Hirdetés
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janaboy
veterán
Na jó pár óra szívás után végül újrahúztam az Armbiant az s905-ön és most van egy ubuntu focalom, erre már simán fel ment az Mosquitto és működik minden ami kell nekem
Úgy hogy nem cserélek .Janaboy
-
amaximus
csendes tag
válasz Vodike #23952 üzenetére
A múlkor próbáltam Tasmota+Portisch-sal egy rádiós hőmérőnél a küldött adatot visszafejteni a mellette levő referencia hőmérőn mért adat szerint.... 2-3 óra után feladtam.
RF433-on maradtak a mindig ugyanolyan jelet küldő szenzorok: nyitás-, mozgás-, rezgés- és füstérzékelők. -
spider23
aktív tag
válasz Vodike #23949 üzenetére
Nekem is Sonoff RF bridge van és van DG-R8H is 2db a fiókban. Pont a napokban kezdtem utána nézni ismét mert annak idején a portisch firmwareval nem jutottunk sokra. Sajnos azzal még mindig nem működik a dolog ahogy olvastam.
Viszont a Sonoff RF bridgre van egy módosítás amivel flash után már működik vele ha minden igaz: [link] [link] -
-
Rosep
senior tag
Egy ilyen WD Purple SD kártya mennyivel jobban bírhatja a kiképzést?
Illetve érdemes esetleg pendrive-ról használni? (Lehet egyáltalán?) Vagy azok ugyanúgy nem bírják hosszú évekig ezt a fajta terhelést?[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
válasz Janaboy #23953 üzenetére
mondom, annyi hogy úgy látom nincs már support sajna, az az utolsó verzió. ojb kolléga volt még nagy armbianos, talán tud valami infót, én azt látom hivatalos oldalon van supportált 905-ös vas [link], úgyhogy remény talán még van támogatásra
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
amaximus
csendes tag
Tudja valaki konkrétan, gyakorlatból, hogy az Ikea Tradfri okos konnektor működik-e Zigbee routerként? Netán azt is, hogy összepárosítható-e a Sonoff Zigbee Bridge-zsel, ill. párosítható-e hozzá Sonoff SNZB-02 hőmérséklet szenzor?
-
Rosep
senior tag
Vettem használtan egy CC2531 USB Sticket. Felraktam HA alá Mosquitto broker-t, Zigbee2mqtt-t. Ennyit látok a Zigbee2mqtt-ben:
Ez most a stick FW-jéről ad infót, vagy csak a szoftveres részről?
Fel kell még tenni rá ezt vajon?[ Szerkesztve ]
-
vkp
aktív tag
Javasoljatok szobai termosztátot. Vagy wifi, vagy zigbee, HA alá szeretném integrálni mqtt-n, felhőmentesen.
Kapcsolnia nem kell, azt a HA intézi, csak a termosztát funkciók érdekesek.
Láttam volt itt valami havaria a tizedfok/fok pontossággal, jó lenne, ha nem fokonként mérne/szabályozna. -
-
szat8
tag
A múltkori színhőmérsékletes kérdés óta kitaláltam rá egy másik megoldást, ami sokkal egyszerűbben paraméterezhető, mint amit belinkeltem.
Ha érdekel valakit, itt egy template sensor a színhőmérséklet kiszámításához, illetve egy, ami a Nap aznapi legmagasabb szögét számolja ki.- platform: template
sensors:
max_elevation:
friendly_name: 'Nap maximum szöge'
unit_of_measurement: '°'
value_template: >
{% set deg = pi / 180.0 %}
{% set N = now().strftime("%j") | int %}
{% set L = state_attr('zone.home','latitude') | float %}
{% set D = (-1 * asin(0.39779 * cos(0.98565 * deg * (N + 10) + 1.914 * deg * sin(0.98565 * deg * (N - 2))))) / deg %}
{{ (90 - (L - D)) | round(2) }}
colortemp:
friendly_name: 'Cirkadián világítás'
unit_of_measurement: 'mired'
value_template: >
{% set mired_min = 200 %}
{% set mired_max = 350 %}
{% set elev_at_mired_max = -6 %}
{% set mired_night = 390 %}
{% if state_attr('sun.sun', 'elevation') > elev_at_mired_max %}
{{ (mired_max - ((state_attr('sun.sun', 'elevation') | float) - elev_at_mired_max) * (mired_max - mired_min) / ((states('sensor.max_elevation') | float) - elev_at_mired_max) ) | int }}
{% else %}
{{ mired_night }}
{% endif %}[ Szerkesztve ]
-
tlala
addikt
válasz DJGABI #23968 üzenetére
De ez a klasszikus eredetileg Androidos boxokra is igaz?
Van egy ilyen S905X2-es dobozom a fiókban - 4GB RAM, 32GB SSD. Talán anno CoreElec rendszerrel kísérleteztem rajta.
Erre is tehető valamilyen alap, amin a HA stabilan megy?
És elegendő lehetne ez a vas hozzá?[ Szerkesztve ]
-
nszero
csendes tag
Hello. Régóta keresek több ponton záródó bejárati ajtóra okos zárat. Pontosabban okos zárbetétet elfogadható áron. Zigbee vagy bluetooth. Tudtok ajánlani általatok használt típust.
-
-
Jofi81
őstag
A Shelly dimmernek van olcsóbb, de mégis megbízható alternatívája? Elég lenne egy relés is. Arra gondoltam, hogy esetleg a kisebb lámpákat meg lehetne spórolni, ha csak egy dimmelhető (de nem okos) világítótestet raknék mindenhova. Így éjszaka, vagy hangulatvilágításnak nem egy másik kisebb lámpát kapcsolnék, hanem a nagyot csökkentett fényerőn. Működhet így?
Illetve valaki a múltkor említette, hogy ő fixen bekötné vezetékkel a nyitásérzékelőket.Ez hogy működik, milyen szenzor kell hozzá? Illetve azután azokat hogy hozom össze a HA-val? Van ezekhez is valami hub?
-
tlala
addikt
válasz LouiS22 #23985 üzenetére
Kezdő vagyok, még azt sem tudom, hogy mi támogatott, mi nem. De valahol el kell kezdeni, és megütötte a szemem, amikor valaki írt egy hasonló cuccról, mint ami nekem is itt hever a fiókban. Nem is a pénz miatt, hanem a hasznosíthatóság okán.
De nagyon köszi a választ, akkor megveszem a HP T620-ast.[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
veterán
Azon gondolkoztam ma reggel, hogy mi lenne ha írnánk egy Összefoglalót, hogy miket lehetne automatizálni egy lakásban/házban?
Már olyan sok dolgot összegyűjtöttetek az utóbbi időbenJanaboy
-
cpt rodgi
tag
hmmm ugy remlik h tettem ki posztot, de nincs itt .. kezdek aggodni magam miatt
valaki kitette a magyar videokat, ami nagyon nagyon sokat segitett pl nekem, es halas is vagyok. ezuton köszi neki külön .
de jellemzöen megakadtam. :
3d floorplant összeraktam, de ha egy ikonra klikkelek, nem a lampa kapcsol hanem egy panel jön fel ahol kapcsolni (is) tudom .. tuti h apro fiyelmetlen hibat vetettem, de nem lelem ,hogy hol
[kép] -
ojb
tag
Ha valóban S905x2 , akkor megy rajta (az S905x3 -on nem fut!!!)
Viszont előtte egy teljes android újratelepítés szükséges, mert a CoreElec belepiszkál az eredeti boot-ba!!!
Próbára a telepítés nagyon egyszerű:
armbian-config parancs sorba, majd az alábbi három kattintás:
[kép] [kép] [kép]
Valahol olvastam, hogy S922 a "referencia" HA vas.
Az S905x2 a jelzett configurációban nem jelentősen gyengébb. -
Janaboy
veterán
-
DJGABI
addikt
válasz LógaGéza #23986 üzenetére
source? kismillió box van, a wifi adók közül van amit nem biztos hogy támogat, de enyém is kábellel van rákötve, nem találkoztam hibával.
Pi3 teljesítményét hozza, az armbian telepítés igényel némi affinitást, ennyi.
ha nincs még vas mindenképpen én is a HP-t ajánlom, de kipróbálni bőven jó, kb hozza annak is a teljesítményét
(#23978) tlala elég és lehet. a kollégának linkelt armbian kell [link]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Rosep
senior tag
Nézegettem az ODROID-okat, hogy azokon van eMMC csatlakozó. Az eMMC-nél nincs olyan elhasználódási probléma, mint az SD kártyáknál?
Pont most váltam meg az S905X boxomtól... LEhet az is jó lett volna?
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék a házban alap "okosítást" csinálni, alapvetően Sonoff eszközökkel, de kis utánajárás után bele is futottam abba, ami nekem ezekkel az alapvető problémám, hogy mind egy számomra bizonytalan eredetű szerveren kommunikál.
Létezik olyan megoldás, amihez nem kell egy mindenáron egy kínai appon keresztül intézni az eszközök irányítását, hanem simán, otthoni hálózaton belül meg lehet ezt oldani? (tehát nem akarom, hogy az eszköz a belső hálózaton kívül mással kommunikáljon).
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- Sorozatok
- BestBuy ruhás topik
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- További aktív témák...