetne ebből egy működő hálózatot összehozni? Nem akarunk ismét fizetni a T „hasznos” segítségéért.

    Előre is köszönök minden segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák