Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz cappa72 #38108 üzenetére
És persze kiderült, hogy amire nekem kellene, arra a Shelly esetén ott a közvetlen kommunikációs lehetőség.
Tehát tudják egymást vezérelni a Shelly eszközök a ddd alapján.
Aztán rákerestem itt a fórumon is, és igen, ha már az ember megtalálja, hogy mit is kell keresnie, akkor "itthon" is megtalálja .(keresőnek: shelly eszközök, ddd vezérlés, szkript)
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Degeczi
nagyúr
válasz Pizzafutar #39653 üzenetére
Nem, és jó eséllyel nem is lesz, hiszen az már titkosított kommunikációt használ. De az alábbi esetben aligha van ilyen típusról szó, ahhoz túl új.
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz golya87 #39646 üzenetére
Én forrasztottam rá plusz antennát, azóta még nem volt gond vele, hogy lejött volna a wifi hálóról. Nekem épített P1 olvasóm van.
-
fecus
őstag
Az alábbi eszközt vettem meg:
TuYa TS011F_plug_1 (Aubess Smart Plug ZigBee Socket EU 16A 20A Power Monitor Timing Function Tuya)
A z2m felajánlott egy firmware frissítést. Azt megcsináltam. Sokáig csak routerként működött hiba nélkül. Most ugyanott kapott egy lámpát amit kapcsolnia is kell. Azóta időnként elveszti a kapcsolatot a koordinátorral. Általában nem hajlandó lekapcsolni.
A kérdéseim:
1, Lehet erre még, jobb, újabb firmware-t ráküldeni, erőltetni? Esetleg vissza kellene térni a régebbire? Ha a z2m-ből nem akkor valamelyik app-al?
2, Lehet rá Tasmotát vagy Esphome-ot tenni?"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
enginev3.0
félisten
Mi az ajánlottabb
Wifi, Bt, zigbee?Gondolkodom a xiaomi cuccok leváltásában, sonoff és egyéb ewelink kompatibilis cuccokra
Nem kell sok minden
Mozgásérzékelő
Kamera
Ablak nyitás
Hőmérséklet figyelőA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
vkp
aktív tag
válasz enginev3.0 #39658 üzenetére
Kezdj el valami értelmes rendszerben gondolkozni (pl Home Assistant), akkor egy csomó fejfájástól megkíméled magad (és jönnek majd más fejfájások ).
Ha van riasztód, akkor a mozgás és ablaknyitás érzékelő onnan tud jönni, ha nincs akkor zigbee. Hőmérséklet figyelés vagy valami saját eszköz aminek tápja van (bármi esp), ha nincs ilyened, akkor zigbee. Kamera az IP, ha van kábeled, akkor az, ha nincs akkor wifi.[ Szerkesztve ]
-
radio11
tag
válasz enginev3.0 #39658 üzenetére
Milyen cuccaid vannak? Mert az igaz, hogy a xiaomi mint rendszer az most csúnyán lebőgött (nálam is) de más rendszer alatt (Home Assitant) egyes eszközök nagyon jól működnek.
Nekem például van egy csomó hőmérő/páratartalommérő (a kijelzős-bluetoothos), van 1 kis kapcsolóm, 2 nyitásérzékelőm (mindhárom zigbee). A nagy összeomlás előtt xiaomi gateway-el voltak rápöccintve a HA-ra, utána a zigbee cuccok simán mentek át a Z2M-re, a bluetoothos hőmérők meg kaptak egy firmware cserét. Azóta is köszönik szépen jól működnek. A két gateway meg egy kedves fórumtársnál landolt némi anyagiak fejében, Ő még lát fantáziát a Xiaomi rendszerben.
Ugyanakkor van egypár Sonoff relém is tasmotára áthúzva. Próbáltam én is anno az ewelinket de attól sem ájulta el. -
enginev3.0
félisten
válasz radio11 #39660 üzenetére
Xiaomi kis kocka hőmérséklet és páratartalom érzékelő, kis kijelzős BT
Xiaomi hub zigbee, Bt, kis kerek
Xiaomi home security kamerák 1080p és 2k, magnetic talpas, wifi
2.gen ablak nyitás érzékelő BTA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
vkp
aktív tag
válasz enginev3.0 #39661 üzenetére
Csinálsz egy HA-t, BT cuccokra raksz rendes firmware-t, azok mehetnek HA alá.
Xiaomi hubot eladod, veszel helyette egy zigbee sticket.
Xiaomi kamerákra raksz rendes firmware-t, ha nem lehet, akkor eladod és veszel rendes kamerákat.
BT-s ablaknyitás jelzőt kivágod, vagy eladod, helyette veszel bármi zigbee-st.
Nagyjából ennyi -
vkp
aktív tag
válasz enginev3.0 #39662 üzenetére
Kell hozzá egy futtató környezet, ami lehet pc, raspberrypi, virtualgép egy arra alkalmas NAS-on, stb. Nagyon jól dokumentált, ha mégis elakadsz, akkor kérdezel és segítünk.
-
vkp
aktív tag
válasz enginev3.0 #39665 üzenetére
FW csere egyszerű, kell hozzá egy laptop/asztali gép, amiben van BT, onnantól kezdve webes böngészőből tudod cserélni.
Kamerából általában az ONVIF képes kamerák egyszerűen integrálhatóak, de megoldható rtsp-t vagy mjpeg-et tudó kamera is. -
Degeczi
nagyúr
válasz q13579 #39667 üzenetére
Igen, az a legkisebb (négyzónás) Powerseries panel, a régebbi, MQTT alapú DSC Keybusinterface név szerint említi is kompatibilisként. Ezzel együtt HA alatt érdemesebb rögtön a Dilbert66 féle ESPHome megoldással próbálkozni (átkapcsolva a "new" branchre!), kényelmesebb.
-
radio11
tag
válasz enginev3.0 #39669 üzenetére
Sonoff Zigbee 3.0
-
vkp
aktív tag
válasz enginev3.0 #39672 üzenetére
Ezzel nincs tapasztalatom, majd a többiek megmondják, hogy mit tudsz vele kezdeni.
-
Heng®
tag
Beleültettétek a bogarat a fülembe az Opentherm-el, összeraktam egy tervet légyszi nézzetek rá, hogy működik-e.
Minden lenti hivatkozott leírást / képet felraktam IDE.
Egy Remeha Avanta Plus 22C kazánom van, amit egy Nest gen3 termosztáttal vezérelek, buta, két pont szabályozós módon. Azért így, mert tavaly cseréltem kazánt és a régi csak ezt tudta.
Ha jól értem a Remeha leírása szerint én most a 17. oldal 2.7.1 módját használom és az Opentherm-es megoldáshoz a 18. oldal 2.7.4-es pontja tartozik. A leírás szerint mindkettő az X9-es 7-8 kapcsait használja azaz itt nem kell módosítanom.
Jelenleg a Nest heatlinkem 2-3 kapcsa (lásd fotó a fenti linken) van bekötve a kazánba és a nest telepítési leírása szerint (24. oldal) az OT1-OT2 kapcsolat kellene ehelyett bekötnöm. Azaz, ha mindent jól értettem ezzel a két kábel átkötésével máris opentherm vezérelt kazánom lenne. Jól gondolom?Pár kérdés a végére:
- Mit is nyerek az Openthermmel?
- A nest beépített Opentherm vezérlését használjam (True radiant) vagy mivel van itthon HA-m ahova szintén be van integrálva a nest ez utóbbi a jobb út?
- Kell vennem a HA-s vonalhoz időjárás állomást, hogy külső hőmérsékletet tudjak mérni? Kell ez a fentiek vezérléséhez?Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
koala69
tag
válasz nimfas #39680 üzenetére
szia, en hasznalok ilyen kapcsolot mosogep aramfelvetelenek meresere, ott 2400W a legnagyobb pillanatnyi teljesitmeny, amit mertem, igaz ezt viszonylag rovid ideig, ugy 20 percig veszi fel a gep, amig melegiti a vizet. Kb 3 eve mukodik, eddig hibatlanul.
az egy mas kerdes, hogy a klima meddig fogja birni a kapcsolgatast, en amikor ilyet akartam csinalni, kerdeztem nehany szerelot, mindnki azt javasolta, hogy ne csinaljam, mert megroviditi az elettartamot - de lehet a tied erre van tervezve[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
Mondjuk nem megy tonkre a klimad a folyamatos hirtelen aram elveteltol.
Tovabba akor nem csak ki bekapcsolni tudnad hanem vezerelni is. Hofok, teljesitmeny stb. Ettol meg mernem a fogyasztast.
Van blitzwolf dugaljam tobb is de HAban hasznalom nem a gyari appban.[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Degeczi
nagyúr
Sokunknak van Blitzwolf/Gosund dugalja - de nézd meg a topik címét... okosotthonba integrálva a kérdés sem merül föl, mert nem használod a gyártói idétlen felületet (jellemzően még a firmware-t is lecserélve), saját vezérlésed van mindenhez. Ezért nincs tapasztalat ezzel.
-
vampire17
addikt
Mivel mindket eszkozod OT kepes (kazan es termosztat) en mindenkepp OT-vel vezerelnem. Hogy mit nyersz vele? Ezen elegge megoszlanak a velemenyek... Van aki szerint semmit, masok szerint komfortosabb a futes, jot tesz a kazan elettartamanak, hogy modulaltan vezerled (kevesebb ki-be kapcs) egyesek szerint valamennyit meg is lehet vele takaritani... Bar itt legtobbszor egy hagyomanyos vagy turbos kazan "tekeros" termosztatjat hasonlitjak ossze egy kondenzacios modulalt vezerlesevel, ami azert nem a te eseted...
Egy viszont biztos, veszteni semmit nem vesztesz, ha atkotod, tehat ha a fontiek kozul csak egy is igaz rad, akkor mar nyertel
-
nimfas
addikt
Köszönöm a javaslatokat, egy régi bontott klíma van feltéve jelenleg, csak épp mivel nem wifis, inverteres így elég sokat eszik. Kb. 30 m² a műhely és 12.01.-12.12. között 100 kWh-t megkajált, ezért gondoltam hogy megoldom így, hogy legalább felezzem/negyedeljem az üzemórát, ez a legolcsóbb megoldás. Ha beszarik majd veszek egy okos klímát. Másik bajom hogy 17 fok a legalacsonyabb hőmérséklet fűtés esetén, pedig elég lenne 13 fok is bőven, nem vagyunk ott sokat, inkább a víz miatt kéne hogy ne fagyjon el, meg mi se ha bemegyünk. Van pár okos dugaljam, relém amin Tasmota fut, de nem akartam most ezzel tökölni. 😀
Heng: bennem is felmerült, de ennyi ki-be kapcsolást nem tudsz szerintem beállítani neki.
[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
válasz LouiS22 #39603 üzenetére
Arra gondoltam, hogy valaki vett-e és próbálta-e.
A hivatalosan támogatott eszközök fele nem kapható a fele meg olyan drága, hogy inkább megépítem magam a szenzort. Találtam 49eFt-os hőmérőt.
Sokszor csak csatlakozás után derül ki, hogy az eszköz csak át van "brand"-elve és támogatott."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Steady74
addikt
válasz enginev3.0 #39693 üzenetére
Itt megtalálsz mindent.
-
zsamiatt
őstag
-
LouiS22
veterán
Hát, először kerüljön szállítható státuszba és érkezzen meg a karácsonyi őrületben (drukkolok a GLS-nek).
De a mai olvasmányaim alapján egyelőre marad majd dobozban, ugyanis a marketinggel elletnétben a Z2M támogatás még köhög (annyit már észrevettek a Nabus srácok is, hogy ezn finomítani kell és bekerült egy fine print az oldal aljára - ez korábban biztosan nem volt ott) és a két rádió együtt is kihívásokkal küzd (még). Meg aztán a Matter eszközök csak most fognak majd megjelenni, lényegében egy Echo Dot lesz itthon, amihez az Amazon még az idei évben ígért Matter támogatott fw frissítést.Én is csak azért ugrottam rá erre most, mert úgy számoltam, hogy a jövőben minden hardver csak drágább lesz majd. Nagy csodát nem várok a témában 2023-ban. Talán 2024-re kiforrja magát annyira, hogy lehessen bátortalan kijelentést tenni a jövőjével kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
LouiS22
veterán
Hát, leírtad a megoldást
Vedd meg és ki fog derülni. De ha mégsem menne, akkor a Z2M Edge verzióját érdemes megnézni, abban szinte biztosan támogatott lesz - ha pedig mégsem, akkor néhány információ megadása és egy github issue leadása után idő kérdése és támogatott lesz.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Derail Valley
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs