Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tgulyas
senior tag
üdv,
Lenne egy kérdésem , az aláírásban szereplő rendszerben szeretném a Ramokat 2133Mhz használni . De Sajnos eddig ha a CPU-z ben írt adatokat beállítottam a kor újra indoloskor a mem ok led folyamatosan éget és nem indult a rendszer csak ha meg nyomtam a mem ok gombot . Van esetleg ötlet hogy tudnám meg oldani hogy jó legyen .
ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING Intel Core i9-9900K VGA 2060 Super 2x G Skill RipjawsV F4-3200C16-8GVKB win 10 pro
-
tgulyas
senior tag
Az utolsó rzblikát állítottam be de sehogy nem akart el indulni .
DRAM Cas latency 7
DRAM ras to cas 12
DRAM ras pre time 11
DRAM command rate 2T
DRAM ras act time 31
DRAM Row cycle time 54Nem vagyok egy nagy szaki de lehet hogy valamit nem jó állítok be .
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING Intel Core i9-9900K VGA 2060 Super 2x G Skill RipjawsV F4-3200C16-8GVKB win 10 pro
-
tgulyas
senior tag
-
tgulyas
senior tag
-
Trebron09
őstag
Sziasztok!
Ezek a mem. sebesség értékek mennyire számítanak jónak?
(Azért vannak SC-ben a memóriák, mert DC-ben hiába ismeri fel mind a 4Gb-ot a windows, csak 2Gb-ot használ a többi "hardware reserved" marad.. (és így még lassabb is ez a teszt) ezt már próbáltam több memóriával, más típussal sőt másik alaplappal és windowsal is... de ugyanaz. )
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
Livius
őstag
Hello!
Egy GIGABYTE GA-G41M-COMBO alaplaphoz kell vennem 2x1GB DDR3 RAM-ot. A memory support list-ben túl sok 1GB-os mudolt nem találok 1333-ban, így rászeretnék kérdezni hogy a DDR3 1333(O.C.) támogatás mit fog pontosan jelenteni, és hogy egy mostanság kapható Kingmax 1GB DDR3 1333Mhz RAM-al mennyire tudnám gond nélkül beállítani és használni az 1333(O.C.)-t.[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
SpZ
senior tag
üdv mindenkinek kis segítséget szeretnék kérni. Asrock Z75 Pro3 alaplapba Kingmax 2x8Gb 1600mhz memória menne. Kérdésem: kompatibilis a 2 hardver, nem lesz semmi baj működés közben?
-
otto14
őstag
Üdv. Ha 2gb ramhoz teszek 1x4 gb ot másik gyártótól, akkor a két modul fog egyszerre menni?
asd
-
Gabrikovics
aktív tag
Sziasztok ! Elérkezetnek látom az idejét hogy a gépemben lévő Kingston HyperX Blue 1600 2*2 GB memóriát lecseréljem 2*4 GB-re NA DE milyenre
[HyperX Anniversary]
[HyperX Predator]
[HyperX XMP]
A gépem AMD rendszer ASUS M5A97 azért akarok 1866 MHz-es modulokat mert későbi CPU upgrade esetén még jól jöhet .A teljesítmény csak pénz kérdése ! https://valid.x86.fr/1x0hag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Gabrikovics #41323 üzenetére
XMP Inteleshez kell inkább (AMd nem tudja használni az XMP feature-t), rgo neked nem ér felárat.
A Preadtor meg nem biztos, hogy befér egy nagyobb cpu hűtő alá és ugyan az a chip van rajta mint a Anniv.-on.
Szóval én az Anniversary verziót venném, olcsó és azt tudja mint a mási két drágább kit.#nincsbennetarcsi
-
kekkec
aktív tag
Sziasztok!
Új 8 GB-os RAM-om teszteléséhez min. hány darab "pass" javasoltok? (Memtest 4.3.0 verzióval pörgetem)
Szerk.: És milyen beállításokkal?
Thx a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Nem tudom, hogy mitől lehet az a jelenség, hogy a gépem, jóformán különösebb igénybevétel nélkül is túl sok memóriát használ.
Pl. meg van nyitva két Chrome ablak, plusz meg van nyitva Facebook és Gmail Explorerrel és a 4gigánya memóriából 3,18-at megeszik a gép.Ez mitől lehet? Tudna esetleg valaki segíteni?
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Fr@nkieWilde #41328 üzenetére
Nézd meg feladatkezelőben milyen más alkamazások futnak a háttérben. Vagy Process Explorer-el is megnézheted.
Lehet vmi vírust beszedtél...
#nincsbennetarcsi
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Feladatkezelőben nem ír semmi egyebet csak azokat, amik valójában futnak.
Most megy Exploreren a Gmail meg a Facebook illetve Chrome-ban 3 ablak, de semmi komoly.
Perpill így fogyaszt memóriát a gép:Ez így megfelelő?
Lehet tényleg vírus, mert néha ingadozott a teljesítmény.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Fr@nkieWilde #41330 üzenetére
Ez már reális érték ez a közel 2GB ennyi alkamazás használata esetén. Azért egy vírus kergetést ejts meg.
#nincsbennetarcsi
-
Heavyrain
őstag
Épp most szerelek össze egy gépet,és a memóriákat dual-ba raktam be az 1. és a 3. foglalatba,ahogy a használati utasítás is írja.
Viszont így kb 0.01mm van a processzor hűtőbordája és az egyik ram között.Ha átrakom a 2. és 4. foglalatokba,akkor ugyanúgy fog működni dualba,mintha az 1. és a 3. lenne?
-
pip
aktív tag
Sziasztok,
korosodo szamitogepemben 2x2 GB PC8900-as DDR2 ram van, a CPUZ szerint 555 MHz-en mennek, 6-6-6-19-33 idozitesekkel. Kaptam ajandekba meg 2x2 Gb ramot, ez PC8500-as, a CPUZ szerint 536 MHz-en mennek, 5-7-7-24-31 idozitesekkel (ezekre az ertekekre magatol allt be, nem is tudom hol kell, vagy lehet-e egyaltalan allitani oket). Tudom, hogy idoziteseknel a kisebb ertek szamit jobbnak, de ez esetben melyik par memoriat erdemes a gepben hagynom?
-
nagyúr
-
törölt tag
-
pip
aktív tag
befer, de a hugomnak igertem egy parat... En meg a jobbikat szeretnem megtartani, de ezek szerint mindegy. A PC8500-as jobban nez ki, mert alu hutoborda van rajta (Kingston HX85002k2 CL5), a masikon meg semmi (ez egy zeppelin1066/1288 CL6), nem is ertem miert, hisz az utobbi elvileg jobban kellene melegedjen magasabb frekvencian. Amugy a Kingston-t PC6400-nak ismeri fel magatol a gep, es 400 MHz-en jaratja, bios-bol kell attenni 5.33 szorzora. A Zeppelint meg PC8900-nak latja, es 555 MHz-en fut (mindezt a CPU-Z utan mondom, nem tudom mennyire megbizhato). Vegul is mindegy, ha nincs kulonbseg koztuk.
-
addikt
Üdv!
Lenne egy-két kérdésem azokhoz, akik profin eligazodnak a RAM-ok világában. A cuccaim a profilomban láthatók, és ezen belöl van 8 GB memóriám, amelynek pontos típusa a csomagolás szerint: Kingston HyperX
1600C9d3K2/8G CL9, 2 db-os kiszerelésben. Ez a memória elméletileg 1600 MHz-t tud, és az alaplapom is tudná ezt az értéket kezelni. A kérdésem az lenne, hogy pontosan hol, vagy milyen monitorozó progival tudnám azt leellenőrizni, hogy ténylegesen ezen az értéken működik-e?
Előre is köszönöm a segítséget, és ha esetleg kiderülne, hogy mégse ezen az értéken muzsikálnak, akkor lennének majd további kérdéseim."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
Így néz ki:
Ez most azt jelenti, hogy csak 800 MHz-en működnek, és akkor mit kellene csinálni, hogy magasabb értéken menjenek. Egyébként megnéztem az UEFI-ben, ott 1600 MHz-ra van beállítva, szóval akkor most mi van?"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
nagyúr
válasz pendre54 #41347 üzenetére
A CPU-Z az ábrán látható Clock Frequency-t jelzi, ami az IO-puffer órajele, és ennek duplája a memória effektív órajele, másként az adatbusz frekvenciája.
Itt olvashatsz bővebben a dologról.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Reno7
senior tag
Sziasztok
Az a gondom hogy ha a KHX1600C9D3K2/4GX memóriáimat dual channel-ben használom, rendszeresen összeomlik a rendszer - újra se akar indulni, csak ha áramtalanítom a gépet -, memtest-ben 35%-nál tovább nem jutottam, jó egy éve használom, de eddig semmi gondom sem volt vele, ebben a hónapban kezdődtek a gondok, és egyre sűrűbben jön elő. Teszteltem a modulokat külön-külön is, de nem volt hiba, emellett ~6 órányi StarCraft 2-zést is kibírt fagyás/újraindulás nélkül. Mi lehet a probléma? Netán alaplap?
My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
Qru
MODERÁTOR
Lehet a memvezérlőnek kell egy kis extra feszültség. Ha külön-külön jók akkor valóban nem a modul a hibás.
mod:
VDDNB néven keresd a bios-ban. Ne emlej rajta csak +0,1V-ot ha úgy sem stabil próbáld meg +0,2V-al (a nagyon max az +0,3V de azt már annyira nyugodt szívvel nem ajánlanám 24/7-re).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- 2 GB / 800 MHz DDR2 RAM, Több db, 1 év Garancia + Számla!!!
- Trident Z5 Neo DDR5-6000 CL32 2x32GB EXPO memória eladó
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest