Új hozzászólás Aktív témák

  • Hmmm1

    aktív tag

    Na hali. Látom szépen ment itt a mozgásmegjelenítéssel kapcsolatban is a téma.
    Vicces volt látni, meg persze utólag nevet magán is a ember, na mindegy a lényeg:

    Jó múltkorában, ugyanezen kattogtam én is elég sokat. Nekem Philips 65-s OLED806 van.

    A lényeg ami talán fentebb nem hangzott el, vagy nem vettetek számításba és itt tanultam meg én is, az az hogy a OLED panel gyors válaszideje... történet jön bele a képletbe :C

    https://prohardver.hu/tema/oled_tv_topic/hsz_81875-81875.html
    Kicsit tetszett ez a hsz, sok mindent összeszedett a kolléga, de talán a ti "kérdéseitekre" is a fenti lesz a válasz, magyarázat. (Láttam vki írta, hogy neki is szintén ez a első OLED tv-je)

    Na mindegy, szóval, sajna ez van... a nagyok majd hozzáteszik, de talán nem tévedek ebben.
    A OLED tv-k kapcsán nem hangzik el és nem reklámozzák ezt, hogy a mozgásnál az LCD/LED-el ellentétben, itt annyira jó a panel válaszidőben, hogy ami ott is megvan (csak kevésbé feltünő) itt az kicsit még jobban látszik/szembetünőbb annak következtében.

    Kezdtem sokat megszokni ebből a jelenségből... direkt óvatosan fogalmazok, de lényeg hogy meg lehet azért. - Ami fontos, hogy nagyon nem szabad kapcsolgatni a beállításokat, mert akkor tényleg sehogy sem lesz jó. Az alap legyen: hogy minden hülllyeség, rásegítő képjavító ficsőr legyen kikapcsolva, menjen filmmaker mód etc, - Custom Motion beállítás ilyen 2 - 2 körüli érték. Aztán majd még egy tényleges kalibráció. : )

    Szerk.: Talán a gyártókat kéne afelé pusholni, hogy észben tartsák/felfogják ez egy létező probléma és szoftveresen FILM, CINEMA módban butítsák le a krva tv-jüket, hiszen oda nem szükséges a gyors válaszidő. Elvileg nem lenne olyan nehéz ezt lefejleszteni, amolyan késleltető algoritmust belerakni a tv-kbe, vagy bármi. Úgy hallottam egyik kollégától itt, hogy lehetséges lenne ilyen, ha a szándék is meglenne a gyártó( k ) részéről.
    Főleg, hogy ha már maerketingben is tolják ezerrel, a Imaxet fícsört is stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák