Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz gbors #10161 üzenetére

    Nem veszek kötekedésnek, de nézd meg a waferárakat helyzetét. A 28 nm teljesen más kategória. [link]
    Emellett ez még egy fontos grafikon. [link] - Moore törvénye láthatóan él, de a többi szempont szerint megállt a skálázódás. Igaz, ez az Intelre van levetítve, de a fizika törvényei egységesek.
    Ezeket az NVIDIA is látja, sőt mindenki. Egyszerűen már nem lehet úgy tervezni egy lapkát, hogy majd az új gyártástechnológia meghozza a skálázást. Ennek a kényelmes helyzetnek vége, és a Dennard Scaling ami ezt biztosította megfeneklett. Ezek azért elég komoly érvek szerintem.
    A GT200 és a GF100 pedig nem volt nagy durranás ... egyáltalán nem hozták azt, amire a méretükből számítani lehetett. Zömében a második linkelt kép ennek az oka, csak akkor még ez nem volt annyira jelentős probléma, mint 28 nm-en. Ne feledd azt sem, hogy a GK110 ~600 MHz-en fog működni (a Tesla K20 esetében erre vannak utalások, és mínusz két SMX blokk, ha ez az órajel marad ... természetesen több SMX mellett a magórajel csökkenni fog). Nem fogadnék arra, hogy minden esetben gyorsabb, mint a GK104 egy játékban. HPC-ben tuti. Arra fogadnék, de a játék az más.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák