Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- World of Tanks - MMO
- Battlefield 2042
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- GTA V
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
jézusom
addikt
Halihó!
Az normális, hogy a domoticzban lévő blitzwolf 3 gangos kapcsoló rendesen toggle switcként működik, de kézzel az érintőgomb, csak egy impulzust ad? Ezek szerint nem jó lámpa kapcsolónak, csak ha külön rakok egy sonoff relét a lámpára? -
haxiboy
veterán
Sziasztok!
Körülbelül 30-35 Ikeás égő, valamint ~10db kapcsoló, és 10-12db szenzor vezérlésére elég lehet a CC2531?
Magyarországon lehet valahol venni Conbee vagy más hasonló (zig-a-zig-ah! CC2652R) Zigbee2mqtt kompatibilis vezérlőt?Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
fo_di
őstag
válasz haxiboy #18504 üzenetére
ha egy router firmware-rel ellátott sticket mellédobsz, elvileg elmegy még, de lehet, hogy recsegni-ropogni fog így is (ennyi node mellé mindenképp kell router is, mert talán 25-30 közötti közvetlen node-ja lehet egy cc2531-nek)
itthonról még nem láttam, de eszerint van már pár stick, ami izmosabb a cc2531-nél, pl a zzh vagy egy másik 2652-es board is (zzh uk-ből, a másik elvileg németországból jön, így bőven belátható időn belül ideérnek, ha éppen van készlet, úgy nézem, utóbbiból van is elég bő készlet) -
szat8
tag
Úgy tudom a conbee pl. 32 eszközt tud...
-
vampire17
addikt
En ilyet tervezek majd rendelni: shorturl.at/nALY0
Ha kinovom a CC2531-et...
Ez is szimpatikus, de mar kisse borsos... ennyiert nemetbol inkabb veszek egy sticket...
[ Szerkesztve ]
-
fo_di
őstag
válasz haxiboy #18509 üzenetére
elvileg a legtöbb hálózatról táplált eszköz (pl égők, konnektorok) tud routerként is funkcionálni, de pl az ikea-xiaomi közti átjárás necces lehet egy hálózaton belül (mivel a xiaomi nem 100% szabványos kommunikációt használ, néha nem akarnak felcsatlakozni ikea routerekre)
-
Yodafon
senior tag
Hali
Van olyan megbízható redőnymozgató motor ami wifi-vel vezérelhető?
Tehát nem esik szét a 4. használat után se.I'm gangsta!
-
Degeczi
nagyúr
válasz Yodafon #18515 üzenetére
Egy tizenpárezres butamotor is tökéletesen megbízhatóan megy, hiszen egyszerű a feladata. Vezérlést pedig olyat kötsz rá, amilyet szeretnél: akár teljesen sajátot ha magad szeretnél játszani a vezérléssel, akár készen egy bevált vezérlőt, mint pl. a sokunk által használt Shelly 2.5.
-
vampire17
addikt
válasz Yodafon #18515 üzenetére
A somfy integralhato.
https://www.home-assistant.io/integrations/somfy/
De ha te epitened, akkor veszel egy sima kabeles redonymotort, pl ezt:
https://www.somfy.hu/termekek/1032575/oximo-wt
Es teszel ra egy Shelly 2.5 -ot (wifi) vagy egy Fibaro Roller Shutter-t. (Zwave)
Vagy ha kozponti vezerlest akarsz (tehat nem a kapcsolokhoz, redonymotorokhoz rakod a vezerlest) akkor vehetsz egy ilyet is: [link] Ehhez persze kell egy ilyen: [link]
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Megerkezett az immax neo izzo es a taviranyito. Sikerult is ossze parositani a zigbee stick- segitsegevel a Home Assistantal, Viszont az a gondom, hogy ugy nez ki, nem megy egyutt a ketto... Marmint a HA vezerles es a taviranyito. Eloszor HA alatt parositottam ossze, ment szepen, majd a leiras alapjan a taviranyitoval. Viszont amit a taviranyo parositas is megvolt, onnantol nem ment a HA...
A taviranyito ahogy nezem , szinten Zigbee, szoval akar azt is lehetne, hogy azt is parositom a stick segitsegevel, de itt pl otletem sincs, hogyan tegyem tanulo modba...
Valakinek van ilyen vagy hasonlo dologgal tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Korábban HA alá integráltam sonoff RF bridge tasmotával + 2 PIR2-t. Újra kellett raknom a tasmotat, de nem bírom azóta működésre bírni. A bridge látszik MQTT alatt a HA látja is a PIR-ek nem mennek, pedig benne vannak a binar szenzor fájlban ahogy eddig,,,
Nem találom azt a leírás ami alapján korábban már csináaltam... Valakinek ötlete?
Köszi
-
vampire17
addikt
válasz vampire17 #18518 üzenetére
Itt a taviranyito leirasa, ha ez segit:
https://www.immaxneo.cz/wp-content/uploads/2018/10/Neo-navod-ovladac-A4-multilanguage-curves.pdf
-
fo_di
őstag
válasz vampire17 #18520 üzenetére
bár nem túl bőbeszédű az infosheet, szerintem a touchlink beálíltás kell hozzá, a füzet szerint megnyomod, amit meg kell, közel rakod a stickhez, talán bepárosodik arra is
https://www.zigbee2mqtt.io/information/touchlink.html
ha mindkettő bekerült a stickre, akkor utólag csoportba rendezheted őket bindingra, így összekapcsolódhat a távirányító és az izzó közvetlenül is, de attól regisztrálod a távirányítót: https://www.zigbee2mqtt.io/information/binding.htmltalán még az itt lévő 7z archívumban találhatsz némi nfót: https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:iVOuEwRd4ZwJ:https://zigbeealliance.org/zigbee_products/immax-neo-rgbcct-controller/+&cd=7&hl=hu&ct=clnk&gl=hu
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
hat nem....
Folraktam a zigbee2mqtt-t viszont nem tudom, jo e a config...
A log ezt adja:
[Info] Socat is DISABLED and not started 2020-08-03T23:40:03: PM2 log: Launching in no daemon mode 2020-08-03T23:40:03: PM2 log: App [npm:0] starting in -fork mode- 2020-08-03T23:40:03: PM2 log: App [npm:0] online > zigbee2mqtt@1.14.2 start /zigbee2mqtt-1.14.2 > node index.js zigbee2mqtt:info 2020-08-03 23:40:05: Logging to console and directory: '/share/zigbee2mqtt/log/2020-08-03.23-40-05' filename: log.txt zigbee2mqtt:info 2020-08-03 23:40:06: Starting zigbee2mqtt version 1.14.2 (commit #unknown) zigbee2mqtt:info 2020-08-03 23:40:06: Starting zigbee-herdsman... zigbee2mqtt:info 2020-08-03 23:40:07: zigbee-herdsman started zigbee2mqtt:info 2020-08-03 23:40:07: Coordinator firmware version: '{"type":"zStack12","meta":{"transportrev":2,"product":0,"majorrel":2,"minorrel":6,"maintrel":3,"revision":20190608}}' zigbee2mqtt:info 2020-08-03 23:40:07: Currently 0 devices are joined: zigbee2mqtt:warn 2020-08-03 23:40:07: `permit_join` set to `true` in configuration.yaml. zigbee2mqtt:warn 2020-08-03 23:40:07: Allowing new devices to join. zigbee2mqtt:warn 2020-08-03 23:40:07: Set `permit_join` to `false` once you joined all devices. zigbee2mqtt:info 2020-08-03 23:40:07: Zigbee: allowing new devices to join. zigbee2mqtt:info 2020-08-03 23:40:08: Connecting to MQTT server at mqtt://192.168.31.105 zigbee2mqtt:info 2020-08-03 23:40:08: Connected to MQTT server zigbee2mqtt:info 2020-08-03 23:40:08: MQTT publish: topic 'zigbee2mqtt/bridge/state', payload 'online' zigbee2mqtt:info 2020-08-03 23:40:08: MQTT publish: topic 'zigbee2mqtt/bridge/config', payload '{"version":"1.14.2","commit":"unknown","coordinator":{"type":"zStack12","meta":{"transportrev":2,"product":0,"majorrel":2,"minorrel":6,"maintrel":3,"revision":20190608}},"log_level":"info","permit_join":true}'
elv true ra tettem a permit joint. Viszont nem eg a zold kis led, ami egett amikor a ZHA val parositottam... Szoval nem tudom, latjae a sticket... -
vampire17
addikt
Arra gondoltam, visszakuldom a taviranyitot es rendelek egy ilyet:
Ezt elv tamogatja a zigbee2mqtt: [link]
A kerdes, hogy ez a taviranyito tudja-e direktben vezerelni az izzot? tehat ha csatlakoztatom ot is a zigbee2mqtt hez majd bindelem az egovel, akkor megertik-e egymast? Elv mind a ketto Philips Hue kompatibilis... (A hivatalos oldal szerint: [link] )
-
Zoly75
aktív tag
A Somfy HA-ba integrálásához kell még valami? Mondjuk Tahoma?
Vagy mi vezérli a redőnyöket? -
btomi9
aktív tag
Sziasztok!
XPEnology alatt dockerben fut a HA, egy másik dockerben a zigbee2mqtt, fizikailag egy CC2531 antennás verziójú dongle segítségével. Eddig minden szép és jó, zigbee -s cuccokból van 5 darab xiaomi nyitásérzékelő, 3 darab xiaomi mozgásérzékelő (a fénymérős fajta), és vettem két darab IKEA Tradfri 5 gombos távirányítót (E1810 a típusa). Az egyiket gyönyörűen felismeri, de a másodikat nem hajlandó. Nyomom 4-szer az elem melletti reset kapcsolót, 4x felvillan gyorsan a gomb elején lévő piros led, de utána nemsokára ugyanez a piros led kissé pulzáló, halványból erősödő, majd megint halványodó jelzést ad, és a HA nem ismeri fel.
Arra gondolok, hogy lehetséges, hogy elértem a CC2531 eszköz darabszám korlátját? Próbáltam bekapcsolni a logot úgy, hogy a configuration.yaml -ba beírtam:
advanced:
log_level: debugde nem fogadta el (Component error: advanced - Integration 'advanced' not found)
aztán úgy csináltam, hogy a docker-ben környezeti változóként felvettem, hogy DEBUG, értéknek a zigbee-herdsman*, de nem tudom, hogy hol találom a logot. Szóval egyelőre nem lettem okosabb, hogy mi lehet a baja.Tudtok segíteni egyrészt a logolás bekapcsolásában, log megtalálásában, másrészt pedig, hogy kiderüljön, miért nem látja a második Tradfri távirányítót?
-
vampire17
addikt
válasz vampire17 #18530 üzenetére
Lehet visszakuldom az egot is es rendelek egy ilyet [link] es egy ilyet: [link] Mindketto tamogatott, zigbee2mqtt nel egyertelmuen fel van tuntetve, h tamogatja mind a kettot. A taviranyitonal szerepel az is, hogy IKEA izzokkal is megy.... Igazabol itt mar csak az a kerdes, tudom e a csatlakozas utan bindelni egymassal a ket cuccot....
Kompatibel mit:
Philips Hue, Amazon Echo Plus (Alexa), IKEA TRÅDFRI, Osram Lightify, Google Assistant, uvm.[ Szerkesztve ]
-
fo_di
őstag
válasz vampire17 #18534 üzenetére
ha csak egy izzót szeretné távirányítani, akkor a kerek (on/off, dim és színhőmérséklet) vagy a szögletes (on/off és dim) ikea tradfri kapcsoló is bőven jól használható, és tudja kezelni a bindingot is, de be lehet mindkettőt párosítani z2m alá (elvileg csoportokat is lehet csinálni a kerekkel talán)
-
fo_di
őstag
válasz vampire17 #18536 üzenetére
https://www.ikea.com/hu/hu/p/tradfri-taviranyito-30443124/
(főleg ezt a videót nézd meg: https://mmapi.ikea.com/im/productfilms/videos/fe001068.mp4) -
LouiS22
veterán
válasz vampire17 #18539 üzenetére
Zigate és Domoticz párosításban tökéletesen üzemel az Ikea kerek távirányító is, meg egyébként a xiaomi button is, tulképp azt programozok rá, amit akarok.
A helyedben amúgy futnék még egy kört az immax távval és a fejlesztővel, aki a plugint gyártja.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
vampire17
addikt
válasz LouiS22 #18540 üzenetére
Mar kuldom vissza Alzanak.... Oszinten eleg sok ilyen unsupported cuccot fogtam ki mostansag es mar annyiszor megfogadtam, hogy csak olyat rendelek, ami tuti megy... Nics most kedvem hetekig forumozni, levelezni, mire lesz valami...
Ha lesz tobb izzom, akkor raprobalok majd arra a taviranyitora, amit linkeltem.
[ Szerkesztve ]
-
ojb
tag
válasz vampire17 #18518 üzenetére
"Eloszor HA alatt parositottam ossze, ment szepen, majd a leiras alapjan a taviranyitoval. Viszont amit a taviranyo parositas is megvolt, onnantol nem ment a HA..."
Én még csak most Ismerkedem a ZigBee technológiával (most van úton egy CC2538), de jól értelmezem, hogy egy időben szeretnéd az izzót a coordinátoron keresztül HA-val és a távirányítón keresztül direkt vezérelni úgy, hogy az mindkettőhöz közvetlenül kapcsolódik?
Képes egy ZigBee eszköz egy időben kettő (vagy több) "coordinátorhoz" is kapcsolódni? -
vampire17
addikt
Azt mar en is megfejtettem, hogy nem
De olyan lehetseges (bar meg nem probaltam) hogy mindket eszkoz ugyanahhoz a coordinatrohoz kapcsolodik, amin keresztul ossze tudom oket "bind"-elni (egyfajta direkt kommunikacio) es igy a coordiantor (tehat a Stick+HA/Zigbee2MQTT paros) kiesese utan is tudnak kommunkalni.
A tema ott halt el, hogy a vasarolt taviranyitot sehogy sem tudtam parositani a koordinatorral.
Vegul ugy dontottem, visszakuldom a settet az Alzanak es veszek egy IKEA izzo + kerek taviranyitot. Ha esetleg lesz tobb izzom, akkor pedig beprobalkozom majd ezzel: [link]
-
Chal
addikt
Groupokat tudsz csinálni, amik a coordinátortól függetlenül működnek. Pl. az egybecsomagolt Ikeás izzó+kapcsoló párosok alapból groupban vannak, így nem kell hozzájuk semmi, kiveszed a dobozból és megy. Laikus user nem is tud róla hogy zigbee, csak egy távirányítóval rendelkező izzónak érzékeli. A grouptól amúgy megkapod a gombnyomás infót is, viszont az izzó(k) reagálni fognak rá függetlenül a coordinatortól (illetve a mögötte levő vezérléstől).
Ezeket a groupokat amúgy a coordinatoron keresztül is ki lehet alakítani utólag, vagy éppen törölni. Az már persze erősen gyártófüggő, hogy mely eszközt mivel lehet csoportosítani, és ezzel milyen funkcionalitást kapnak egymástól.
[ Szerkesztve ]
-
ojb
tag
válasz vampire17 #18544 üzenetére
Nnnna engem pont ez "De olyan lehetseges (bar meg nem probaltam) hogy mindket eszkoz ugyanahhoz a coordinatrohoz kapcsolodik, amin keresztul ossze tudom oket "bind"-elni (egyfajta direkt kommunikacio) es igy a coordiantor (tehat a Stick+HA/Zigbee2MQTT paros) kiesese utan is tudnak kommunkalni." érdekelne.
Van erről valahol valami bővebb infó? -
Chal
addikt
https://www.zigbee2mqtt.io/information/groups.html
https://www.zigbee2mqtt.io/information/binding.htmlAz első linken a groupokról találsz általános infót, a másodikon pedig arról amit a fenti hsz-emben írtam.
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
En kulon rendeltem az izzot es a taviranyiot, szoval lehet fogok segitseget kerni a bindelesben/group-olasban
(#18546) ojb : Kollega linkelt mindent, amit en is talaltam
Nekem is uj meg amugy ez a Zigbee, megmondom oszinten, annyira "nem baratom", a Z-Wave-el egyetemben... Ott is egy csomo dolog nem vilagos meg... (halozat regeneracio, meg node management, etc...) Pedig nem tartom magam teljesen "laikusnak" de ez a resze meg igenyel nemi utana jarast...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest