Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Locutus
veterán
válasz westlake #14301 üzenetére
Nem a VRAM lassabb. Ugyanolyan az egész 4GB.
Viszont mivel 2 SMM-el kevesebb van a 970-en (1/8-dal), ezért memóriából is 1/8-dal kevesebbet tud hatékonyan használni.Valszeg egyébként közel sem az első ilyen kártya a piacon... gyanítom mindkét oldal részéről. A 660 2GB-nál is volt ilyen cirkusz, hogy csak 1.5-et használ "jól".
[ Szerkesztve ]
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Televan74
nagyúr
-
westlake
félisten
válasz FLATRONW #14306 üzenetére
De létezik. Olvass vissza. Még 780 Ti-vel is csinálja. Sőt, még AMD kártyával is.
Vagy egy olyan helyzet áll fenn, aminek a valószínűsége 0%. Adott egy tesztprogram (Nai's Benchmark), amivel valaki tesztelt egy GTX 970-et, majd észrevette, hogy az utolsó 700-800 MB-nyi vRAM lassab, mint az első 3200-3300 MB-nyi. Aztán valaki lefuttatta a tesztet egy GTX 980-as kártyán, ahol a jelenség nem ismétlődött meg. Az emberek amitt azt gondolták, hogy a GTX 970-es kártyáknak valami hibája van. Később néhány ember más kártyákon is lefuttatta a tesztet (GTX 980-on is), ahol ugyancsak jelentkezett a hiba. Innentől sokan azt mondták, hogy a program bug-os. Az NVIDIA azt nyilatkozta, hogy ez a működés teljesen normális. Nem azt mondta, hogy a szóban forgó tesztprogram hibás!
Mennyi az esélye annak, hogy egy program hibájából kiderüljön egy létező hiba, amiről az NVIDIA kivételével senki nem tudott?[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
nagyúr
-
Locutus
veterán
válasz #35434496 #14308 üzenetére
Szó se róla, a 970 így is hozza mindenkinél, amit a tesztek alapján elvárt tőle.
Csak ugye az nvidia ezt a nüanszot elfelejtette elárulni a 970 startjakor, hogy nem teljes értékű 4GB-os a kártya.Btw, én abban sem vagyok biztos, hogy mit érint ez a gond és mit nem. Ha ezt a szedetvedett benchmarkot nézzük, akkor nagyon sok kártya lehet érintett, még a másik oldalról is.
Ugyanakkor az nvidia egyből azt reagálta, hogy ez tervezetten ilyen a 970-nél, egyből a 980-hoz hasonlítva. Ez meg azt sugallja, hogy a benchmark is szar lehet, ha mégis a 980-on lassul valakiknél a végére.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
dewil666
őstag
Üdv mindenkinek.
Most tettem fel a gépemre a Far Cry 4 és mikor indítom a játékot elkezd ciceregni a Giga gtx 970 G1. De csak az elején a logónál és ahogy ott váltja a képet a cicergés frekvenciája is változik (mintha tücsök koncert lenne). A játék menütől viszont csendben van. Ezzel lehet valamit kezdeni (nincs tuning)? Gariztatni lehet (IPON)?
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
eldarin
tag
-
Locutus
veterán
válasz daveoff #14321 üzenetére
"Nai's Benchmark must be run headless.
Failure to do so will result in the benchmark running headlong into a contention issue. Windows - more specifically the DWM - uses the last ~500MB for the framebuffer and visual assets of the operating system. In other words the data needed to show you your desktop."Szal gondolom ti csak egyszerűen elindítottátok windowsban, minden más mellé.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Locutus #14311 üzenetére
mindenki nyugodjon mar le, siman lehet, hogy ez a mukodes csak es kizarolag ezzel a programmal jon elo.
980 is lassul, 780ti is lassul, sot lehet a 290x is elvileg lassul.
addig meg nezz utanna "external fragmentation" cimu jelensegnek, ez a problema jellemzeon mindent erint amiben memoria van. ha laikus vagy kb ahhoz hasonlo, mint amikor a telepakolt auto csomagtartojaba lehet hogy befer megy egy utolso taska, de elotte harom cuccot kell odebbmozgatni.
kieg:
ok, akkor a 980 eredmeny a topikbol invalid.
(#14328) Locutus : oke, innentol mar erdekesebb a problema,
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
dewil666
őstag
válasz eldarin #14322 üzenetére
Chieftec ctg-500-80p tápom van.
(#14323) mate3553 Mondjuk ez még a második játék amit feltettem és ennek nagyobb a gépigénye (az előző a Dead rising 3 volt). Nem is a hangja zavar hanem hogy nem kevés pénzért árulják és bőven nem 100%-os a kártya.
Cicergés, nem teljes 4Gb és ki tudja mik derülnek még kiKLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
dewil666
őstag
MSI Afterburnerben hol tudom ezt állítani?
És milyen fps-t állítsak min-max-nak?[ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
regener
veterán
[ Szerkesztve ]
-
Forestgreen
aktív tag
Valaki szedett már szét Giga Gamin G1-es GTX 90-et? Rápróbálnám az Accelero Hybrid II-es hűtésemet, de nem akarom a szétszedés felénél feladni. A GTX 770-nél elakadtam...
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
ffodi
veterán
Van valakinek kedve/bátorsága ( ) kipróbálni egy automatizált BIOS flashelő scriptet?
players111:
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
MPowerPH
félisten
válasz regener #14338 üzenetére
Nalam GPU-Z szerint 319Mb memoria atlagosan alapbol le van foglalva. A teszt beallitason ez lecsokken 240Mb-re. A tesszt pedig lefoglal maximum 4040Mb-t.
Egyebkent tok random ertekeket dobal a vegere.
Nem tom mit aggodik mindenki ezen. 970-ek ezzel egyetemben is jol szaladnak. Ha meg elfogy a memo, akkor igy is-ugy is belassul az egesz. Ami maximum 4k(mmonitor) felallasnal valosul meg. De oda meg alapbol keves a 970-es....
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
ffodi
veterán
válasz regener #14344 üzenetére
Igen, ez így egyszerű is, csak nekem pl. és szerintem másoknak sem megy a Maxwell-lel úgy, hogy előtte nem tiltod le a vga-t, stb.
Mindjárt linkelem a v0.1 alpha verziót, és várom a vállalkozó szellemű usereket. (egyelőre 64bit only, és lehet nem is működik mindehol, épp ezért akarom kiteszteltetni. )
-
ffodi
veterán
Szóval, innen tölthető le a móka.
Segítség a readme-ben, ami röviden annyi, hogy ki kell csomagolni minden fájlt egy mappába, majd ugyan ide be kell másolni a BIOS fájlt is, amit át kell nevezni BIOS.rom-ra. FLASH.bat-ot kell indítani.....
x64 only egyelőre, win 8.1-en teszteltem, nem garantált a működés, kárt elvileg nem csinálhat, max nem működik.
Chrome kártékonynak láthatja a bat miatt, de nem az.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Dolce Gusto
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest