Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz TTomax #64778 üzenetére

    Az csak az alapmodell. Az aktuális tervekben szerepel egy 48 GB-os opció is, de ez szerintem csak később lesz elérhető. Annyi biztos, hogy a Hynix a GDDR6-os lapkáit tömeggyártani fogja márciusban. A Volta megjelenése még becsúszhat a kísérleti gyártási szakaszba, de nyilván tömeges elérhetőségre ez alapján márciusban lehet számítani.

    A miértre az a válasz, hogy ritka gyorsan nő a játékok VRAM igénye. Ez látható volt nemrég is, hogy a 2 GB-os VRAM után hirtelen ugrottunk akkorát, hogy 8 GB lett az ideális kapacitás. Ehhez hasonló nagyon hirtelen ugrásokra számítanak a gyártók. Erre az AMD-nek a megoldása a HBCC, míg az NV-é egyelőre a sok VRAM.

    (#64781) Asbee: A második. Az a helyzet, hogy hirtelen nagyon beindult az egész. A Microsoft és a Khronos az új API-kkal egészen extrém tempóra kapcsolt és ez hozott bizonyos gyártói szintű kiszámíthatatlanságot is. Most nagyjából kezd világos lenni, hogy mik lesznek a közeljövő igényei, ami látható a Volta és a Vega újításain is, hogy mennyire egyszerre reagálnak ezekre.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák