Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz EQMontoya #50778 üzenetére

    Tisztessségesen összerakott társasházban meg normális hangerőn nem gáz. Nem arról szól, hogy az elhasznált vakolatot rezgésekkel távolítjuk el.
    Persze egy panelben, amiben az áthallott fingásokból tudod, hogy a szomszéd kelbimbót vagy babot evett, nyilván nem annyira életképes a dolog.

    A helyzet az, hogy jó pár éve nincs aktív hangfalam, gyakorlatilag egy kivénhedt Technics házimozi erősítőm van meg lestrapált Videoton hangfalak, ezekkel tudnék a fejhallgatózáson kívül zenét hallgatni. Ezekre vannak egy médialejátszó meg a desktop gép kötve, szóval filmnézésre oké, zenére azért nem nagyon. Az elhelyezésük finoman sem szólva ideális, a hálóban vannak, de a nappaliban sem lenne az, ami egyébként kb. a PeterkeT által oly' érzékletesen leírt 14 négyzetméteres szobaméret. Meg hát panel, fingást nem, de pl. azt hallom, amikor a szomszédban megnyitják a vízcsapot, vagy a fölöttem lakó porszívózik. (Nem nagyon merek belegondolni abba, hogy a többi lakó mit hall meg a mi szexuális életünkből. :DDD )

    Valószínűleg lesz valamikor aktív stúdió monitor hangfal a 40-50k-s ársávból (van nálam egy fejhallgatóerősítőnek használt kivénhedt Digidesign audio interface, aminek a szimmetrikus jack kimeneteit pont ezekre tudnám használni). Persze jó lenne egy "komolyabb" hificucc (egy Hivox Lupus S-jellegű cucc jó lenne kisebb "polchangfalakkal"), de már ez is wishful thinking.

    A fejhallgatózásban meg kevésbé kell kompromisszumot kötnöm, mint zenehallgatási mód is közel áll hozzám - meg hát a magam szintjén egészen jó cuccaim vannak már - vintage Beyerdynamic DT770, vintage DT990, AKG K240 Sextett (Philips brand-es változatban), régi Fostex T20 planár.

    BlackSoul: Hogy eljutottam ezeken a fázisokon a legkisebb membránnal rendelkező eszközhöz, ami a legjobban szól, na inkább hagyjuk is

    Van egy kemény 5k-ért vett SoundMagic ES18-am, még nem bírtam magam rávenni, hogy keressek jobb agybadugós fülest, mert szól annyira jól Cowon D2-vel.

    [ Szerkesztve ]

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák