Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabee.
nagyúr
Nekem is ilyen kártyám van, Gigabyete , és nagyon megvagyok elégedve vele: )) Szeretem, ár érték arányban baromi jó!
Valaki tudja hogy a most kiadott új driver miben jobb?: )
Version: 266.58 WHQL
Release Date: 2011.01.18[ Szerkesztve ]
Üdv: Csabee.
-
jozefgucci1
addikt
válasz RobertoR #10802 üzenetére
Ha cserélnéd a a lapot + procit akkor érdemesebb lenne már nem 775-ben gondolkodni .Olcsóbb megoldásként AMD vagy ha van keret akkor az új Intel procik .
Anno nekem sem hajtotta ki az E7200 teljesen a karimat még meghúzva sem .
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
megint én
őstag
válasz RobertoR #10804 üzenetére
Igazság szerint én úgy csinálnám(szubjektív)
Most csak egy E8400at vennék használtam, mert a 775ös foglalatból olyan sokat amúgysem hoznál ki. És maj, az idővel amikor lesz rá keret, akkor mindent egyszerre le kéne cserélned. Mert most egy jó Core 2 quad nem egy olcsó dolog. De nem a minősége, hanem inkább amiatt, mert nem gyártják.
Egy használt E8400nak most olyan 20.000 körül van az ára, aprón találtam is azonnal egyet. De az a baj, hogy már a DDR2 sem mai csírke, az alaplapod sem valószínű, szóval nemsokára esedékes lenne amúgy is váltani, Addig meg egy köztes olcsóbb proci kéne SZERINTEM!!!Szerk, a mindent egyszerre, az természetesen Alaplap + CPU + ddr3, vagy addigra talán már ddr4
Ja és azért épp E8400 mert jó a tuningja, és 6MB L3ja van, amit szeretnek a játékok... Nekem is olyanom volt az i5 előtt!!!
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz RobertoR #10807 üzenetére
Aucs..abba nem raksz Q8400at..legalábbis tuningolni nem fogod..
Igen, most jön az, hogy kezdj el gondolkodni. Maradsz LGA777 fronton és lapot és Quadot veszel, aztán fejlődés off..vagy átnézel AM2+/AM3 platformra, ahol azért bőven akad alternatíva a jövőben is..olcsón.
LGA1156 szvsz szintén halott ügy, főleg az új SB alapú cuccok okán.megint én
Sajnos az alaplapja miatt már az E8x00ek sem mennének frankón, de ha lenne legalább egy P35 alap, akkor nem E8x00et vennék..mikor hasonló áron ott vannak a Q8x00ek is apróban. Persze eltérő vélemények vannak arról, melyik jobb játékra, de szerintem utóbbi előremutatóbb.
Viszont így, hogy egy 965Ps lapja van, nincs miről beszélni..max. Q6600at vehet bele és reménykedhet egy stabil 3GHzes tuningban..de kevésbé valószinű az alap P5Bvel. Talán az lenne az optimális, hogy megnézni, mit tud kihajtani az E3000ből (3.6-3.8GHz meg szokott lenni), aztán ha már kevésnek érzi, tényleg komplett csere. Igaz, ezt is ki lehet vitelezni olcsón..egy 785G/SB710 alaplap X2@X4 procival <40k..ebből visszajön ~20k a P5B+E3000 eladásával. És akkor költött ~20at, de van egy Quadja valszeg jóval 3GHz felett, ill. bővíthet később akár X6ra is, ha akar..
Nálam az egész LGA1155/1156 éra kimarad asszem..horror az árazás.[ Szerkesztve ]
-
megint én
őstag
Én is kérdeznék.
Több embertől kérnék válaszokat, ha lehet!!
Magában az, ha emelem a Proci, vagy a VGA feszültségét és órajelét, de emellett egyenes arányosan jobban hűtöm (azaz ugyan annyira melegszik). Mennyivel csökkentheti az élettartamot?
---
SpeedR
Sajna, igazad van! De járható utat vázoltál föl Már csak rajta áll![ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
válasz megint én #10810 üzenetére
Ez tipikusan olyan kérdés, amire nincs konkrét válasz. Lehet, hogy soha nem fogod érezni az "élettartamcsökkenést", és még az utánad lévő vevőt (ha eladod) is kiszolgálja és így tovább. Ha meg kifogtál egy olyat ami ezt nem bírja, lehet beadja a kulcsot valamikor. Én inkább az alapfeszes tuning híve vagyok, feszt emelni csak teszt erejéig szeretek. De minimális feszemelést minden példánynak bírnia kell. Nemhiába van megadva gyárilag pl egy procinak a maximium adható fesze, amit sokan bőven túllépnek.
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
megint én
őstag
válasz JoolsNOS #10811 üzenetére
Értem... Tehát potenciálisan a feszültségemelés ront az élettartamon! Viszont olyan + 20-30mV az szinte semmi... És azért az afterburner is max +100mVot enged, az még határértéken belül van elvileg!?!?!??
-
És magában az alapfeszes frekvencia emelés, az még csak elméleti szinten sem csökkenti az élettartamot?[ Szerkesztve ]
-
Dark KillerX
addikt
Proci+vga párosítással kapcsolatban egy példát hoznék fel.Szomszéd srác egy Toxic 6850-et(1600-as felbontáson) használ egy Gigabyte p35 és egy E6500 társaságában,és 3,6Hz-en járatva a procit a játékok többsége kiválóan fut sok AA-al AF-el használva is.Persze vannak szélsőséges esetek(GTA4),de igazából kevés az ilyen helyzet,és még ezekkel is bőven ellehet játszani.
-
RobertoR
csendes tag
Mindenkinek köszönöm a segítséget és az ötleteket
-
ArtArt
csendes tag
Kerdesem volna: miert van az hogy a GTA4 teljesen jol megy de idonkent csunyan megakad?
Leginkabb akkor ha lenyomok egy bill-t...
Nem ertem, valaki tapaszta;ta, 5let?
-
whabaky
tag
válasz ArtArt #10815 üzenetére
Hasonló problémám volt, csak nekem rádió váltáskor csinálta (amikor az mp3-mas rádióra váltottam) 10 alkalomból kb 8x.
Hiába volt elég fps-em, kicsit visszavettem a grafból, így fps-em van bőven, de érdekes módon így nem csinálja.Hirdetéseim: hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=whabaky
-
rumkola
veterán
GTS450-ről váltottam gtx460-ra. Egy dolog ami nagyon szembeötlően változott:
elmúlt a stuttering (mikrolag)
gts-el furmark és gta iv lagzott (utóbbi vsync on-al már nem), na ezek a gtx-el teljesen elmúltak
nem tudom az okát -
JoolsNOS
veterán
válasz megint én #10812 üzenetére
Még a feszemelés se feltétlenül. Nálam pl 1025 az alapfesz, míg van akinél 900. Tehát az enyém akkor olyan mint ha alapból feszemelt lenne, pedig gyári. Tehát nyugodtan emelhetsz rajta 20-30at.
(#10815) ArtArt: mennyi ramod van?
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
fagy53
nagyúr
válasz megint én #10812 üzenetére
Pontosan, így van. Az órajel emelése instabilitást okozhat, de degradációt nem, ha a hőmérséklet tartósan 100°C alatt marad. Ez pedig nem gond, mert pl az alapfeszes max tuning is csak pár fokot jelent. Ennél durvábban emelkedik a fogyasztás a fesz emelésnél, de józan mértékű emelés és az Afterburner 1.087V maximuma nem jelenthet különösebb gondot, bár itt már 10°C feletti hőmérséklet növekedésről beszélünk.
Az élettartam nem pár év, elvileg több tíz! Gondot leginkább nem az átlagos használat, hanem a gyártási problémák jelentenek. Ilyen pl a 8800GTS pár év használat utáni sorozatos tönkremenetele, normál haszn. mellett is. -
ArtArt
csendes tag
válasz JoolsNOS #10818 üzenetére
6G ramom van (i7-920-hoz, szoval triple), a gtx460-ban 1g
Amugy a textura medium, atobbi maxon van, de nem segit a lowest sem!
Van eleg free ram mint sima, mind vga-ban ahogy nezem...
Nem ertem, mi a szart csinalhat? - nem loadol hdd-rol, mert ha egy helyben allok es nyomogatom a billt akkor is megakad, hdd-hez nem nyul...
Egyebkent lehet hogy csak veletlen, de kb annyi idore akad meg mint amikor az ember lenyom egy billentyut es nyomva tart es jon a 2.
Mintha valami osszeakadna vagy nemtom...
Igy nem lehet jatszani ezzel a szarral...
[ Szerkesztve ]
-
G.I.JOE
senior tag
Srácok klón módban kevesebb lesz az fps, mintha csak 1 monitorra menne ki a jel? (azonos felbontás)
-
InHell
senior tag
válasz megint én #10810 üzenetére
Kicsivel több mint 3 éve vásárolt E8400-am 4GHz-en azóta is tökéletesen működik, persze Noctuával hűtve, max 52 fokig tudtam feltornázni prime-al.
Lehet ha 70-75 fokig engedtem volna, már megfeküdt volna 3 év alatt, nem tudom.
Procik ritkán halnak.
VGA már zűrösebb szerintem, a túl sok összetevő, és meghibásodási lehetőség miatt.
Én az enyémet alapon használom mindig, kivéve teszteknél. Bőven elég egyelőre.
Szóval a franc tudja meddig bírják.Nekem halt már meg alap-, és tuningos is.< béna duma helye >
-
mmcc02
tag
válasz ArtArt #10815 üzenetére
Szia!
Ha Win7-et használsz, akkor a Windows event log-ot lődd le a service-ek közül (msconfig-ban). Minden billentyűlenyomásnál megakadt egy pillanatra, hiába volt elég FPS.
Nekem segített.* Gondolkodom, tehát vagyok, ez a kérdés, válasszatok! Avagy röviden: Gondolkodom, tehát válasszatok! * Búbos páka *
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz whabaky #10816 üzenetére
Kevés a memóriád. A rádiónak be kell töltődnie.
(#10826) mmcc02: Az kuul. Mondjuk azt jó lenne tudni, hogy mit loggolt, mert elméletben nem kellene állandóan bejegyzéseket írnia. Sanszos, hogy valami problémát jegyzett be.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Csabee.
nagyúr
Gigabyete-t 460gtx- vga-t 768-asat amúgy érdemes húzni? Ha igen akkor meddig? Nem akarom túl húzni.. tehát ha lenne egy skála hogy 0-10 es a tuning potenciál akkor kb 5ösig mennék.
Remélem érthető volt
-
Dark KillerX
addikt
-
csokad
senior tag
válasz gainwardgs #10834 üzenetére
fiziksz offal mennyi?
-
csokad
senior tag
válasz gainwardgs #10836 üzenetére
-
Csabee.
nagyúr
válasz Dark KillerX #10833 üzenetére
Köszi megnézem!
gainwardgs jobb oldalt milyen gadget-ed van aminél 460gtx van kiírva? Betudnád linkelni?
Szerk: közben megtaláltam: [link]
[ Szerkesztve ]
-
InHell
senior tag
-
mmcc02
tag
Hogy az a service mit loggolt, azt nem tudom (hibakódot tényleg jegyezhetett be, de hogy miért, azt sem tudom ). Más játéknál fordult már ilyen elő vagy csak GTA IV esetében?
[ Szerkesztve ]
* Gondolkodom, tehát vagyok, ez a kérdés, válasszatok! Avagy röviden: Gondolkodom, tehát válasszatok! * Búbos páka *
-
InHell
senior tag
válasz gainwardgs #10841 üzenetére
Ja, csak a második képen nincs gpu-z ablak, azért kérdeztem. gpu-ra én is annyit kaptam 900-on.
< béna duma helye >
-
Joachim21
őstag
Valaki tapasztalt olyat rajtam kívül, hogy Battlefield BadCompany2 alatt a Vsync nem működik?
Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Joachim21 #10846 üzenetére
Indítsd el a játékot, konkrétan egy pályát. Aktiváld a Vsync-et. Vedd le a felbontást kisebbre. Fogadd el, és azután rakd vissza a felbontást. A Vsync működni fog.
Ez a hivatalos workaround.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest