Hirdetés
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Xbox Series X|S
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- World of Tanks - MMO
- Call of Duty: Black Ops 6
- EAFC 25
- PlayStation 5
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Bestbuy játékok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
Új hozzászólás Aktív témák
-
takix1
csendes tag
-
zuchy
őstag
válasz Vertigo18 #2300 üzenetére
Én máma fújtam ki a port a gépemből, nekem is AC S1 van fent, 8800GT-n, és amikor odafújtam a kártyára leestek a PWM-re ragasztott ramsünik. Először azt hittem egy nagy porcica jött ki, de nem. Eredetileg volt a PWM-n egy borda, de amikor fel akartam tenni a hűtőt, amikor még egy éve vettem, akkor nem fért el tőle, felfeküdt, nem volt akkor még bátorságom megcsinálni. Most ahogy lejöttek a sünik, fogtam és visszatettem az eredeti PWM-hűtőt, belefűztem az AC bordái közé.
Azért elég vicces, hogy nem tudnak normálisan tapadó süniket adni...Ja a ramokon meg volt eredetileg egy alu lemez, azt nem bántottam, meg jól merevíti a karit.
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Sürgős segítség kellene. GTX 280-at pasztázom éppen újra, de csak ezüstpaszta van itthon.
GPU körül sikerült összekennem ilyen kis pici fém szerű akármiket. De nem ám a sapka körül, a sapka alatt!!! Vhogy nekem mikor szétszedtem, akkor a sapka rajta maradt a réz bordán (azt nem is kentem újra, lévén tocsog a kenőcstől), viszont alatta botrányosan kevés anyag volt a sapka és a gpu magja között. Ide került az ezüst pasztám.
Vhogy így néz ki a dolog, ezen még van külön egy sapka, azon vannak feltűntetve a gpu paraméterei, szal sztem az gyárilag is rá volt ragasztva... (meg látszik rajta a ragasztó nyoma - a képen a fehér keretes részen) NEkem lejött. A gpu maga, meg mintha le lenne polírozva, szal biztos, h a sapka az gyári. Na szóval a képen láthatóak ilyen kis fém pöckök a chip körül, oda sikerült kennem ezüst pasztát.És nem tudom leszedni róluk maradéktalanul, se fültisztítóval, de ronggyal.
SEGÍTSÉG, KÉRLEK!!
Ez veszélyes? Hogy tudom lekaparni róla?
-
Teasüti
nagyúr
up!
-
szasanyi
félisten
válasz Calibos #2299 üzenetére
Nem értem... nem ugyanolyan lenne a csomagban? Én Accelero TWIN TURBO-t vettem, és tettem rá az XFX GTS250-re. A VRAMokat körömlakk lemosóval (fültisztístó pálcikák segítségével) zsírmentesre lemostam, és száradás után tökéletesen ráragadtak az alu bordák. És persze a hűtő nagyon jó lett, a VGA vezérli hőfok függvényében.
-
Teasüti
nagyúr
Újrapasztázva már nem megy fel 112°C-ig akár (fánkot 112-nél lőttem le korábban, de itt még növekvő tendenciát mutatott a grafikon). Most xtreme burning opcióval is 105°C környékén stagnál. De még tocsogó pasztával is fél perc alatt felfut 100 fölé "hideg" bordáról indulva. Terheletlenül 60 körül van auto fordulatszabályzással. Levegője van, annyit szív amennyit nem szégyell. Hőátadás jó, mert ahogy fent van 100 fölött, úgy a hűtő külső felülete is forró lesz.
Most tulajdonképpen képtelen ellátni a feladatát a referencia hűtő?!?!
Vagy mi a kivert f@sz van itt? -
smiti
veterán
-
riolobo
tag
Sziasztok! Keresgéltem lehetséges hűtési alternatívákat a 4870-es karimra.Eddig úgy gondoltam ,hogy accelero s1 lesz a turbo modullal együtt(még nem is vetettem el a dolgot),viszont találtam egy másik dolgot ami árban kb ugyanott van.Ez egy coolink hűtő: [link]
Nem tudom ez márka mennyire számít jónak,a hűtő így ránézésre nem rossz(nézzétek meg a képeket,specifikációkat),a két viszonylag nagy ventillátor bizalomgerjesztő azért.Az s1 a turbomodullal kb ugyanennyi mint ez így magában szóval árban tökmindegy.Az s1 hőleadó felülete talán valamivel nagyobb lehet így ránézésre de igazából élőben még egyikhez se volt szerencsém.Bárki véleményét szivesen elolvasom((:ui.: és azt ne mondjátok,hogy inkább vegyek accelero twin turbot mer annyit nem akarok rászánni
-
szasanyi
félisten
válasz riolobo #2318 üzenetére
A HD4870 igen melegedős fajta, arra nem lesz elég akármi! Nézd meg ezeket a teszteket: Accelero TWIN TURBO - 7k, és Scythe Musashi - 11k. Mind2 HD4850 kártyán volt tesztelve, aminél a te HD4870 kártyád jobban melegszik.
Az Accelero TWIN TURBO 7k. Ha ennyit nem tudsz/akarsz rászánni, hagyd az egészet, mert ami ez alatt van árban, azzal semmit sem érsz. Az Accelero S1 + venti meg már megint több, és barkácsolhatsz is... -
syC
addikt
Üdv Nektek!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Volna egy PNY Quadro fx540-es vga [link] , aminek a gyári hűtését le kellene cserélni valami másra. Elnézve a kártyát, nem fogyaszthat sokat, ezért gondolkodtam azon is , hogy valami passzív megoldást találok rá. Valójában nem találtam egyetlen hűtést sem rá, ezért kérem a Ti segítségeteket.
Ötlet?
•
-
sklopp
őstag
válasz Teasüti #2312 üzenetére
A gari az egyik lehetőség, mivel ez így nem normális állapot. A másik, ha a kártyával egyébként meg vagy elégedve és hajlandó vagy még költeni rá, kicseréled a hűtőt. Ebben az esetben az Arctic Cooling hűtői között érdemes keresni egy neked megfelelőt, minőségben, árban és hűtőhatásban szerintem a legkedvezőbbek, ráadásul nagyon csendesek.
-
riolobo
tag
Eccsém,a twinturbo tényleg csak 6500-7000,igazából abból indultam ki ,hogy ipon-on állt egész jó árban vannak a dolgok de úgy tűnik erre ez nem vonatkozik,ott 12 k((: Azt hiszem akkor ez lesz,csak nem az ipontól(: A musashi ránézére brutális,gondlom a teljesítménye is az,de azér az drágább kicsit(:
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz riolobo #2329 üzenetére
Nem kicsit drágább, hanem 1.5x annyiba kerül! Alig van különbség hűtési teljesítményben. A Musashi alacsony venti fordulat mellett kicsit jobban hűt (nagyobb átmérőjű lapátok miatt), magas ~2000 f/min esetén szinte eltűnik az a kevés különbség is.
Musashim nem volt, de az Accelero TWIN TURBO-nak szinte semmi hangja sincs. Én PWM módban használom, VGA-ra csatlakoztatva, ami korrekt módon szabályozza hőfok függvényében. -
szasanyi
félisten
Passzolom. Nem vagyok híve a passzív hűtésnek, mert a hő a házban nagyon fűt. Esetleg az Accelero L2Pro hűtője? 5v mellett extra halk, és a kártyádra kiváló. Óriási kompatibilitással rendelkezi, később is jó lehet. Itt egy teszt részlet HD4850 kártyával, ami azért eléggé melegszik:
-
syC
addikt
válasz szasanyi #2333 üzenetére
Hmm. Szerintem erre a kártyára elég lenne passzív borda is. Ha megnézed a kártyát, ramok abszolúte nincsenek hűtve és ami a gpu-n van brutális extreme hűtő, azért minden jóindulattal is viccesnek mondható. Egy furattávot kellene csekkolni és megnézni hogy egy S1 jólenne-e rá. Végülis tény hogy 2x annyiba kerül mint a kártya, de az is fontos hogy a user (akinek kell) ne érezze azt hogy az annó 70k-s vgáját el kelljen dobnia
•
-
riolobo
tag
Na végül addig-addig filóztam rajt,hogy csak megrendeltem a Scythe Musashit 11,5 K, remélem beválik((:
-
szasanyi
félisten
Te tudod. Az Accelero S1 2x annyiba kerül mint az L2Pro, aminek a kompatibilitása is jobb.
Ha esetleg találnál döglött MSI 7950GT 512MB Silent hűtőt, olcsón... ilyen egyik oldalról:ilyen másik oldalról:
Hozzáteszem: a 7950-re passzív módban kevés! A kártyám 70 fokig melegedett zárt házban, idle. Na ezért nem szeretem én a passzív hűtéseket.
-
syC
addikt
válasz szasanyi #2336 üzenetére
Azért a 7950 lényegesebben többet zabál mint az fx540. Ezen extra tápcsati sincsen. Megelégszik a pci-e foglalat adta ménküvel. Reménykedek. Nézegettem neten az fx540-est, de sehol sem találtam furattávra vonatkozó információt Lehet egyszerűbb lenne lekapnom a bitang hűtőt és lemérnem
•
-
Pero
senior tag
hali
volna nekem egy ilyen VGA-m és kéne rá vmi csendes jó hűtés, sajna vizesblokk nincs hozzá.
eddig S1re gondoltam bár most elgondolkodtam egy twin turbo-n is.
Ti mit ajánlanátok?
Előre is kösz -
szasanyi
félisten
Accelero TWIN TURBO - 7k. Én sem véletlenül ezt vettem. Ennél nem tudok halkabb és hatékonyabb aktív hűtést, csak jóval többért. És az is csak hatékonyabb lehet, halkabb nem. De ez is sokkal jobb, ha nem VGA vezérli, hanem direkt módon - a hozzá adott átalakítóval - közvetlenül 7V (szinte hangtalan, és jól hűt) vagy 12V (nem hangos még ekkor sem, bár ennek megítélése elég nagy szórást mutat) amikor nagyon jól hűt. Tesztek szerint a Musashival kábé azonos hűtési teljesítménye van ~2000 f/min környékén, ami meg már min. 11-12k.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- Suzuki topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest