Új hozzászólás Aktív témák

  • xerobyte

    aktív tag

    OFF, mert bányászat, de itt, mert annak szánom, aki most akar beszállni házilag egy HA-s 3080-assal, hogy mit gondoljon át!

    --------------------------------------------1. fejezet---------------------------------------------------------------

    0.) A bitcoin tőzsde irtó volatilis, senki sem tudja megmondani, hogy épp
    a. Egy felszálló ág első harmadában vagyunk és még tovább fújódik minden
    b. Egy normál korrekció előtt állunk, de utána még long irányú lesz a piac
    c. Jövő héten jön a 2018-hoz hasonló crash és minden a földbe áll, a 2 stabil(abb!) valuta (BTC, ETH) is nagyot esik, de azért megőriz valamennyit az értékéből

    1.) A bányászláz már itt van, már mindenki felfogta, már nincsenek ultra gyors sikerek 1 hirtelen jó áron vett kártyával

    2.) A pillanatnyilag bányászott ETH értékét nyilván meghatározza a bitcoin tőzsde, amint a nevezett coin értéke leesik rögtön esik a bányászkártyák napi termelése is.

    Mivel az árakba beépült a bányatudat így mutatom, hogy mire vállalkozol, amikor SZERENCSÉVEL megvásárolsz az egyszerűség kedvéért egy 600.000 HUF-os (2000USD) másodkézi kártyát apróról, aminek a bányászat nélküli 'reális' értékét magyarisztánhoz igazítva 345.000 HUF-ban (1150USD) állapítom meg a példa kedvéért.
    Tételezzük fel, hogy utána is jársz a bányaszatnak, nem a nicehash-t használod, normálisan befeszeled a kártyát, kihozod belőle az elérhető stabil MHasht, így a heti ETH 'árfolyamot' alapul véve napi 11 USD profitot tudsz kb elérni.
    Rövid matek után kijön, hogy 850 dolláros árkülönbözeted 0-ba termeléséhez 77 ilyen fantasztikus napra lenne szükséged. Hagyjunk erre rá, csak a játék kedvéért 10%-ot, mert jöhetnek hoppák, áramszünetek, kifagyott driverek, te meg elvileg kezdő vagy, szóval hidd el, lesz pár kiesett nap. 84 nap alatt be is jön a különbözet, ha a piac változatlanul zakatol tovább.
    Az ETH ára 84 napja egyébként az 1800 helyett 500 volt. És igen, az is lehet, hogy 84 nap múlva meg nem 1800, hanem 6600 lesz.

    Én semmit nem állítok arról, hogy ez jó vagy rossz, egyszerűen csak megmutatom, hogy mi a rizikó, mindenki eldöntheti, hogy számára ez a nem vállalom, vagy a hülyének is megéri kategória.

    --------------------------------------------2. fejezet---------------------------------------------------------------

    Egyébként, ha valaki meg van arról győződve, hogy a bitcoin tőzsde még felszálló ágban van és a következő ~3 hónapban a mostani hónaphoz hasonló stabil növekedést produkál, akkor a következőt láthatja maga előtt. Maradjunk a 2000 dollárodnál, amiből nem kártyát veszel, hanem spekulálsz (kérlek fogadd el, hogy amit csinálsz az egyáltalán nem befektetés, hanem magas kockázatú spekuláció, ez nem baj, csak tudd).
    Scenario 1.) BTC és ETH, havi 25%-os növekedés (ismétlem, mind a 3 következő hónapban!! hozni kell ezt a növekedést). A tranzakciós és egyéb díjaktól nagyvonalúan eltekintek (te élesben ne tedd)
    2000*1.25*1.25*1.25 = 3900 usd, bumm, 570K HUF profit.
    Scenario 2.) Ezt már a virtuális papír is nehezen bírja el, mert annyira high risk, de azért leírom. Azt altcoinokkal az elmúlt hónapban +70%-ot lehetett produkálni. Azt te mondd meg, hogy vajon ez fennálhat-e még 3 hónapig. Azt azért elárulom, hogy ezzel sok helyen a market cap-et már feszegetjük, de a matek:
    2000*1.7*1.7*1.7 = 9826 USD. Hát igen, gondolom mindenki tudna 2.35M HUF profittal mit kezdeni.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Következtetés? Na az nincs! Talán támpontok vannak.
    Azt mondod összeomlik 1 hónapon belül? Akkor talán ülj ki és várd meg a jóárasított nyári használt bányakártyákat!
    Azt mondod stagnál és kellene egy új kártya? Akkor talán vegyél egyet apróról felárért és szurkolj neki, hogy 3 hónapig igazad legyen!
    Azt mondod, hogy ez az aranyláz és innen csak felfelé? Akkor talán ne szórakozz a kétkezi bányamunkával hanem irány a bitcoin tőzsde!
    Egy a lényeg, bármibe is kezdesz, végezd el a saját kutatásod!!

Új hozzászólás Aktív témák