Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
válasz Krissz1984 #2251 üzenetére
Félreértettelek, azt hittem csak a kliensek mennek wifi-n.
Ez így elgondolkodtató.Thank you to god for making me an atheist
-
Cleo
tag
''A probléma az,hogy amikor laptopról vezeték nélkül netezek,egy darabig minden oké,majd amikor tartok egy kis szünetet,és akkor pár perc után ( na jó,néha van,hogy 15,20 perces a szünet) képtelen vagyok netezni''
Tip:
- http://kbserver.netgear.com/release_notes/D102534.asp
Egyéb, partizán jellegű megoldások:
- Power Management kikapcsolás a Wifi kártyákon
- Firmware frissítés (NetGearéknél érdemes)
- WPA1 -
shev7
veterán
válasz Krissz1984 #2251 üzenetére
olyat altalaban nem tudnak a routerek, hogy egyszerre kliens es ap is... azt kene megnezned, hogy az adott routereknek milyen repeater funkcioik vannak...
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Cleo
tag
válasz Krissz1984 #2248 üzenetére
DLINK routereknél Point-to-Multipoint Bridge feature-t kell alkalmaznod, bár azt hiszem DI-524 nem tartalmazza ezt . Nézd utána
-
CactuS
Arcképgyáros
Firmware elvileg frissitve van legújabbra, a PMet meg megsasolom,ha megkaparintom a laptopot,mert most éppen használatban van Illetve tolok egy friss drivert.Eredményeket tudatom,és köszi
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
tibigym
tag
Megpróbáltam itthon megosztani a netet simán hálókártyákkal.
Ami történt
-80 fórumot végigolvastam mindenhol azt írták milyen egyszerű
-fogtam a gépemet dobtam bele +1 hálókártyát az integrált mellé
-Az alaplapin (hálózati kapcsolat) jött a net a másikba(hálózati kapcsolat 2) dugtam egy kábelt és összekötöttem asszony laptopjával.
-Nem történt semmi kizárólag az egy hálózati kábel nincs bedugva blablabla....
-Jah mindkét gép Xp- Sp2-vel
-Kijelőltem a 2 kártyát tulajdonságok hídkapcsolat tűzfalvédelem letílt.....semmi
-Ezekután próba a hálózati kapcsolat varázslóval...... semmi
-találtam egy képekkel illusztrált oldalt ami mutatta hogy osszak ip-t maszkot stb... nah ezután már az én gépemen se volt net
-ügyesen visszavarázsoltam a netet a gépemre majd 30 perc pihenés
-visszakapcsoltam a gépet onnantól kezdve: én gépem: nincs kapcsolat vagy korlátozott
asszony laptop: Maradt a szokásos hálózati kábel nincs....
ÉS ITT FELADTAM!!!!!!!
Mit rondhattam el???? Miért büntet az .......?
Ha esetleg valaki tud segíteni úgy hogy én is megértsem örök hála!!!!Samsung Galaxy S3
-
bebar
aktív tag
Please!
Valaki megosztaná velem lépésről, lépésre, azt, hogy hogyan tudom azt megcsin. hogy összekötöm a PC-t a notival, és lássa egymást a két masina, pontosabban a winyót.
Előre is -
tibigym
tag
ez van ráírva: System Cable UTP CAT 5E 4 Pairs 26AWG Stranded ISO11801 100Mhz
és van mégegy: Enhanced 4P 26AWG 350Mhz E188630 ISO11801 E1A//T1A EN50173 VERIFIED FTP CAT. 5E 06307M
De írhatom magyarul is: fogalmam sincs hátha ebből valami kiderül Vagy a csatlakozó felszerelésén múlik?
Nagyon láma vagyok a témábanSamsung Galaxy S3
-
-
CactuS
Arcképgyáros
Power menedzsmentet nem tudom állitani,mert USBs és nem engedi az eszközkezelőben kiszedni azt a bizonyos pipát A driverrel mondjuk mintha javult volna.Még tesztelés alatt
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
probizz
tag
Üdv!
Remélem jó helyre írok.
Egy barátomnál ez történt minap:
Windows újratelepítés után nem ment a hálózat (előtte ok volt, bár elmondása szerint akkor is nehéz volt beállítani hogy a kari jól menjen).
Ebből áll: SMC WBR14-G2 router és SMC 1211tx hálókari (felismeri a gép,fel is telepíti, de nem villog/világít a ledje)
+van egy laptopja amin ok a net (wlan is és kábellel is)
''hálózati kábel nincs bedugva''...
és pingelni sem lehet,azaz router konfig sincs csak a laptopról
Ami eddig volt:
-router reset, újrakonfig
-többféle driver az smc hálókarihoz
-más portokban megpróbáltam
-másik kábellel megpróbáltam
Jelenség: router ledje az ominózus porton lassan,egyenletesen villog
Amit még megpróbálok, ha addig nem kapok Tőletek választ: van 2db realtek hálókarim, hátha azt jobban szereti.
Köszi előre is! -
Cleo
tag
válasz probizz #2270 üzenetére
Hasonlót tapasztaltam SMC1211TX-xel valamikor régebben (minden gyári driver rámegy, eredmény semmi, csak villogás). A következő trükkkel viszont működött: szűz XP-t rárakni, device manager ben kikeresni a kártyához tartó, driver frissítés, listázás (''kompatiblis meghajtók'' checkkbox bekapcsolva), XP fel fog ajánlani pár SMC drivert, de köztük csak egy jó és arra kifejezetten nincs is ráírva, hogy SMC 1211, hanem valami SMC10/100 Ethernet kompatibilis, vagy ilyesmi. Utána megy minden
Amúgy SMC1211TX kártya család nagyon megbízható termék, viszont régebbi mint XP és több (4-5) verzióból áll. SMC XP driver meg csak bizonyos verzióval megy és így rengeteg próbléma szokott lenni belőle. Rakd be a Realteket és biztos jó lesz. -
rene85
aktív tag
Helló! bocs hogy már megint idepofátlankodok a neteasy-s kérdéssel, de: tényleg létezik az, hogy ha van egy routerem, ppoe csatlakozással csatlakozok egy wlan hálózathoz (konkrétan: neteasy? )
-
krystman
őstag
Sziasztok!
Van itthon két gépem.Azt meg lehet oldani, hogy a két gépen két külön netelőfizetés legyen? De, egy kábel jön be jelenleg.A szomszédom áthozta a laptoját, mivel neki is ugyan az a szolgálatatója van mint nekem.Egy UTP elosztót használtunk, de sikertelenül.Ugyan is mikor rálett dugva mind a két gép, akkor egyszerűen ütötték egymást, vagy nem tudom mitörtént.De, mind a két gépnek más volt a MAC száma. És még sem működött.Meg lehetne oldani, hogy mind a két gépen mehetne a net?
Köszi előre is. -
dany27
őstag
hi
ez a kérdés nem igazán ide illik de jobb topikot nem találtam
egy olyan kérdésem lenne hogy hol lehet venni olyan kábelt ami a külső telefon dobozból a belső aljzatig megy be(külső aljzat ahova bedugom a telefont)
nekem nem a lapos fehér hanem az a kerek kell ami kintről jön be...
elvileg ugyan olyan szálak mennek a laposba mint a kerekbe szval azt ha bekötöm a külső dobz meg a belső közé akkor az jó?? nem tom h lehet vmelyik nem árnyékolt v vmiben más esetleg? -
celafat
aktív tag
Sziasztok! Van egy olyan problémám, hogy az egyik gépemen ki lett cserélve az alaplap(egy teljesen ugyanolyanra, mint az előző volt). Erről a gépről van megosztva az internet 2 másik gép felé. időközben e 2 gép közül egyiknek tönkrement a monitora, így azt nem tudom használni. A probléma ott van, hogy az alaplapcsere óta csak úgy tudom megosztani az internetet, hogy minden újraindítás után le kell futtatnom a hálózati kapcsolatok beállítása varázslót, másképp a másik gépen nincs internet, de még csak a gépet sem látja. Próbáltam azt is, hogy letiltom azt a hálózati kártyát, ami arra a gépre megy, amihez nincs monitor, akkor viszont sehogy sem megy az internet a másik gépen. Csak akkor, ha mindkét gép felé engedélyezve van az internetmegosztás, és hálózti hidat hozok léte. Próbáltam már mindkét gépen új win telepítést is, de igy is csak akkor van net a másik gépen, ha lefuttatom a hálózati kapcsolatok beállítása varázslót. Az Ip cím beállítása ugyanaz, mint azelőtt volt, s akkor rendesen működött minden. Mitől lehet ez?
-
rene85
aktív tag
Oké, azóta már megtaláltam. Találtam routert is, nevetséges áron....
http://www.wlan-ok.hu/index.php?si=385
Próbálta már valaki a neteasy-t? a wlan szolgáltatós topikot senki se nézi... Elvileg ez a router jó hozzá, mert tud wireless internet service provider funkciót vagy mit, de a manualjában se írnak róla semmit.. -
Levin01
őstag
Sziasztok!
Internet megosztást szeretnék csinálni wireless routerrel és nem nagyon megy a beállítása.
Az IP címet hogy kell megadni, főleg ha nem fix IP címes a gép. Totál láma vagyok a témához. Mi kell még az IP-n kívűl? Mi az az alhálózat i maszk?????
[Szerkesztve] -
iwu
addikt
válasz Levin01 #2279 üzenetére
hi!
pl.:
router ip cím: 192.168.0.1
maszk: 255.255.255.0
gép ip: 192.168.0.2
maszk: 255.255.255.0
átjáró: 192.168.0.1
nagyjából ennyi.
maszknak uanak kell lenni, gépen az átjáró a router ipje...
a gép honnan kap ip-t???
wlan beállításnál a védelem sem mind1 (wep, wpa, mac szűrés - de ez a 2. fázis)
Üdw!
[Szerkesztve]ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
rdi
veterán
-
mario28
csendes tag
Hello,
ha tudtok segitsetek.
A timeouttal nem vagyok tisztában. Miért kell azt állítgatni? Mire állítsam be?
Más: Jelenleg egy Dialcom (fekete álló, kezdetbe ezt adta a T-com) modemmel szivok. Tettem mellé egy netgear routert és egyik helyen állandóan ledobál a netről és csak úgy lehet újból életre kellteni, ha mind a kettőt áramtalanitom. A T-com azt mondja, hogy a szar router megfogja az ADSL modem wanportját.
Mi ebből az igazság??
A netgearral ugy jártam most hogy nem enged be a munkahlyem szerverére ( leveleket letölteni illetve VNC-n keresztül a benti gépet használni) vajon miért van ez? Nem jó a router alapbeállítása. FW is most cseréltem, de nem segitett. RP614 v4
Simán router nélkül megy.
Bármi ötletet várok.
Süni -
kapcs-ford
őstag
Mappát szeretnék megosztani az alábbi hálózaton de nem megy..
----- PC
Router (dhcp)
----- PC ---- Switch --- Wlan AP (dhcp) ---- laptop
A pc-pc kozott sikerult megosztani a mappákat de a laptopról nem látni a gépeket. nem lehet pingelni sem a pc-ket a laptopról, se a laptopot a pc-krol.
A (dd-wrt) wlan Ap-on mit kell hogy beállítsak?Aláírás
-
tozo86
tag
sziasztok! Visszaolvasgattam és gondolom már eléggé unjátok a témát, de azért szeretnék kérdezni.
Szóval adott egy gép és egy notebook. Szeretném a gépen megosztani a netet, hogy tudjak a notin is netezni. Gépbe beraktam egy hálókarit az alaplapi integrált mellé.
Oprendszer mindkét gépen VISTA.
Alaplapi kártyán kommunikál a két gép, integrálton jön a DSL.
Megpróbáltam belőni a hálózatot, de nem igazán látja egymást a két gép.
Kábelben a drótok sorrendje MINDKÉT oldalon: narancsfehér,narancs, ZöldF, kék,kékF,zöld,barnaF,barna
van egy másik kábelem is, amit a modemhez adtak azon nem néztem a színeket (mert arról megy most a net), de rá van írva, hogy az PATCH.
Talán az ip kiosztással van a baj. absz. nemtudom hogy kell kioszani IP címet. Így mindkét gép csak ''megad'' magának egy ip-t.
Nagyon hálás lennék ha valaki leírná nekem lépésről lépésre, hogy mit csináljak mert már az őrületbe kerget ez a dolog.
Köszi előre is.
a helyes megfejtő kap torrent accot 121GB feltöltéssel, ha érdekli
[Szerkesztve]`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•´¯`•.¸ ><((((º>
-
Oliverda
félisten
LAN-on összekötöttünk 3 gépet, mindhárom gépen csináltunk egy megosztott könyvtárat, szépen látható is mindhárom gép, de ha valaki az én gépembe akar belépni, akkor jelszót és felhasználói nevet kér a WIN, holott nekem nincs ilyesmi megadva sehol. Egyszerűen nem tudok rájönni hogy hol van a kutya elesve.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
spyduck
nagyúr
sziasztok!!
Itthon csinálunk LAN party-t össze vannak kötve a gépek de nem tudom megcsinálni, hogy az internet és a hálózat is műköüdjön egyszerre! Régen már csináltam de elfelejtettem! Az a probléma, hogy nem tudom megnézni, hogy a netem milyen IP címet használ a többit meg tudom csinálni csak nem tudom ezt, gogy kell megnézni!
Oliverda
Ezen már mi is sokat szenvedtünk! 2 megoldás létezik! 1 Ha tőled akarnak másolni akkor beállítod a haverod gépén a hálózati beállításokban azt, hogy mások is módosíthatják az adatokat utána meg te másolod rá a gépükra a cuccost ami nekük kell!
2 Vagy újratelepíted a windowst és nem rakod fel a frissítéseket hanem a gépeden csak egy síma mezei SP2 van! Velem akkor csiált ilyet amikor lefrissítettem a windowst! De igazábol nem tudom mitől függ! De én csak újratelepítéssel bírtam megoldani! -
tozo86
tag
válasz jerry311 #2292 üzenetére
az a vicc, hogy ma délután valahogy mégiscsak összehoztam a hálózatot, legalábbis addig, hogy látta egymást a két gép, és át tudtam másolni ezt-azt. (az asztali gépben gigabyte lankari van, talán ezért) Aztán restart és ismét nem volt jó..
MÁS: plus-ban van ilyen akció, valami USB-s wireless téma. Én nem láttam, csak ismerősömtől hallottam. 3000Forint.. állítólag alkalmas net megosztásra meg ilyesmi. Tudtok valamit erről? azzal is annyit szenvednék mint a két hálókártyával? Vagy wirelessel egyszerűbb? gyűjtögessek inkább egy routerre?`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•´¯`•.¸ ><((((º>
-
Ishan
csendes tag
Sziasztok!
Az a problémám van, hogy van két gép, egy router , meg kábelnet.
A net megy mind a kettőn, viszont mind a két gép látja egymást, de csak az egyikről lehet elérni a másikat, ha a másikról akarom akkor azt az üzenetet kapom hogy nincs jogosultságom a hálózati erőforrás használatához.
Tűzfalak be vannak állítva file és printer megosztásra, a vinyókat megosztottam rendesen.
Hol lehet a hiba? -
kapcs-ford
őstag
-
tototos
őstag
Hello mindenkinek!
Otthoni hálózatomat akarok kicsit megváltoztatni. Van egy p2-es gépem és win200-et akarok rárakni. A géphez nem akarok semmit csatlakozatni, mert hálón keresztül fogom vezérelni. Kéréds,hogy a windows 2000 nem fog hibaüzenetet dobni azért mert nincs se bill se egér se monitor? -
iwu
addikt
válasz kapcs-ford #2286 üzenetére
én első körböl fix ipt használnék az ap-n.
a gépek honnét kapjáj az ip-t? dhcp?fix?
Üdw!ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Politika
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hálózati / IP kamera
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest