Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
shadoan
tag
válasz Rypejakten #40151 üzenetére
igen de azzal, hogy felrakom rögtön veszitett 20-25% ot az értékéből, akkor is ha 2 hetesek és semmi bajuk, Hardveraprón meg akár 40%ot is És egyébként pedig jó ramok, semmi bajom velük.
De köszi a tippeket.
Ezer ember hallgatása sem nyomhatja el egyetlen ember üvöltését
-
kabdzsi
tag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte GA-EP41-UD3L alaplap, és 3x2 Gb ram. Az lenne a gond, hogy a ramok nem egyformák (2 db CSX 2 Gb 800 Mhz-es DDR2-es ram, és 1 db Kingmax 2 Gb 1066 Mhz-es DDR2-es ram). Beleteszem a 3 ramot az alaplapba és nem indul el a gép, de ha csak 2 db-ot teszek bele, akkor elindul. Megpróbáltam keverve beletenni a 2 db-ot ( 800 Mhz - 1066 Mhz, 800 Mhz - 800 Mhz ) és úgy elindul. Valaki tud megoldást erre a problémára? Előre is köszi.
-
etejedu
őstag
Sziasztok!
Van egy dilemmám.
Rendelkezem egy db 8Gb Geil evo veloce 1333 gaming series 1866 ig emelhető memóriamodullal. Full garis.
Telóról írok szóval nem megy a linkelés, de neten megtalálni biztosan.
Érdemes lecserélni 2x4 Gb ra? Úgy értem bármilyenre? Pl ajánlottak cserébe kingmax 1333 2x4 gb.
Vagy inkább adjam el és vegyek jobb minőségű 2x4est. Alalapom sandy procikig 1333 asakat kezeli ivy procik esetén már menne az 1866 is bár ez most lényegtelen.
Válaszokat előre is köszönöm! -
nagyúr
-
etejedu
őstag
válasz Rypejakten #40159 üzenetére
Értem köszönöm!
-
czanga
őstag
Sziasztok!
Felvetnék egy kérdést ha lehet.
Adott egy 2012-es, Ivy Bridge-es Mac Mini. Ebben so-dimm DDR3-as 1600-as memóriák csücsülnek. Szeretném felbővíteni 8 gigára, 4 helyett.
A kérdés nem is az, mit vegyek, azt nem itt tenném fel.Sajnos egy valamit nem teljesen értek. ddr3-as, 1600-as memóriák esetén az átlag modulok 1.5V-on mennek. Nagyon nem akaródzik nekem kifejezetten Mac-hez gyártott Crucial vagy Corsair ram-okat venni, mivel jóval drágább, mégis egy dolgon megakadt a szemem.
1333-as modulok esetén a Mac-hez gyártott memóriák minden gyártónál egységesen 1.5V-on mennek.
Viszont ha ugyanattól a gyártótól az 1600-as DDR3-as Mac ram modulokat nézzük,
akkor a feszültség érték 1.35V.Ennek én nem látom értelmét, mivel teljes Intel alapokon nyugszanak ezek a gépek, így gondolom normál, átlag 1.5V-os ram-ok is teljesen jók lennének bele, de a biztonság kedvéért lehet majd mezei Crucial ram-okat veszek, mert a Mac-es társához hasonlóan a sima Crucial is 1.35V-on üzemel.
Vajon miért lehet (miért van az), hogy alacsonyabb feszültségű modulok kellenének bele?
[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
Elfogyott a szerk idő.
Várható szerintetek DDR3-as 1600-as memóriák terén áresés most tavassszal-nyáron?
-
Gabesz1019
senior tag
Sziasztok!
Fater gépében 2 darab Kingmax ddr2 1gb 800mhz memória van. Találtam itthon egy régebbi Infineon ddr400 512Mb-os RAM-ot. Kérdésem, érdemes beletenni a gépbe a 2 kingmax mellé? Valamennyire érezhető lenne vagy teljesen felesleges? Egyáltalán össze lehet tenni a ddr2-est a ddr400-al?
-
atesss
addikt
válasz #65675776 #40131 üzenetére
Ez igaz, de a 166Mhz-eshez (DDR333) azért még nem ártana ha lenne.
Mivel a gépben amibe menne 1db 512MB 400Mhz és 1db 256MB 333Mhz mellé kerülne.
Így a 256-os modul miatt max. 333Mhz-en hajtaná az alaplap. Amit meg ugye nem tud az 1GB-s modul, így marad a 266Mhz.
Az alaplap (egy Asus P5GV-MX, Intel 915GV chipsettel: [link]), ami meg hivatalosan 333Mhz-en és 400Mhz-en tud csak menni.Múlt héten belerakva mind3 modult, elsőre nem működött.
Utána csütörtökön volt egy kis időm még foglalkozni vele. Beállítottam manuális módon 333Mhz-re, memtest86 egy perc után hibát jelzett.
Aztán próbáltam manuális időzítéseket is (inkább a lehető leglazábbra raktam amit a Biosba be lehetett állítani), úgy is 1-2 perc után memtest error.
Vittem magammal egy 256MB 400Mhz modult is, beraktam az a 333-as helyett. Így ugye mind3 modul 400Mhz-s lett. El is indult auto Mhz-vel és időzítésekkel. De megint memtest error...
Próbáltam manuális 400Mhz-t, 333Mhz-t, és valamelyiket manuális időzítésekkel is, de ugyanez.
Aztán elfogyott az időm rá, majd tesztelem tovább amikor lehet.Az érdekes az, hogy a memtest86 valami kb. 107Mhz-et (DDR214) írt ki a sebességre.
Amikor nem volt bent csak a két régi (hosszú ideje hibamentes) modul, akkor is !
(Auto-n, nyilván itt nem dobott hibát a memtest.),
A kiírt időzítéseket nem tudom fejből, de az kb. normálisnak tűnt.
Miden bizonnyal a memtest jelzi ki rosszul. Csak akkor milyen programmal nézzem meg, ami hitelesebb/pontosabb ?
A gépen Linux Mint 13 van (azaz elég új, úgy tudom még most is ez a legújabb stabil Mint), az ebbe épített memtest-et használtam. Ez biztos nem a legfrissebb, de azért elég új lehet gondolom (a kb. 2005-ös alaplaphoz képest mindenképp). Legközelebb viszek magammal külön is (ODD-t rádugok, vagy boot pendriveon).
Mivel nem Win, CPU-Z és társai sem mennek, és nem tudok jó Linuxos alternatívát.Az 1GB modul másik gépben OK, bár ott valoszeg csak 266-on ment (Intel 845PE + 400Mhz FSB Celeron).
Azt próbálom majd még ki először egymagában a gépben.
De ha az oké, akkor hogyan nézzem tovább szerintetek ? -
atesss
addikt
válasz Gabesz1019 #40167 üzenetére
Nem !
DDR2 és DDR egyszerre egy lapban nem megy !
(Vannak olyan lapok, amin mindkét fajta foglalat van, de azokban sem lehet egy időben a két különböző típusból benne.) -
nagyúr
-
Cseneles
őstag
Sziasztok!
Mivel jobb ha CR1 ben mennek a ramok? Érezhető valami külömbség CR2 höz képest?Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
törölt tag
válasz atesss #40168 üzenetére
Tudja az. Egyébként meg be kell álllítani kézzel.
Mondjuk nem igazán szereti egyetlen lap sem ha három teljesen eltérő modult raksz bele. Lehet sehogy nem lehet majd beállítani rendesen. Próbáld meg DDR333@3-4-4-8-on őket. A DRAM Voltage-t emeld mondjuk 2,8V-ra, és esetleg a GMCH-nak is adj pluszba 0,1V-ot. Ha így sem fog működni, akkor jó eséllyel a három modul inkompatibilis egymással.
-
nikizolikaja
csendes tag
Sziasztok.
Ide is,hátha
Hogyha az alaplapom kezeli az ECC ramokat akkor a Registered Ecc-t is kezeli? Előre is köszi a válaszokat.
Üdv, Zoli. -
törölt tag
válasz nikizolikaja #40173 üzenetére
-
törölt tag
válasz nikizolikaja #40175 üzenetére
Rosszul érted, mert nem kezeli.
-
nagyúr
válasz nikizolikaja #40177 üzenetére
A kapott válaszból. Egyébként pedig az alaplapod leírásából.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
törölt tag
válasz nikizolikaja #40177 üzenetére
Az tipikusan szerepel a lap specifikációjában. De alapvetően egyetlen desktop alaplap sem ilyen. Szerverlapok szokták, esetleg egy-két WS lap. Ráadásul mióta a memóriavezérlő a processzorba költözött a processzornak is támogatnia kell. Szóval csak Opteron és Xeon procik jöhetnek szóba.
-
törölt tag
válasz nikizolikaja #40180 üzenetére
Intel® 865G/865GV Chipset: Intel® 82865G/82865GV Graphics and Memory Controller Hub (GMCH) Datasheet
20. oldal: 1.4.2 System Memory Interface
Registered DIMMs not supported
(Egyébként a datasheet szerint az ECC-t sem támogatja a chipset...)
-
Darko_addict
őstag
válasz #65675776 #40181 üzenetére
Nekem két kérdésem lenne hozzád hasonló témában.
Ilyen RAM-hoz tudnék jó áron hozzájutni: KHX1600C9D3/4GX, de az alaplap által támogatott listában csak a következő szerepel: KHX1600C9D3K2/4GX - Az a K2 mi lehet? A két típusú RAM máshogy néz ki egyébként.
Ha az alaplap szeretné is, mekkora esélyt látsz rá, hogy jól össze tudna dolgozni egy ugyanilyen sebességű (1600MHz) és időzítésű (CL9) GREY szériás KIT-tel? Így lenne 2x2GB szürke és 2x2GB kékem.Köszönöm!
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
törölt tag
válasz Darko_addict #40182 üzenetére
A támogatási lista azt jelenti, hogy az adott RAM-okkal lett tesztelve. Nem azt, hogy csak azokkal működik. Probléma akkor van, ha a listában szerepel valami, aminél az van, hogy nem támogatott. Azt kerülni kell.
Grey szériát nem látok a Kingston oldalán. (Van Blu, Black, Red, 10th Anniversary, Genesis, PnP, LoVo, Predator, Beast és H2O.)
-
Darko_addict
őstag
válasz #65675776 #40183 üzenetére
Mi lenne a tanácsod vagy meglátásod arra, hogy mi alapján - merjek - olyan RAM-ot venni, ami nincs a listán? Ebből kiindulva tényleg nem próbálhatják ki mindet egyesével, de mi a breakpoint, mi az adott dolog, ami miatt nem kompatibilis egy DDR3, 1333/1600MHz-es RAM egy lappal? (ASRock H77 Pro4/MVP-m van; [támogatás])
A jelenlegi RAM-om pontos típusa, ez: KHX1600C9D3X2K2/4GX
[iPon] / [Newegg] - Régebben fent volt ilyen névvel a Kingston oldalán, most én sem látom. Ami legjobban hasonlít rá, az a PnP.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Darko_addict #40184 üzenetére
Nézd meg a mostani RAM-jaid feszültségspecifikációját. HA 1,5V-osak (a PnP-k ilyenek), akkor ez okozhat problémát a másik RAM-mal, ami 1,65V-os.
-
Darko_addict
őstag
válasz #65675776 #40185 üzenetére
Ehh... Ez egy rejtélyes modul.
Aida amúgy ezt írja:
Modul neve: Kingston HyperX KHX1600C9D3/2GX
Modul feszültsége: 1.5 V
...
Extreme Memory Profile v1.2
Feszültség: 1.65 V (Memóriavezérlő: 1.30 V)Egyéb weblapokon azt írja feszültségnek, hogy 1.5 - 1,65 V-ig.
Mindjárt megnézem a BIOS-ban is... >> DRAM feszültség AUTO-n, és 1,65-ön tötymörög.
[ Szerkesztve ]
-
sonny007
tag
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy vettem Geil Extreme Power KIT-et..
Memória modul tulajdonságai
Modul neve GeIL CL7-7-7 DDR3-1066
Modul mérete 2 GB (1 rank, 8 banks)
Modul típusa Unbuffered DIMM
Memória típusa DDR3 SDRAM
Memória sebessége DDR3-1066 (533 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége 1.5 V
Hibafelismerési módszer NincsMemória időzítések
@ 533 MHz 7-7-7-20 (CL-RCD-RP-RAS) / 27-86-4-8-4-4 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 457 MHz 6-6-6-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 24-74-3-7-4-4 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)Ezek most mennyi Mhz-en futnak a gépemben?!
Alaplapom 1066Mhz-ig bírja a DDR3-as ramokat.
Előre is köszönöm segítségeteket!
-
Darko_addict
őstag
válasz Darko_addict #40186 üzenetére
Ahogy néztem, a Grey szériámhoz a RED van legközelebb, ugyanúgy: 1600MHz, CL9, és 1.5 - 1.65V. Mit gondolsz, vehetek egyet mellé? Vagy eladom a manóba és veszek kettő RED-et, azok vannak most jó áron.
-
vvillie
tag
Udv.
Vasaroltam 8GB(2x4) Kingston HyperX Predator 2400MHz memoriat.
A kerdesem az volna, hogy miert nem megy 2400 MHz-n?
Bioszba lehet valasztani 2 profil kozott de mindket profil 2133 MHz-ra emeli az orajelet.
Az alaplap egy Gigabyte Z77-DS3H, i5 2500K procival.
Bios frissites megoldana? Mert van a giga oldalan uj bios a lapnak.
Koszi. -
-
a000
őstag
Sziasztok
Konfigom az adatlapon. Van most a gépben 2x2gb mushkin 996659st ram. Berakhatok a másik két slotba még egy 2x2gb-os ramot, de nem ugyan ilyet? Vagy 2x4gb-ot? Ez járható út, vagy kompatibilitási problémákat fog okozni? Ha járható, milyen ramot ajánlanátok? Minnél olcsóbban. Elég a 1333Mhz.[ Szerkesztve ]
-
losi73
senior tag
üdv ez mitöl lehet hogy van egy ilyen lap asrock G31M-S benne 4gb ram 2x2,rendszer windows7 x64 a rendszer látja is a 4gb memot de 3.25gb használható mégis csak
"Elmebeteg emberek irányítják világunkat elmebeteg célokkal. És az egészben az a legelmebetegebb, hogy aki erről beszél, azt azonnal elmebeteggé nyilvánítják." - John Lennon
-
Tomlincoln
csendes tag
Üdv!
Adott egy Gigabyte GA-970A-D3 típusú alaplap, amiben van 4 darab Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9 4GB-os memória (2 "sima", 2 low profile). A processzor AMD FX-8320. A BIOS a legfrissebb az alaplap 1.4-es revíziójának megfelelően. (F11, de már az F12c-t is kipróbáltam).
A BIOS 8174MB extended memóriát lát, míg a 64 bites Windows "látja" a 16384 MB telepített memóriát, de ebből "hardverek számára fenntartott" 8211 MB. (7.89GB használható)
Gigabyte oldalát néztem:
1. "4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 32 GB of system memory"
2. A CMZ8GX3M2A1600C9 szerepel a memóriakompatibilitási listában.Msconfig-ban semmi nincs korlátozva, bios optimized defaults-on, kivéve sata+usbfelismerés+bootsorrend stb..
Google nem igazán segített
Tudnátok segíteni hogy miként tudnám a másik felét is használatba venni a memóriámnak?
-
chriss81
tag
Sziasztok!Van egy 4x2gb-os DDR2/800 as Mushkin Kit-em.
A kérdésem:
ez van a ramokra irva:2.2 - 2.35 4-4-4-12
Ez mit jelent?Jot???
Új hozzászólás Aktív témák
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Corsair Vengeance LPX DDR4 2x8GB 3600MHz
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest