Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz SirKero #40950 üzenetére
Ilyenkor javasolt resetelni, mert lehet olyan beállítások voltak a CMOS-ban, ami nem volt megfelelő a kitnek.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
coyote55
őstag
Nekem senki nem tud segíteni?
Memento Mori!
-
-
El Kebir
őstag
válasz Octagonapus #40955 üzenetére
akkor szvsz az A2-B2 páros közül valamelyik rosszul van (vagy hibás) a slotban, vedd ki és pattintsd be újra...
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
coyote55
őstag
OK, a legközelebbi újraindításnál állítgatom a feszeket.
Mi történhetett a lappal? A memóriák is szabályozott tápfeszről mennek, mint a proci, nem értem az egészet. Ha elszállt volna a FET, viszi magával mindkét modult, a tápegységből bőven kap szabályozandó feszültséget (kimértem, minden feszültség inkább több, mint kevesebb). Nem szeretném megsütni a modulokat, most nagyon nincs rá keret...Memento Mori!
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Egy notiba szeretnék ramot venni. Jelenleg 2x512MB DDR2-533-as ram van a notiban. Szerintetek hogy lenne a jobb, egy 2GB-os modul bele, és lesz 2,5GB, vagy 2x1GB mert a dual chanel dobna rajta összességében? Illetve érdemes egy 533MHz-est felhasználni, lehet jobban járok, ha 800-at vennék a gépbe és a régieket hanyagolnám?
Szóval a legjobb megoldást keresem, adott 2x512 533MHz. Sajna 2x2GB-ra nincs keret, 1x2GB vagy 2x1GB jöhet szóba.
Amúgy simán windows alá kellene. Outlook, firefox, stb és már koppon van az 1gb. Windows 7 32bit most az oprendszer.
Köszönöm segítségeteket!
-
1 among many
tag
Megpróbálom megint, hátha akad valaki, aki tud válaszolni erre:
http://prohardver.hu/tema/nagy_ram-os_topic/hsz_40933-40933.html
Azóta megkerestem, a pontos frekvencia és időzítési értékek:
PC3-15000 (1866MHz) - 10-11-10-30
PC3-12800 (1600MHz) - 9-9-9-24 -
Qru
MODERÁTOR
válasz 1 among many #40976 üzenetére
Kb egyforma gyors lenne. + 266MHz = +1CL-el. Tehát kb ugyanazt az eredményt kapod a valóságban. Ha buksz a szintetikus tesztekre akkor meg 1866 CL10 kicsit gyorsabb lesz pár mb/sec-el Aida-ban.
#nincsbennetarcsi
-
1 among many
tag
Köszönöm a választ!
Ha esetleg tudsz (vagy bárki más) olyan korrekt szakmai cikket, ami konkrét alkalmazásokat tesztelve járja körül a témát, azt linkeld be, kérlek! Angol nyelven is jó.
Persze inkább csak elméleti szinten érdekel. Ha annyira nem számít, akkor szerintem hagyom 1600-on CL9 mellett, így tökéletesen működik. Szintetikus tesztek nem izgatnak, csak a valós teljesítmény. -
Qru
MODERÁTOR
-
Blue Thunder
senior tag
Üdv!
Na ma megjött az új ivy i7 3770k-m, így már a RAM-om is szépen XMP profilt betöltve megy 2400MHz-en!Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
general
addikt
2x4 giga RAMból van értelme létrehozni ramdiszket? a diagnosztika szerint 50% főlé sosem megy a ram kihasználtsága, bár videóvágásnál még nem néztem, csak Ps-nél, Lr-nál, viszont sokat gyorsítana a dolgon. 3 gigás ramdiszkre gondoltam, ha van értelme. ha igen, tudnátok segíteni, pontosan hogy an csináljam meg és hogyan használjam? még nincs benne tapasztalatom.
-
mexel
veterán
Egy gépet kell összeraknom egy kissrácnak, főleg játékra. Sajnos a memóárak az égben, így lehet hogy nem 8 hanem "csak" 4gb rammal rakom össze a gépet. (2x2gb)
A játékok mennyire használják ki a 8gb-ot ha annyi van benne? Észrevehető lesz hogy 4 gigát tszek bele?
Aida-val csináltam naplózást a ram használatról a gépemmel (abban 8gb van) és néhány játékkal megnéztem. Kb 1500 és 1800mb körül volt folyamatosan játék alatt a memória használat, a felhasznált lapozóterület pedig 2000-2500 között.
Ez azt jelenti hogy a 4gb is éppen elég lesz?
Van ilyen tapasztalata valakinek? -
Blue Thunder
senior tag
Olyan nagyon nincs az égben....mondjuk attól függ milyen ramokra gondoltál...ddr2 vagy ddr3? meg ugye márka is...
Mert ddr3-nál nem olyan eget verő az ár de 2-esben is lehet jó áron hozzájutni itt...nekem a lányoknak egy corsair xms 1600-as ddr3 memcsi van 4 giga ami elég játékokhoz mondjuk konfigodtól is függ azért de nem olyan nagy a különbség ha 2x4-et veszel, vagy épp 2x3-at, vagy épp e 2-es mellé egy 4-est[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
mexel
veterán
válasz Blue Thunder #40983 üzenetére
DDr3 és nagy a különbség amióta így felmentek a ram árak. a 4gb-ot használtan meg tudnám venni 6-7 körül talán, de 2x4 az már nem nagyon van és újonnan közelebb van a 20-hoz mint a tízhez. A keretből így is eléggé kifutottunk.
De akérdés most nem a ram árakról szólt, azokkal tisztában vagyok, hanem hogy a játékok mennyire veszik észre a különbséget 4 és 8gb között.
A márkától kevésbé függ egyébként hacsak nem valami übergagyi, időzítésben rendkívül rossz ramról lene szó, de olyat meg nem veszek.[ Szerkesztve ]
-
DanQuijote
csendes tag
Épp ma olvastam egy tesztet a PC Pro UK júliusi számában. Aki teheti olvassa el. Röviden a teszt eredménye összefoglalva, hogy az SSD meghajtók elterjedésével mennyire nincs jelentősége ennyit agyalni, hogy milyen és mennyi RAM-ot vásároljunk (sebesség tekintetében). Például egy 2GB Ram-mal szerelt rendszer SSD-vel gyorsabb mint egy hagyományos HDD + 8GB RAM. Ime néhány kép a tesztekről:
A különbség a Single és a Dual Channel között.
[Kép megtekintése]2 GB RAM-mal konvertálni, egy kétperces intervallumot tekintve, egyetlen másodperccel tart tovább mint 8 GB RAM esetén, SSD-vel:
[Kép megtekintése]HDD vagy SSD:
[Kép megtekintése]Ha hitelt lehet adni ezeknek az adatoknak, márpedig miért ne, akkor a legjobb megoldás egy 2X2 GB-s Dual Channel-ben futó memóriapár egy SSD meghajtóval párosítva. 4 GB felett csak felesleges pénzpazarlás az egész.
-
ricsiii01
tag
Sziasztok!
A kingmax RAM-ról nem kell levenni a matricát? Fent kell hagyni a garancia miatt? Nem olvad meg?
Köszi!.
-
hegegabi80
addikt
válasz general #40981 üzenetére
Tessék:
ramdisk leírásÉn kipróbáltam, de annyira nem voltam hasra esve tőle (gyorsnak gyors, de hétköznapi használatban nagyon nincs értelme). Nekem is 2x4 Gb van a gépbe, és 2 gb kerül leválasztásra. Viszont indításnál, meg leállításnál automatikusan mentin iso-ba, ami kicsit lelassítja a folyamatot.
mexel
De most visszaváltok 2x2-re, mert bőven elég annyi is. Néztem a folyamatos használatot, és 2-3 giga között volt max, pedig elég sok mindent is használtam egyszerre. Sőt még játék közben is.
Inkább gyűjtök egy 60Gb-os SSD-re.[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
úgy néz ki az én alaplap+cpu kombóm egyáltalán nem bírja az ajánlott 1600MHz-nél magasabb memóriafrekit (Asus P8H77-V + i5 3470).
a gariban kapott 2133-as Prdeatort visszaadtam, mondván az 1.6v-os modulpár, ezért nem megy nálam csak 1600-on (1.5v-on). már bánom kicsit.
helyette kaptam egy majdnem ugyanolyat, amit leadtam garizni, mert meghalt, Corsair 1866 LP 1.5v az új ramom, de ez sem megy az XMP profilján, azaz 1800 MHz-en, még 1.5v-tal sem.. (1866 MHz 9-10-9-27-2T a profilja)hát mindegy, ez van. viszont hosszas tesztelés után beállítottam manuálisan 1600MHz 8-8-8-27 1T-re. majd' 4 órát futott a Memtest, hiba nélkül. 1.5v. ez így so-so
azt viszont még mindig nem értem, hogy a legelső kit, a Corsair 1866 c9 red hogyan tudott akkor futni az xmp profilján... (az tudta az 1866-ot. vagy 1800-at, gondolom, már nem emlékszem) kár, hogy 4-5 nap múlva behalt. lehet, hogy köze volt ehhez az egészhez??
-
Ez a RAMDisk engem is érdekelne. Nekem van a rigben 2x4gb + 2x2gb. lenne értelme mondjuk egy 2 gb-s disknek a régi jaó GOG-os - dos-os játékoknál ?
[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Hmmm....de van olyan is pölö a Gothic 2 ami tőtöget rendesen mászkálás közben (csak tudnám mi a f@sznak vettem 2600k-t ha ilyenekkel játszom ) és röcög. Most elültettétek a bogarat a fülembe, ki kell hogy próbáljam Beh szép régi emlékek még a smardsk-kel
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- G.SKILL FlareX 2x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C14D (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- 2 GB / 800 MHz DDR2 RAM, Több db, 1 év Garancia + Számla!!!
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest