Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lucifer6280
aktív tag
válasz ALONSO11 #10498 üzenetére
Szórd ki az alaplapot viccen kívül, én már megfogadtam hogy gigabyte-ot nem veszek még 1 szer. Volt 1 Gigabyte 790fx-ds5-ös lapom asszem , az volt a neve, na nekem meg folyamatosan újraindult. Azóta van MSI 790FX-GD70-es alaplapom, és semmi problémám nincs. Szóval vagy asus-t vegyél, vagy msi-t
Az egész élet 1 kibaszott szépségverseny, Suliba járunk aztán egyetemre, aztán meló. Kapják be! Csináld amit szeretsz! A többit meg szard le..
-
Lucifer6280
aktív tag
válasz Tökmindegy #10497 üzenetére
Annyira nem lehet kevés a procija a kártyához, hogy laggoljon. Főleg hogy 4850-e volt előzőleg. És ott meg minden rendbe ment.
Az egész élet 1 kibaszott szépségverseny, Suliba járunk aztán egyetemre, aztán meló. Kapják be! Csináld amit szeretsz! A többit meg szard le..
-
robogo81
senior tag
Sziasztok.
2 kérdésem lenne.:
Az adatlapomhoz tartozó cuccokhoz szeretnék venni új videókártyát,van mellé még egy samsung monitor(nem mai darab,20 colos,1650 a felbontása,de nincsen tervezve mostanság nagyobb vagy/és full hd monitor/tv vétele).Ezt meghajtja egy 485-ös Enermax táp.
Ha nem akarok idővel minden játékkal,legnagyobb felbontással és részletességgel játszani,akkor elég egy jobb 460 gtx-oc,vagy inkább legyen 560 gtx ti?
Mostanában nincsen tervbe véve komolyabb átépítés.A 460-ok közül melyiket ajánlanátok inkább,a Giga oc-s,vagy az Msi Hawk,melyik halkabb.
Tudom ez nem az a topik,de elég lehet a táp,a 250 gts kijön ebből a konfigbol.
redmi note 8 . psn:robert_warior
-
gainwardgs
veterán
-
megint én
őstag
válasz Lucifer6280 #10501 üzenetére
Megsúgom neked a gigabyte világvezető az alaplapok terén! Főleg mostanság. Szinte minden tool ehhez jön a leghamarabb, és a legtartósabbak egyike. Mindent összevetve az egyik, ha nem A legjobb márka. Nálad meg a folyamatos újraindulásodnak 1000 oka lehetett PL a CMOS elk.rt valamit. És a statisztikák is azt mutatják, hogy a gigából kevesebbet kell garanciáztatni, és sokkal inkább tuningbarátok!
-
megint én
őstag
válasz gainwardgs #10505 üzenetére
Komolyan mondon te is meg a lucifer ne is írjatok semmit ha faszságot írtok, mert rettenet buziság! Ha nem tudsz konkrét választ adni a problémájára, akkor csak azért, hogy +1 hozzászólásod legyen NE ÍRJ, mert előbb-utóbb kidobnak innen, mert egyfolytában ezt csinálod, és tudomásom szerint nem csak engem idegesít!
ALONSO11
Priviben segítek amit tudok![ Szerkesztve ]
-
robogo81
senior tag
Köszönöm a gyors válaszokat.
A haver is a 460-ast ajánlotta a monitor miatt,de azért megkérdeztem a szakikat is.
A sima 1 gb gtx is elég lenne,de nekem számít a halk,de jó hűtés is.
A 250 gts-en gyári zalman hűtés van,hatékony de hangos,ezért házilag moddoltam egy kicsit,hogy mikor nincsen terhelésen,a venti lassabban forog,+ egy 2 állásu kapcsoló,de a garit nem veszitettem el el(második venti csatlakozó átalakítás).redmi note 8 . psn:robert_warior
-
Lucifer6280
aktív tag
válasz megint én #10506 üzenetére
Hát már bocs, tuning barátabb? Ez hülyeség Nézz már meg 1 felső kategóriás MSI-alaplapot. Meg 1 gigabyte-ot, és vesd össze hogy melyik a komolyabb. Asus-ról meg annyit hogy 1 villámot túlélt nálam, szóval ennyit a gigáról. A másik meg gainwardgs-nek is gigabyte alaplapja van, de mind 1. És nem a Cmos-ba volt a hiba, meg a cuccokba, amik rajta voltak. Csak simán nem Bírta a terhelést. Ja és még valami ne játsz moderátort. Ha valami bajuk lesz velünk akkor meg úgy is szólnak. (Nem lehúzni akartam a Gigá-t, csak elmondtam hogy mi volt az enyémmel. És attól még nem kell kötekedni.)
-
nagyúr
válasz Lucifer6280 #10502 üzenetére
de bizony, létezik ilyen issue. a bad company 2 produkálta nekem, ha kezdett CPU-limitre futni - a minimum fps-ek alaposan visszaestek. úgy tűnik viszont, hogy a 266.58 megjavította.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
gainwardgs
veterán
Még biost frissithetne más ötletem nem nagyon van
-
tapppeeer
tag
válasz JoolsNOS #10508 üzenetére
Bocsi! Egyáltalán nem kevés a proci hozzá... a 250-es Athlon II 3Ghz-en megy alapból... én is erről váltottam egy Phenom II 955 BE-re, vártam a nagy csodát, hogy majd milyen zsír lesz a változás, és hát... nem lett az! Egyáltalán nem hozta azt a változást, amire az ember számítana. Persze tesztekben ki lehet mutatni a min. FPS növekedését, meg meg lehet magyarázni, hogy "de ez négy magos", a tapasztaltakból mondom, hogy rohadtul elég az a 250-es Athlon II. Kb. azokkal a játékokkal játszom, melyekkel tesztelni szoktak, meg melyekkel a többség játszik...
1680*1050-en játszom, és én egyáltalán nem láttam változást... valószínűleg számokban meglátszott volna, de szabad szemmel nekem nem tűnt fel semmi különösebb változás.[ Szerkesztve ]
-
megint én
őstag
válasz gainwardgs #10512 üzenetére
Bocsánatot, kérek kissé túlreagáltam, de hogy jön az ide, hogy dobja ki az alaplapot? De mind1, megpróbáljuk megoldani, és mégegyszer elnézést, csak közben mással veszekedtem, és itt is kissé vehemensen fogalmaztam!
-
gainwardgs
veterán
válasz ALONSO11 #10517 üzenetére
Egy proci használatot tudnál mondani pl game közbe, van 1 olyan sejtésem hogy valami visszaveszi a procit miközbe gamelsz, ugye idle-be az is alacsonyabb orajelen üzemel, szerintem meg game közbe nem kapcsol fel normál órajelre még ettől lehet a lagg.
Ha tudsz nézz 1 procihasználatot game közbe, vagy feladatkezelőben pl futtasd a gamet ablakban, mellette meg nézd a procid orajelét, meg a kihasználtságot hogyan változik, addig ránézek 1 pár angol forumra hátha kitok hozni belőle vmit
Megint én : Ja megtörténik, oldjuk meg a problemet mert már baxxa a csőröm h mi lehet ott
[ Szerkesztve ]
-
tarika
tag
senkinek nincs ötlete hogy befér e egy 460as vga memója és a hűtőbordája közé egy fél centi "magas" tüske a memókra ? csak ezért nincs kedvem szétszedni ...
-
InHell
senior tag
válasz odorgg #10470 üzenetére
Üdv.
Csináltam pár tesztet, i7 860@4GHz-en.
A vga-val megnéztem 715, 820/2000, 900/2000-en(persze most látom, hogy az ASUS mem gyárilag 2100-on van), 1680 és 1920-on is.
Sajna nem tudok 1920*1200-on tesztelni, szóval nem lehet teljesen összehasonlítani ph!-val.
Közben fraps-el is bencheltem, min. fps miatt.
Egyelőre még csak Just Cause 2-t néztem.
1680*1050:
alap vga
900
1920*1080:
alap vga
900vga 820/2000@1680*1050, minfps=28, átl.fps=43.83
vga 820/2000@1920*1080, minfps=23, átl.fps=41.69
Megnézem Dirt 2-t is.
< béna duma helye >
-
Tökmindegy
senior tag
válasz ALONSO11 #10524 üzenetére
Ezek szerint csak az ujj lap és vagy proci +persze a videó kártya összetételben keresendő a problema gyökere. Mivel a régi lap+proci + gtx460 hiba nélkül működött. Ha jól értelmezem.
Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"
-
Tökmindegy
senior tag
válasz ALONSO11 #10531 üzenetére
Szerintem rátapintottunk a megoldásra vezető út ütőerére.
Faguriga legyek ha ez nem javítja meg Bár el nem kiabálnám azért.XP alól? Fogalmam sincs. A Gigának nincs olyan mint az ASUS nak,hogy win alól biost frissít. Biztos van ,majd utána kell nézni,mert ha nem akkor marad a régi módszer.
De vannak itt hozzá értőbbek is mint én majd ők megmondják hogyan kéne .
Meg nézd meg az alaplapi drivereket is! Ott is vannak elég frissek. XP-nél mit lehessen tudni[ Szerkesztve ]
Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"
-
gainwardgs
veterán
-
bsh
addikt
válasz ALONSO11 #10534 üzenetére
ez egy önkibontó archívum, indítsd el, majd kibontja magát, és lesz benne egy .bin fájl, neked az kell majd. az @bios-sal majd nyisd meg és frissítsd. (így)
de egyébként felrakod az @bios-t és az a neten megkeresi és letölti és frissíti a megfelelő biost. a fenti képen a bekeretezett feletti opcióval: "update bios from gigabyte server"[ Szerkesztve ]
-
InHell
senior tag
Na megnéztem Dirt 2-t, amit furcsálltam, hogy Ph! teszthez képest magasabb fps-t kaptam az alap 460 teszten is mint ők, pedig mindent úgy állítottam be elvileg.
Nvidia control panelben legjobb minőségre, és 16xAF-re. Én amúgy legjobb teljesítményre szoktam állítani, de most direkt átállítottam. Átlag 10 fps-el kevesebbet is kaptam.
Na mindegy.
1680*1050:
vga 715, 63.9 - 51.2 fps
vga 820, 72.7 - 60.7 fps
vga 900, 78.6 - 66.1 fps
1920*1080:
vga 715, 58.6 - 46.1 fps
vga 820, 65.5 - 52.0 fps
vga 900, 70.1 - 56.2 fpsMegnéztem XP-n is, ott kb. 20fps-el többet kaptam, mert arra gyanakodtam, hogy talán nem dx11-ben futott itt win7-en, az amúgy eredeti játék.
[ Szerkesztve ]
< béna duma helye >
-
Ricsiii1992
tag
válasz rumkola #10472 üzenetére
"Palit sima mezei 768-asának ilyen a hűtése mint a képen, vagy csak valami gagyi aluborda??"
"Gagyi" aluborda, mint a Gainward 768-asokon. De nekem ezzel a gagyi bordával tök jól elvan a GW 860/4200-on alap Vcore-on, kis feszemeléssel 880-890en úgy, hogy nem megy 80C fölé, mondjuk hangja az van...meg a házamnak sincs oldala.
Irigykedve olvasom a sok Giga tulaj 60-70C-os hőmérséklet adatait Biztos kicsit jobban is húzható, ha hűvösebb a gpu. Elvileg nem tehet benne kárt ha 80C körül megy, az NV is 104C-t ad meg maxnak.
Az egyedi tervezésű hűtőbordának köszönhetően a Gainward/Palit tulajoknak nem kell bordát takarítani...igaz, hogy melegszik mint a szemét, de legalább a por is leég róla. A giga SOC-ot meg lehet havonta ganajozni...[ Szerkesztve ]
-
gainwardgs
veterán
válasz Ricsiii1992 #10541 üzenetére
"A giga SOC-ot meg lehet havonta ganajozni..."
-
Gaboman
nagyúr
A giga SOC-ot meg lehet havonta ganajozni...
Csendbe maradtál volna bölcs maradtál volna........
Még véletlen sem igaz amit mondasz ha normális körülmények között van a géped.
Annyit még róla hogy 880Mhzen sem megy játékok alatt 55-60fok fölé és mindezt olyan csendben végzi hogy azt hiszed nem is működik a kártya![ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
whabaky
tag
Sziasztok
Érdeklődnék, hogy az Asus Top DirectCU 1GB-os gtx460-at ki meddig ráncigálta fel, illetve meddig érdemes/ésszerű feszültség emelés nélkül?Még lenne egy nagyon noob kérdésem előre is bocs
Az MSI afterburner-t használhatom a fent nevezett gtx460-amhoz, vagy esetleg csak az MSI hardverekkel használható? (az alaplapom egy ASUS Maximus III Formula)
Illetve, hogyan, milyen sorrendben, mekkora emelgetésekkel érdemes/ajánlott próbálkozni a húzással? Ennél a válasznál kérem, hogy a feszültség emelésre is, illetve anélkül is valaki írjon egy kis infótVálaszaitokat előre is köszönöm
Hirdetéseim: hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=whabaky
-
rumkola
veterán
köszi, akkor azt kihagyom
-
odorgg
addikt
válasz whabaky #10544 üzenetére
MSI Afterburner tökéletesen működni fog. Az átlagos 460-asok GPU-ja 800-900Mhz körül mennek alapfeszen, de előszőr érdemes a Memek végét megkeresni, ami átlag 4000-4500Mhz körül van. Emelgetni mondjuk 25Mhz-es lépésekben érdemes elkezdeni, aztán mikor már nem igazán stabil, akkor értelemszerűen csökkenteni az emelés mértékét.
Általában 900Mhz ig szoktuk max húzni 24/7-re, felette nem igazán van értelme, mert már jelentős teljesítmény töbletet nem fog produkálni, viszont a fogyasztás és a melegedés jelentőssen megnő. Feszemelésnél a hőmérsékleteket érdemes figyelni, a gyárilag beállított 1.087V-al nyogodtan megküldheted ha igyényli, attol nem lessz baja, erre a gyártó is garanciát válal.Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
whabaky
tag
válasz odorgg #10547 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat Neked és megint én-nek is
Akkor megvárom még ezzel a kis húzigálással az új memókat, mert most egy kis hynix van. Előreláthatólag 2x4gb Gskill 1.5V-os memók fognak csücsülni a gépben 2 héten belül, úgyhogy akkor neki is rugaszkodok.
Elsőként fesz emelés nélkül, aztán meglátjuk, hogy egy kis fesz emeléssel mit dob a gépMégegyszer köszi az infókat, szerintem még visszakukkantok ezügyben is a totyikba
Hirdetéseim: hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=whabaky
-
megint én
őstag
válasz megint én #10540 üzenetére
Megvan... Csak az MSI hawx tudja emelni a memnek és a PCInek a feszkóját.
Ha már ennyire drága az az 560, lehet veszek is egy olyat... a GTX 460 cikkében is nagyon jól teljesített. És azért több játékban látszik az a memória hiány. Pl GTA4. De ode igazság szerint 580 phantom3 kéne a maga 3GBével.
Amúgy nem tudtok véleményt mondani? Most érdemes kis ráfordítással egy 1GB-sra beruházni? Mert úgy vettem észre kicsit lejjebb ment az ára.[ Szerkesztve ]
-
pityu8611
tag
válasz megint én #10549 üzenetére
Gigabyte SOC-nak is lehet emelni memó feszt az OCguruval!!!!!!!!
Gigabyte B660m/Intel Core i5 13400f/ COOLERMASTER MasterLiquid ML120L/Kingston Hyperx Fury 3200mhz 16gb/ASUS TUF-RX7800XT-O16G-GAMING/CoolerMaster MB510l/COOLERMASTER Elite V4 600W/KINGSTON 2TB NV2 M.2 PCIe M.2 2280
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Projektor topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- További aktív témák...
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest