Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz gbors #10118 üzenetére

    Persze. A fejlesztési költség egységes, csak ha a kicsik nem tudják ezt kitermelni, mint eddig, akkor a nagyoknak kell. Ezzel nyilván az árazás jelentősen nő. Ez látható is.

    A presztízsnél már többet számít a tervezet. 2011-ben szenvedett a VGA-piac egy nagy pofont. -30%-os visszaesést korábban nem kapott a szegmens. Ezzel a stratégiák is változnak.

    A Ferminek a legnagyobb problémája nem a túl-compute-osítás volt, hanem a gyenge skálázhatóság lefelé. A GF1x4 volt ahol az architektúra jól működött. Felette és alatta már jöttek a gondok. Most persze a felette annyira nem téma, mert az a GF100/110 volt, amit más igények szerint terveztek, de alatta nyilván nem volt jó a helyzet. Erre a Kepler jó válasz volt. A skálázhatóság jónak tűnik, a compute esetében pedig a shared memory és a context switch teljesítménye ki lett herélve, ami nyilvánvalóan a tranzisztortakarékosságot célozta meg. Szuper lesz a Tegrába. Ez már az előre tervezés. Maga a Kepler abból a szempontból eléggé logikátlan, hogy elviszi az NV a compute irányba megfeleltetve a komplex számításoknak a rendszert "mert az a jövő", majd hirtelen váltással vissza minden, mert "mégsem ez a jövő?" ... valójában a jövőről alkotott kép nem változott a Keplerrel, csak időközben fontosabbak lettek a Tegra igényei.

    (#10119) fatallerror: Számunkra ez lényegtelen. Teljesítmény V-Sync nélkül szabad csak mérni.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák