Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz ra^ven #23523 üzenetére

    "Most eszembe jutott hirtelenjében mégegy megoldás, mégpedig az, hogy lehozok kábelt és annak a végére teszek egy 5 vagy 8 dBi -s antennát, vagy ez szintén fölösleges lenne? Persze a kábel másik vége közvetlen a router egyik antennájának helyére csatlakozna. Hm?"
    Na ez a kettes számú gyakori hibás feltételezés: nem is azért van a két antenna, hogy külön tereket fedj le velük. Azoknak egymás mellett a helyük akár diversity-ről (holtterek csökkentése az antennák átkapcsolása által) van szó, akár MIMO-ról (több, ugyanazt a sávrészt használó adatfolyam, a 802.11n-szabványtól kezdve). Úgy nem megy, hogy egyik antenna ide, a másik meg oda (külön szobákba, szintekre, bel- és kültérre, stb.) és mindkettő kiszolgálja a környékén található klienseket. Ez nem nyerő.
    #23524: "mert ahogy nézem az AP-kat, nincs külön lan kimenet"
    Az AP azért csak AP, mert nincs benne switch - bár kétportos létezik, de általában csak egy LAN-portja van - és nem végez címfordítást (nincs dedikált WAN-portja sem). Ha utóbbiakat tudná, már wifi-routernek kellene neveznünk, nem AP-nek :U.

Új hozzászólás Aktív témák