Új hozzászólás Aktív témák

  • Kai_Rong

    senior tag

    válasz nxswitch #29665 üzenetére

    A Wii-s eladási adatokból azért nem indulnék ki népszerűségi indikációként, mert a konzol elég korán törhető volt, és ezért is volt relatíve népszerű (az XBox 360 mellett) a maga generációjában, mert könnyű volt okosítani. Viszonylag gyorsan lehetett emulálni PC-n is. A lényeg, hogy nem egy niche címről van szó, értem, hogy nálad eddig radar alatt maradt, de ettől függetlenül a JRPG-rajongóknak messze nem ismeretlen ez a játék, aminek a remastere jön.
    Az innovációval nincs baj, arra egy rossz szavam nem volt, szerintem a Nintendo IP-k alapvetően tényleg baromi szórakoztatók meg meg tudnak újulni magukhoz képest. Ami miatt nekem kicsit csalódás a Switch, mint platform, az az, hogy nem ezekből az exkluzív címekből kevesebb van, van helyette viszont kismillió indie junk meg annál is több multiplatform port. Utóbbinak értem, hogy többen örülnek itt, akik korábban nem konzoloztak, nálam viszont ezek zéró értéket képviselnek.

    A remasterek kapcsán nem a Switchről beszéltem specifikusan, hanem a konzolgenerációról általánosságban, PS4-től kezdve XBoxon át Switch-csel bezárólag. Van olyan kiadó, aki arcpirítóan csinálja ezt (lásd Square Enix, akik a 15 éves Kingdom Hearts sorozatot már kétszer remasterelték...), van, aki kevésbé. Ez a trend se most indult, hanem még a PS3 éra végén. A visszafelé kompatibilitás megszüntetése melletti egyik fő érv valószínűleg az volt, hogy a klasszikus címekből kisebb ráfordítással lehet lóvét leakasztani...

    PSN ID: KaiRong-Sama / Switch ID: SW-2173-7086-2044

Új hozzászólás Aktív témák