Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz Viszlát #50273 üzenetére

    Ez így működik. A célok meghatározása az esetek többségében nem a valós körülmények reális figyelembevételével történik, hanem pusztán számtani alapon. Ha a tavaly felállított terv 1000 és valami hirtelen piaci kiugrás miatt mondjuk a reális/átlagos 930-980 helyett sikerül 1100-at csinálni, akkor a jövő évi terv sosem a reális 930-980-ra esik, de még csak nem is a korábbi 1000, hanem 1100 +x%. És akkor ha a következő év eredménye 1080, akkor jön az hogy ejnye bejnye, terven alul teljesítettél. És a piac utána is hiába esik vissza, a terveket már nagyon foghúzásosan engedik lefelé módosítani "dehát tavaly is 1100 lett" alapon.
    Nálunk az idei éves tervet október közepéig sikerült teljesíteni, méghozzá úgy, hogy 2 vagy 3 hónap a mindenkori havi rekordot is felállította, de ugye vannak havi tervek, most még a decemberivel küzdünk, de talán meg lesz. Már félünk előre, hogy akkor most mennyivel fogják emelni a '16-ost.

    Japánoknak anno mondtuk, hogy x alkatrész ára mondjuk várhatóan 0,35 € lesz. Ajjaj, hát a cél, targettoprajszi az 0,185€. Írjunk be annyit. De hát az nem reális. Az nem baj, tervezni attól lehet, mert nagy a baj, ha még csak nem is tervezünk az olcsóbb termékkel(nagyobb profittal) A feladat egyrészről a terv elkészítése. A másik feladat az alkatrész minél nagyobb profitja. Aztán majd ha nem jön össze, akkor ráérünk ezen gondolkodni, majd lefaragunk mást, de a terv mindent elbír.

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák