Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz gbors #10164 üzenetére

    Én értem, hogy a véleményed megvan, de ugyanerről van véleménye a gyártóknak is. Az övéké pedig fontosabb, mert ők fizetik ki a waferek árát.

    Arról is. Valójában azonban inkább arról szól, hogy kezdenek elhatalmasodni a CMOS fizikai korlátai. Ezek a gyártástechnológiai váltásokkal egyre rosszabbak lesznek.

    Nem így van. A 300 wattot elsőként és máig egyedül a GeForce GTX 590 szarta le. A HD 6990-et úgy tervezte az AMD, hogy az OEM-ek alkalmazhatták hozzá a -20%-os PowerTune beállítást, hogy szabványos legyen a termék. A GeForce GTX 590 startjakor az elfüstölt teszttermékekből pedig látszik, hogy miért fontos ez a szempont. 300 wattot megfelelően védett hardveren lehet csak túllépni (pl.: PowerTune vagy hasonló nagy hatásfokú hardveres rendszer mellett). A GTX 590 nem volt ilyen. A megjelenés után a driverben korrigáltak az eredeti paramétereken, hogy biztonságos legyen használni. Ezzel elő is állt az, hogy ha tuningoltad a GTX 590-et, akkor nem gyorsult, hanem lassult. A 300 watt pedig állandóan figyelve lesz. Ha a dobozos termékekben nem is, de az OEM-eknek készítenek olyan BIOS-t, mely 300 wattra limitál.

    A Tesla órajelek eléggé fontosak, mert ezek kapják a legjobb lapkákat, amelyek csak léteznek. Itt 225 watt a határ, ezért ide csak a legjobb chipekkel lehet beférni.
    Rosszul elemzed a helyzetet. Nem a GK104-hez kell hasonlítani a GK110-et, hanem két GK104-hez. Utóbbi konfigurációval mindig gazdaságosabb lesz a megcélzott piac, így ez a GK110-et teljesen lényegtelenné teszi egy GeForce-ban. 300 wattban a legjobb esetben fér bele 700 MHz-es órajellel a GK110. Ha nem butítanak rajta semmit, akkor nagyjából 10-30%-kal lehet gyorsabb a GeForce GTX 680-nál. Ezzel kapsz egy olyan terméket, melyet drágább gyártani, mint a GeForce GTX 690-et és jóval lassabb is. Üzletileg semmi sem indokolja ezt. Akkor inkább egy új lapka, amit az aktuális architektúra birtokában egy év alatt össze lehet rakni. Persze ott is figyelembe kell venni, hogy a dual-GPU-s koncepciónál ez sem lesz hatékonyabb.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák