Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marcsello31
őstag
Az jutott eszembe, hogy hátulról teszem be. "vicc" Megnézem ezt a falat mostmár közelebbről. Dead. (:
-
nagyúr
válasz FehérHolló #76845 üzenetére
hát most erre mit mondjak..?
Ó idők, ó erkölcsök...@Vérboci: ó, ez classic Grafit.
Majd adok én neked Alain Delont..!Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Marcsello31
őstag
Tényleg nem jöttök vonatozni velem?
[link] olyan jó nézni ilyesmit egy nagy tévén Még jegy sem kel -
erdey_a
addikt
válasz concret_hp #76850 üzenetére
akkor sem tudom elképzelni, hogy van egyszerre 15+ cég, ahol szívesen dolgoznék.
nekem ez úgy tűnik, mint ha nem szűrné meg valaki a pozíciókat.
amikor dömping volt, akkor se pályáztam háromnál több helyre.
sőt, igazából talán összesen se voltam 15 interjún, pedig eddig 7 munkahelyem volt.
persze sosem dolgoztam IT szektorban, ott ezek szerint máshogy megy.Vérboci
-
concret_hp
addikt
válasz erdey_a #76855 üzenetére
te elolvastad amit irtam? a 15 interju az fele annyi cegbol jott ossze, volt ahol lement 4 kor, altalaban messze nincs ennyi epkezlab pozicio ami nekem fekudne (ezek kozt is van amirol kiderult, hogy nem fekszik, de altalaban 3-5 szokott lenni, most meg olyan 15ot sikerult osszevadaszni masfel honap alatt, kulonosebb erolkodoes nelkul , ertsd: linkedinen beallitott frissiteseket megnezem amikor kuld notificationt), de mivel gyakorlatilag 8-10 honapon at a legtobb ceg nem irt ki poziciot pedig igeny lett volna ra igy most mindenki elszabaditotta a lovakat... masreszt nem hatalmas baj, ha meg a folyamat vegen is marad valasztasi lehetoseged. hidd el, nem soretessel lovok mindenre
egyebkent a legjobb, amikor random multitol 4-5 het alatt birnak eloszor felhivni aztan az a kerdes hogy surgos-e, mert ha igen akkor megporgetjuk... mindket kozvetlen konkurens hrese ezzel kezdte, tegyuk hozza mindket helyre ugy ajanlottak, hogy feltoltak a rendszerbe es instant email a hr-nek, hogy van ember, hivjatok fel. a megporgetes eredmenyekent egy ujabb het alatt sikerult egy elso koros tech interjut osszehozni, aztan megint matekozas van (raadasul egy olyan figuraval aki konkretan teljesen alkalmataln interjuztatni szvsz, egy bakelittelefon hangminosegu mikorfont sikerult talalnia, neha ordito kolkokkel a hatterben )
egyebkent ha vegigszamolom korabban nekem is kb 15-20 volt eddig osszesen, igaz olyan helyen sem dolgoztam meg ahol 6 kor az interju, 2-3bol lement mindig, sot olyan is volt, hogy a leendo fonokom mondta, hogy jo lesz az ember, beszeljuk meg a managementtel h mennyi a fizetes az mondjuk fel kornek szamit?
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
erdey_a
addikt
válasz parandroid #76856 üzenetére
persze persze... a pénz.
de egy szint fölött nem megyünk egy szint alá. hiába fizet mittudomén 100ezerrel többet egy cég, ha egy óra a bejárás, vagy 50 fős openoffice-ban kell senyvedni egész nap.
de ezek nyilván az én preferenciáim.
rabjuk is vagyok mondjuk, mert kereshetnék rég háromszor ennyit mint most, csak akkor nem ismerném meg a gyerekeimet.Vérboci
-
erdey_a
addikt
válasz concret_hp #76857 üzenetére
oké, akkor nekem ez magas. ha ugyanaz a cég, akkor miért van több interjú ugyanott? hát csak megvan a pozíció ami tetszik? vagy ha nincs ló, jó a szamár is alapon tolod?
Vérboci
-
concret_hp
addikt
válasz erdey_a #76859 üzenetére
nemtom te milyen korokben mozogsz, de van am olyan, hogy tobb koron kell atvergotdni
egyiknel konkretan 2 korrel ezelott is ugy hivott a hr-es, hogy hat igen, kicsit sok, de inkabb biztosra akarnak menni... ma hivott, hogy tok fasza minden, de meg az engineering atyauristennel is lenne egy kis dumcsizas, de az inkabb csak formalitasszerk: egyebkent nem teljesen elvetelt amit mondasz, az egyik helyen az a process h van kb. 10 pozicio ami nagyjabol stimmelhet elso ranezesre, de az nem 10 db full fuggetlen folyamatkent van kezelve.
[ Szerkesztve ]
-
erdey_a
addikt
válasz concret_hp #76860 üzenetére
oké. ugyanaz a cég, ugyanaz a pozi, több kör... mea culpa, ezt nem bírtam leszintetizálni. túl logikus
én egy boci vagyok
fejek aztán alszok[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
válasz parandroid #76856 üzenetére
Egyébként egyre több cég tulaj próbálja eladni a brand szeretetét és egyéb mondvacsinált humbugot mint okot a produktumával való foglalkozásnak az okát. Emiatt nem akarnak részesedést adni, mert hapibigfámili. Csak utána meg vannak sértődve ha másból 3-10x annyi elmegy.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
concret_hp
addikt
amúgy arra van valakinek elémlete, hoyg a csehek mit csinálnak nálunk is szarabbul vírusügyileg
-
parandroid
félisten
válasz concret_hp #76863 üzenetére
Nincs operatív törzsük.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
erdey_a
addikt
-
ToBeY
nagyúr
válasz concret_hp #76863 üzenetére
És a Belgák? Ott is brutál a helyzet, pedig szerintem ott van lóvé áz egészségügyben!
Ugyanakkor,ilyen "dzsunka" országoknak jók mutatói. Pl Kazah-ok nak -
-
Tesztel, nem tesztel, statisztikába beleszámol / nem számol, aki meghalt azt tesztel / nem tesztel kombinációval minden %-ot ki lehet hozni ami épp a helyi kedves vezérnek megfelelő
Vö: Türkmenisztán és Észak Koreai adatok.[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Spet
addikt
válasz erdey_a #76865 üzenetére
Mi zárt kapus meccset játszunk a koronavírussal. Kamera nincs, játékvezető a kedves kormányunk. Védelmünk rendületlen, de válogatott egységeink lassan beengedik a gólt.
(Ha már előtte a birkózószőnyeg volt a hasonlat, most legyen nekik a kedvenc sportáguk)
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
ToBeY
nagyúr
Szeretem az évszakokat, de azt nem amikor 15p alatt mindegyikben van részem
-
nagyúr
válasz fokukac #76873 üzenetére
Amúgy komolyra fordítva, nem is értem, hogy beszélhet a kedves vezető nyitásról, annyira szépek a számaink.
szvsz ez nem két hét lesz, hanem két hónap, és akkor még lehet, hogy optimista voltam. És közben meg fog halni még 10-15 ezer ember, mert nem kapnak ellátást, hiszen a kórházak telítettek.@Gaborbol: Belgiumra? semmilyet. Belgiumot a szuper közszolgálati magyar tévé hozta elő, gondolom, a BBC-sztenderdek alapján, ugye, hogy mennyire rossz ott.
Igazából ha ránézel a csártra, ez nem látszik. DE aki nézi az M1-et, az általában nem nézeget csártokat vagy ha igen, akkor nem zavarja, ha nincs értelmük...
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
concret_hp
addikt
meg naluk merhetoen nagyobb %nak volt eselye 80+ evesnek lenni, mint itthon, akiket a legsulyosabban erint...
ma kuldtek egyebkent egy kepet, hogy a honved korhaz elott allnak a mentok arra varva h bejussanak...
egyebkent a legjobb, hogy nagytudasu vezetunk nyilatkozatai mennyire nem jol oregszenek de azert mindent megprobalnak, az ellenzek a hibas, mert oltasellenes, az eu mert nem kuldenek eleg anyagot, az orvosok akik felmondtak esatobbi de ok amugy mindent jol csinalnak
[ Szerkesztve ]
-
EQMontoya
veterán
Szerintem az 1 millio fore vetittett elhunytak szama a mervado.
Ebben jelenleg 5. helyen vagyunk a vilagon, de nalunk epp sokkal durvabban emelkedik, mint a cseheket kiveve barhol, szoval jovo heten mar dobogon leszunk.Magyarorszag jobban teljesit.
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
nagyúr
de ha megnézed az elhunytak időbeli eloszlását, mindjárt más a kép.
Ott volt első hullám is amúgy, ezért tök fals az összehasonlítás.És jól mondja Juan-Pablo, 1 millió lakosra vetítve is az élbolyban vagyunk már, úgy, hogy nálunk most nagy a halálozás, és erősen törünk felfelé.
Ha lenne olyan mutató, hogy halálozás az elmúlt héten, ott valszeg még előrébb lennénk.amúgy nem vagyok benne biztos, hogy ez hiteles adat belgiumra...
nagy fertőzésszámokat novemberre jelez a csárt, de az aktív fertőzöttek száma meg 700 e fölött van az összesen 822 ezerből... SZóval biztos rossz. Nem lehet sok százezer ember november óta beteg.[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
concret_hp
addikt
ha a tenyleges orszag szintu karenyhites a celod, nem zsonglorkodsz a szamokkal, sot annyira transzparensse teszed, amennyire csak tudod pl. latja a nep, hogy X varosban / regioban 3x olyan sulyos a helyzet mint orszagosan, amikor konkretan azt az infot kapja, hogy az o kornyezeteben mi van, akkor sokkal jobban figyel. ehhez kepest meg epphogy megyei szintu adataink is nagy nehezen vannak csak.
szerintem iszonyu sulyos felelossege lenne a tajekoztatassal megbizott embereknek, mar hogy a tenyleges tajekoztatassal, nem azzal a bohockodassal amit lemuvelnek.
erdemes rakeresni pl. Merkel beszedere egy evvel ezelottrol vagy a masodik lockdownrol. vesd osse Vitya sokaig ervenyes jelszavaival, mint pl. nem zarjuk be az iskolakat, mert ervenytelen lenne a tanev, legyoztuk a virust es a tobbi hasonlo.
de akar az oltasi tervet is emlithetnenk ugy pl. ami ugy szivarog ki, de a legfobb parametere, hogy egy kurvanagy kaosz az egesz.[ Szerkesztve ]
-
erdey_a
addikt
nem gondolom. sőt, ennyit se kap. maximum okosba.
én az 50-60 órás kitételen akadok ki. meg úgy általában a túlóra emlegetésén. hogy "gyere hozzánk dolgozni, az alapbér lóphasz, de ha itt töltöd a fél életed, akkor nem csak hónap huszadikáig jössz ki a pénzedből, hanem akár huszonötödikéig is."
ha alapbérből, minimálbérből meg lehetne élni, akkor nem túlórára lenne szükség, hanem még egy alkalmazottra.
és a magyar nép örül, ha túlórázhat...[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
NoLF
veterán
válasz erdey_a #76889 üzenetére
De ez mindenutt igy megy basky...
minimalbert kapsz, de ha eleg sokat dolgozol, abbol akar elheto love is osszejohet. Nincs idokolteni? Hah! Minek dolgozol annyit?
on and on and on and on... ((My cypher keeps moving like a rolling stone...)
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
erdey_a
addikt
igen így megy... sajnos.
nagyon alacsony ehhez az intelligencia az országban (világban). nap mint nap találkozom ezzel. családon belül is, és nem csak minimálbéres vonalon. após mondja mindig, hogy a sógor milyen jól keres. ja... jól. hajnali fél 3kor kel, 4re ausztriában kell lennie. délután kettőkor ér haza, ebédel, tesz vesz, aztán alszik. a 3 gyerek meg lábujjhegyen jár egész délután, mert apa fáradt. a valamikor szép, okos, intelligens, építészmérnök felesége meg gyerekterelő mosónővé vált mellette.
hát biztos jól keres. (netto 1500-1800 eurót amúgy, nagyobbrészt feketén persze).
nem jutnak el odáig agyban, hogy itthon is lehetne kertészkedni kevesebbért, de több szabadidővel, aztán akkor anya is dolgozhatna, és együtt jobban jönnének ki pénzzel is, idővel is.
de hát a ez micsoda jó pénz...lazán kapcsolódik:
Két ügyvezető igazgató beszélget:
- Te fizetsz az embereidnek?
- Én nem.
- Én sem. És bejárnak?
- Be.
- Az enyémek is. Te, nem kéne ezektől belépődíjat szedni?[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
Tothgera30
Ármester
válasz erdey_a #76897 üzenetére
Ehhez azért az is társul hogy a munkavállalót rendesen megvezetik idehaza. Kirendelt hallgató nálunk hétköznap 15k-t, hétvégén 22,5k-t kap a pandémia miatt. Saját munkahelyemről egy hete átvezényeltek (egyik napról a másikra, szóbeli tájékoztatás alapján), olyan munkahelyre ahová szakképesítésem/tapasztalatom nincs. Majdnem ugyan azért az összegért amennyiért a gyakorlatos jön el. Jah... felmondani nem lehet. Szóval most inkább dolgoznék egy olajfúrótornyon 0-24-ben, fürdőruhában, nagyjából ugyan annyira értenék hozzá mint amit most köteles vagyok elvállalni.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xbox tulajok OFF topicja