Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
tototos
őstag
válasz tototos #22773 üzenetére
Sziasztok!
Kicsit újragondolva a dolgot az egyes kapcsoló funkciója megvalósítható innen [link]
Egy ZB mini switch és SNZB-01 kombóval? Jók ezek az eszközök HA-hoz? Vagy a MOES tuya jobb lenne? 2 kimenetes switchet nem találtam a linken pedig azzal megvalósítható lenne hogy az alternatív kapcsolóval kapcsolt lámpát is lehetne távolról kapcsolni. -
fo_di
őstag
nem tudom, láttátok-e már, de a hue is kiad elvileg nyáron falba, kapcsoló mögé építhető relét, kb 40 euróért (duplapakkban kb 70ért): [link] (bár talán buta lámpát nem tud hueba bevinni, de megtartható a hagyományos kapcsoló legalább a hue izzókkal)
[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
Nem teljesen okos-otthon, de hatha van valakinek otlete:
Decemberben nagyon megnott a hazam aramfogyasztasa es szeretnem kideriteni hogy mi az ami a legtobb aramot hasznalja. Hoszivattyus futes van es eleg hidegek voltak mostanaban szoval nem leszek meglepve hogyha a futes/meleg viz eloallitas lesz a ludas.
Viszont szeretnek utana jarni a dolognak, mert a tavalyi evhez kepest is magas az adott idoszakra vonatkozo fogyasztas. (1000 vs 1500KW)
Van erre valami bevalt modszer? Jo lenne valami biztositek tablaba/ra kotheto cucc ami monitorozza, logolja az egyes agak fogyasztasat. Persze nem k.dragankoszi
-
huliganboy
addikt
válasz DougButabi #22839 üzenetére
De ha a linkelt eszközt használod, annak van nyitásérzékelője is. Az nincs bekötve?
Product Included:
1 x Garage Door Host
1 x Power USB Cable
1 x Door Magnetic Sensor with 5M Wire
1 x Door Magnetic Sensor without Wire
1 x Right Angle Bracket
4 x Cable tie
1 x Cable (to the motor)
1 x Glue
1 x Installation accessories (cables, screws)
1 x Operating Instructions -
Degeczi
nagyúr
Mostanában igen, decemberben viszont még nem, az kimondottan enyhe volt, nagyritkán fagy körül, helyenként a +10 fokot is elérve.
Mivel adott a gyanúsított, elég lenne azt mérni, célszerűen vmi lakatfogós működésűvel, hiszen hatalmas lehet az áramfölvétele is, jobb nem megszakítani semmivel. De ehhez ismerni kell az adott hőszivattyút is, névleg mekkora a teljesítménye és főként milyen a bekötése (többfázisú-e). Pár nap után már képben lennél (pláne most, amikor jön az igazi hideg) -
huliganboy
addikt
válasz huliganboy #22855 üzenetére
Közbe látom nem jelent meg az entitás....Próbáld meg a tuya konfigurációt bővíteni, bár nem sok lehetőség van.
Estelteg a local tuya kiegészítőt próbálni!
-
zsamiatt
őstag
Most jött hírlevélben:
akink víz elzáróra van szüksége akár egyből szivárgás érzékelővel annak érdekes lehet [link]Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
DougButabi
tag
válasz huliganboy #22857 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom! Valami ilyesmit kerestem, csak nem találtam.
-
gya/352
tag
Ha gyorsan kell, akkor veszel valahol egy olcsóbb lakatfogót.
Ha véglegesen kell és esetleg integrálni az okosotthon rendszerbe, akkor veszel egy Shelly EM-et, viszonylag gyorsan beszerezhető ez is..
Ha olcsón kell, de ráér, akkor pedig rendelhetsz valami [link] ilyesmit. -
csabyka666
veterán
válasz gya/352 #22838 üzenetére
Amikor nem én kapcsolgatom, akkor is katasztrófa, akkora szakadék van a ki- és a bekapcsolás között, totál hidegek a radiátorok már.
Termosztát az fix hőfokra van állítva.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
supercharley
tag
A múlt évben 2 db Shelly1-em is tönkrement!
Tudtok olyan konnektor mögé építhető kapcsolót mondani a Shelly-n kívül amit Domoticz-al tudnék használni (tehát mondjuk Tasmota-t lehessen rá tenni)? Csak kapcsolnia kellene, semmi más különleges funkciója nem lenne. -
zsamiatt
őstag
válasz supercharley #22866 üzenetére
milyen kom. csatornát használjon?
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
gya/352
tag
válasz csabyka666 #22865 üzenetére
Hát ez szerintem mindenkinél így van akinek on/off kazánja van. Nálam is, és mivel nem jó a hőszigetelés ezért a hideg falak miatt hideg a hőérzet hiába van meg a beállított belső hőmérséklet. Jobb termosztáttal kisebb hiszterézissel, esetleg magasabb előremenő vízhőmérséklettel lehet javítgatni ezen, de nem egy olyan kazánnál ami nem működik üzemszerűen.
-
fo_di
őstag
valaki próbálta már a kínai zigbee nulla nélküli kapcsoló mögé rakható dimmereket? létezik belőle elvileg egy és kétlámpás is, utóbbinál külön dimmelhető a két kör: [link]
elvileg zigbee2mqtt megeszi őket (gondolom, bár nem írják, de nem ártana a bypass load a lámpa mögé) -
bb.bocs
őstag
sziasztok, lenne egy kérdésem.
Szeretnék egy olyan megoldást hogy van egy 60Vos eszközöm, ez belemenne egy dcdc step downba, ami mondjuk 12v ra letolja, ez eddig oké is lenne. DE: mindezt megspékelném azzal hogy egy max 5*5-ös kis kerek rfid tekercsel megtoldott történet legyen. Tehát a lényeg az lenne egy olyan kész megoldás ami 60 vagy akár 70V ról leszaályoz úgy 12Vra hogy rfid kártyát érintek az érzékelőhöz (amit elvezetnék kábellel az adott helyre) és ennek tatására nyit, majd amikor újra hozzáérintem akkor zár. Nem találok 60Vos kiadásban ilyen opciót. linkelem miket találok.
[link]
[link]
segítségeteket köszönöm. -
LouiS22
veterán
válasz tototos #22880 üzenetére
A Tuya eredendően egy wifi alapú eszközpark, felhőre támaszkodva. De az okos kínaiak meglátták a piaci igényt a Zigbee-ben, ezért elkezdtek Zigbee eszközöket is gyártani. Amit a hozzá nem értő szintén a Tuya clouddal vezérel, de mi itt hozzáértők vagyunk és nem használjuk a Tuya cloud-ot
Egyébként, hogy még bonyibb legyen: a tuya a lelke legmélyén egy MQTT alapú valami.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
gya/352
tag
válasz bb.bocs #22882 üzenetére
Ha jol latom a masodik link nem is rfid hanem egy sima tavkapcsolos cucc.
Ha jol ertem a feladatot van egy 60-70 voltos tapod amibol 12 voltot akarsz csinalni es azt rfid vezerlessel rakapcsolni valamire. (Mire az a 60 V-os tap? Miert nem rogton 12V-os tappal oldod meg?)
link
Pl egy ilyesmi szerkezettel? Ehhez mar csak egy rele kell.
De az Arduinohoz van rfid olvaso bovitokartya. Az illesztheto egy ESP-hez is onnan meg mar barmit elkovethetsz vele, relet vezetelhetsz. -
h146207
tag
Vettem két tuya trv-t, climate entity meg is jelent z2mqttben, rátettem egy gyári termosztát widgetet, de nem tudom vezérelni vele a termosztátokat. Viszont ha fizikailag állítom, akkor a ui frissül. Ez úgy meg nem elég konfig? Olvastam olyant, h tuya integration kell hozza, és tuya acc, ez kell a működéshez, vagy valami más gond van? Köszi?
-
zsamiatt
őstag
válasz h146207 #22884 üzenetére
nem fapados. Viszont ahogy látom relatív egyszerűen és gyorsan üzembe helyezhető. Plusz zwave ami elég stabil. Illetve ha jól gondolom megy otthon automatizálási központ nélkül is ami mondjuk megint csak nem rossz.
-
LógaGéza
veterán
-
csabyka666
veterán
válasz gya/352 #22869 üzenetére
A kazánnak ez az üzemszerű működése, de ha áram alatt lenne, akkor állandóan szikráztatna, és nem akarok állandóan gyújtót cseréltetni, ezért szereltem be az okoskonnektort, hogy én tudjam kapcsolgatni.
A Xiaomi-tól azt várom, hogy jobban lehet majd szabályozni, finomabb lépésekkel. Szóval beállítom 20 fokra, és ne menjen le 19-re, amíg bekapcsol, hanem kapcsoljon be már 19,7 fokon, és kapcsoljon le 20,3 fokon, de erre nem kaptam választ sajnos, hogy a triggert be tudom-e így állítani, vagy csak egész fokokkal?! Mert a szenzor tudja a tizedes pontosságot is. Írok a supportnak, rákérdezek.
Azt akarom elérni, hogy a radiátorok ne hűljenek ki teljesen, legalább maradjon meg langyos, amikor újra bekapcsol a kazán. A gáznak se kell annyit dolgoznia, ha a langyos vizet fűti fel, nem pedig a hideget.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Degeczi
nagyúr
válasz csabyka666 #22892 üzenetére
Ezért kellene először ezt kijavítani, h ne szikráztasson folyton, csak a tényleges begyújtások során, nem eleve rossz kerülőúttal kínlódni.
A termosztátod a szokásos 0.5 fokos hiszterézisű, az nem különösebben rossz, vmivel 1 fok fölötti ingadozással, nem az a bűnös, hanem valszeg valóban a szigetelés, vagy a túl magas előremenő. A Xiaomi itt amúgysem adna semmi különbséget, mert az elemes szenzoraik energiatakarékosságból csak egy bizonyos hő- (ami jellemzően szintén 0.5 fok) vagy páraeltérés fölött jelentenek a központjuk felé, így fűtésvezérlésre nem ideálisak (gyári állapotú, felhős rendszer meg aztán végképp nem...)
Ahogy mások is írták: kazánjavítás először, minden csak azután. Ne ülj fordítva a lóra. -
ojb
tag
válasz zsamiatt #22888 üzenetére
Azért kíváncsi lennék rá, hogy a Mo-n kertvárosi környezetben elterjedt "kerítésen belül vízóra akna" -ba felszerelve a ZWave hogyan bújna be a föld alá, hogy vezérelhessen ill. a mechanika hogyan birkózna meg a vízművek által preferált MOFÉM gömbcsap zárásával - nyitásával.
Tudom rossz vagyok... -
csabyka666
veterán
válasz Degeczi #22893 üzenetére
Az előremenőn tudok lefele csavarni, de ebbe a javítgatásba nem kezdek bele, előbb utóbb úgyis kazáncsere lesz. Mennyi az ideális vízhőfok? Szigetelés nincs a házon, és nem is lesz, nagyon sokan panaszkodnak penészedésre, mióta a szigetelés fenn van. Persze biztos erre is van hiper szuper szellőztető berendezés, én nem akarok erre a vonatra felülni.
Én magam nem használtam Xiaomi termékeket, de az infók alapján tized fokot tud mérni (ezt látni az appban is), a szoftver részét nem tudom, hogy ezt hogyan kezeli, szóval el lehet-e sütni tizedes változásra is.
Más: ha vége a fűtési szezonnak, le fogom cserélni vízteresre a mostani hagyományos kandallót, és amikor itthon vagyok, fűtök fával, ez a gáz egy katasztrófa, hiába tud 30 fokot csinálni, a ki-bekapcsolgatás miatt borzalmas.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
zsamiatt
őstag
ez egy jó kérdés. Tesztelni kell. Az elzáró szár szerintem mindegy. Ugyan is ha megnézed a videót nem a kar végén nyomja hanem közvetlenül a szárnál. Persze, hogy rá lehet e illeszteni az a következő kérdés.
-
ojb
tag
válasz csabyka666 #22892 üzenetére
-
Degeczi
nagyúr
válasz csabyka666 #22895 üzenetére
Az csak egy népszerű, de buta babona... Teljesen elhanyagolható a falakon át távozó pára mennyisége (konkrét adatokat is találsz róla, ha keresel, itt csak egy példa: pár gr tud óránként a szigeteletlen falakon át távozni, ami gyakorlatilag nulla, több nagyságrenddel alacsonyabb a termelődőnél), így sosem a szigeteléstől romlik a helyzet, hanem attól, h egyben nyílászárókat is cserélnek, ezzel megszűnik a korábban rosszul tömítő ablakok szellőzése.
Pláne ha a kazánt is korszerű, zárt égésterűre cserélik, mert a nyílt égésterű régi a kéményen keresztül folyamatosan cserélte a levegőt, nem is kicsit: minden elégetett m3 gáz mellé kb. 10 m3 friss levegőt szívott be a réseken. Zárt égésterűnél ez kiesik, ezért kell aktív szellőztetéssel ezt pótolni, ha más nem megoldható és a passzív nem elég.Valszeg nem írtam világosan: mivel a jeladó nem küldi el, így nem is értesül a vezérlőközpontod a hőfokváltozásról ha az lassan történik, amíg nem ér el egy bizonyos mértéket - ami pont olyan, mint a mostani termosztátodnál. Szóval minden kínlódás után is épp ugyanitt fogsz tartani. Amúgy semmi gond nincs a gázfűtéssel, ha jól működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs