Új hozzászólás Aktív témák

  • Nahát!

    tag

    válasz bundaska #3698 üzenetére

    Amennyiben nincs árnyék és nem fontos a panelenkénti monitorozás lehetősége akkor egy Fronius inverter tökéletes választás.
    Panelből, mint autóból van fapadostól prémiumig. A mono félcellás jó választás - többen is gyártanak ilyet, ennek egy felső kategóriás képviselője (még sem elszállt árral) a Q-CELLS Q.PEAK DUO-G6 350 W-os napelem.

    Horganyzott tartó felejtős, már szállítás, szerelés közben is sérülhet a bevonat, gyártástechnológus mérnökként - ismerve a szállítási és szerelési gondosságot is - mondom, hogy nem lesz 25 évig gondozás mentes: át fog rozsdásodni.

    Rendszer ár pl.: 3,1 kW-os napelem rendszer kompletten Sharp napelemmel, szereléssel, engedélyezéssel. Én itt a peneleket cseréltetném Q-Cells-re, árban kb. 40-100e Ft-al több.

    A kivitelezőt nem ismerem, de fb-n dícsérték, akik vele szereltettek.

    De bárkire is esik majd a választás valami hasonló konfiguráció és ár elfogadható szerintem.
    (Én pl. egy magasabb árból alkudtam valamennyit.)

    Elektromos autó töltés: nekem nincs e autóm és a rendszerem sem ilyen, tehát nem saját tapasztalat, de ahogy láttam a SolarEdge invertereknek van egy olyan változata, ahol az invertert a töltővel kombinálják, így nem kell külön töltőt kiépíteni. Érdemes lehet ezt is megnézni, árat kérni rá.

    Amennyiben elég az 5 kw-os inverter, mely kb. 6500 Wp panelmezővel telepíthető maximum, és kb. 7000 kWh éves termeléssel lehet számolni, akkor elég az egy fázis a 32 A-el.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák