Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
Mennyire szerencsés a 2*1 Gb + 2*2 Gb elrendezés DDR2 esetén egy P35-ös lapban?
Ill. az lehet probléma hogy különböző márkájú modulok vannak egymás mellett, ha a feszültség és az órajel azonos? -
mh197
őstag
válasz Molnárka007 #22300 üzenetére
Chieftek 550 tápom van. Egyenlőre elégedett leszek sztem az E6600 teljesítményével. Táppal nemhinném, hogy gond lenne, a D915-öt igencsak jól meghúzva is simán vitte, pedig ott annyit eszik az, mint egy quad.
Mennyi az a bagó a lapért, küld már el priviben, csak érdeklődés képp. -
yolan
őstag
válasz Molnárka007 #22300 üzenetére
Szerintem bőven elég manapság is egy korrekt e6300. vid-en 3.5ghz 48 fokos magokkal bőven megvan nálam, az meg mire nem elég?
Tenni kell alá egy korrekt lapot, ramot, aztán a lelkét is ki lehet taposni.“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
FireKeeper
nagyúr
válasz adalbert1 #22301 üzenetére
Tuning szempontjából nem feltétlen szerencsés. Alapórajelen valószínűleg menni fognak, de amit a két pár dualban egyedül ment, azt nem biztos már 4 modullal is bírni fogja. Márka (és chip) egyezés akkor fontos, ha nagy órajelen akarod járatni.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Molnárka007
tag
Én küldjek a bagóért eladó lapomról árat PÜ-ben?....
Am igen a e6300 a 2magosok nagyon eleje és van bennük szufla jócskán....
Nekem 68fokom volt 3.6ghz-n a cnps7700alcu meleltt félnél több maxnál kevesebb hűtésnél(a maxot gamelásra spóroltam)...Keresek megvételre Asus Strike 2 Extreme 790i Utra alapot és ThermalTake BigWater 780, 4x2gb 2Ghz cl8 OCZ3FXE20004GK-FLEX EX, 2db Asus GTX 260/275 55NM 216/240SP és 850-1000W-os minőségi tápot azonnali megvételre!!
-
mh197
őstag
válasz Molnárka007 #22305 üzenetére
Csak kíváncsi vagyok mennyi a lap ára, mert megakadt a szemem rajta, de ha már így beszélgetünk róla, hátha másnak is feltűnik ez a jó kis lap!
-
fgordon
senior tag
#22286) Sifre: "2x2 GB Kingston Hyperx memóriát tettünk, ami gyárilag 1066 MHz-en üzemel és 2,3V kell neki"
Az, hogy 2.3 volt kell egy ram-nak 1066-ra, az a durva
Ha túléli rendszeres használat mellett a 2-3 évet, meg leszek lepődve...
Ha meglesz a garanciás papírod és a cég is, ahol vetted, azon meg főként▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
mh197
őstag
válasz fgordon #22307 üzenetére
Na pont ez a bajom nekem is, hogy ugyan garis a cucc, de mi van ha megszűnik a cég? Élettartam garit OCZ-nél fogalmam sincs hogy kell megoldani, mármint a gyártói garit.
A 2,3 V tényleg durva, én ezért nem vettem Geil black dragont, mert annak meg 2,4V kell állítólag gyárilag. Nálam a lap, ha 0,3V plussz fesznél már kiírja, hogy óvatosan, mert nem biztos, hogy a ram túléli. 0,5-néll meg már egyenesen vörös figyelmeztetés jön. Lehet csak én parázok ezen, de sztem hiába írja rá a gyártó, hogy ezen a feszen is lehet hajtani, csak nem egészséges a 2,3 vagy efölötti fesz egy memónak.
Úgy van vele a gyártó is, hogy a legtöbb elszaladgál 2-3 évet, mint írtad, és utánna úgyis csere lesz, mert fejlődnek a cuccok, és így nyugodtan vállal rá, akár élettartam garit is, mert lesz bőven készleten, nem mindenki ilyen feszen használja, lehet csak alapon, meg ugye lhet, hogy soha nem lesz baj vele.
Nekem halt már be régebben Kingmax DDR1 -em fesztől, mikor még az 500 Mhz-es ramok nagy számnak számítottak. Az is meleg volt mint a fene ha hozzáértem. Gyárilag ráírt magasabb feszt adtam neki, ment is két hónapig, majd először csak win fagyások, utánna totál fagyi, majd memetes-el tesztelve látható volt, hogy halott. Garis csere ment, utánna a helyette kapott ugyanolyan ram, ugyanazzal a fesszel, mint amit a gyártó ráírt, egy másik lapban halt meg 5 hónapot élt, szintén ugyanolyan meleg volt a lapka az ajánlott feszen! Na ezek után a harmadikat nem kértem a garis cserénél, inkább más típust, aminek kisebb fesz kell.
Kingmax Hardcore 500 -as ram volt a páciens.[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
válasz fgordon #22307 üzenetére
Mondjuk ha a gyártó 2,2 vagy akár 2,4-et ír a ramokhoz akkor nem tudom Te miből gondolod hogy nem fogja bírni ? Talán gyártottál már ramot ? Procikat is húzzák ettől nagyobb arányban, sehol nem olvastam hogy valaki lehülyézte volna a gyártót micsoda magas feszeket adott meg és alacsonyabban járatná . A gyárak nem hülyék, gondolom nem érné meg nekik ha az ajánlott feszen sorban halnának meg a ramok . Videokártyákon is röhögve mennek a ramok 80 fokon vagy fölötte, a kezednek meg az 50 fok is meleg .
Az élet kegyetlen .
-
mh197
őstag
Amúgy ha jól olvastam, az OCZ platinumban -ban van vmi elektronikus feszültségvédő is, vagy mi. Szóval ha túlsok megy neki, akkor leszabályoz, nem a ram hal meg, vagy mi. Ez mondjuk szimpatikus nekem.
Vmelyik topicban olvastam, hogy 0,3-at adott vki a ramnak biosban, 0,2 -t az MCH-nak, és megmérte, hogy mennyit kap valósan ilyenkor a ram, és azt látta, hogy 0,6V -ot rányom a lap induláskor a ramra. Az is egy Gigabyte 965P lap volt, ezért félek én a fesz adagolástól.
Asszem a DS4 topicban olvastam itt PH-n ezt, de nem emléxem már. Mindenesetre durva.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Néhány napos folyamatos üzem után meghibásodott egy kb. fél éves 1 oldalas 1GB-os Kingmax KLED48F-B8KO6 MGAS memória modulom. Az esemény egy AMD LE-1100 és egy Asrock alaplap társaságában kb. 10%-nyi órajel tuning mellett történt. A CPU 1,2V-ot kapott (1,3V helyett), a RAM pedig 2,0V-ot. A másik, ugyanilyen modul ami mellette volt, gond nélkül megy azóta is.
Találkozott már valaki hasonló esettel? Mi lehetett az oka? A BIOS-ban visszatettem mindent "AUTO"-ra. Várható hogy meghibásodik a másik is?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mennyi lehet a valszegje, hogy a másik is tönkremegy? Mert egyelőre az 1GB is elég abba a gépbe, de ha behal az is, akkor gondot jelenthet...
Egyébként én is a gyártási hibára gyanakszom. Régebben is volt már gondom néhány 1066-os 1GB-os Kingmax modullal. Egyszerűen nem akartak 1066-on menni. Igaz, azok még kétoldalassak voltak, más chippekkel. Illetve egyszer egy CSX 1066-os "Extreme Overclocking" RAM párral jártam még így. Szerencsére mindegyiket kicserélték garanciában.
[ Szerkesztve ]
-
zolka78
senior tag
MI a különbség a Geil Black Dragon és a Geil ultrái között? Azon kívül, hogy az ultrán hűtő van. Természetesen ugyan olyan teljesítményű ramokról van szó.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
vis.p
aktív tag
Hali!
Tanácsot szeretnék kérni. Érdemes lenne lecserélni a laptop memóriákat (2x2GB800Mhz6-6-6-18) egy Kingston 2x1GB800Mhz4-4-4-12-re? Egyáltalán mi értelme 2x2GB-nak egy laptopba gyenge vga mellett?
Köszönöm. -
Gyuri27
félisten
válasz zolka78 #22314 üzenetére
Az ultrán van hűtő. A bd meg világit (van rajt led). Amúgy semmi. Pont ez a baj. Mindkettő szereti (szeretheti a feszt) 2.3 környéke sok azért a teljesitményért.
Arról nem is beszélve, hogy sokszor a value nem nagyon marad el pl az ultrátol. Tehát ha nem lesz tuning vagy csak kicsi akkor value. Ha kell a kraft akkor nézz más gyártót.vis.p: a ramnak mi köze a vga-hoz? A szerverekbe is sok a ram vga meg egy szál se.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
vis.p
aktív tag
válasz Gyuri27 #22316 üzenetére
Amíg asztali gépem volt, azért növeltem a memóriákat, pl. hogy gyorsabban konvertáljak, vagy igényesebb játékkal tudjak játszani. Kinőttem ebből a korszakomból... csak azt szeretném, hogy gyorsabban nyíljanak meg az alkalmazások. Ezért kérdeztem a fenti dolgot. Szóval érezhető lenne-e a változás cl4-en a cl6-hoz képest.
Köszönöm. -
mh197
őstag
válasz #95904256 #22313 üzenetére
Ha megfogod a lapkát menet közben, persze óvatosan, és nem meleg, akkor nem a fesz a gond, hanem gyártás. Hogy a másiknak mennyi a valsége, hogy tönkre megy, ez kb olyan kérdés, hogy mennyi az eélye, hogy a lottón egymás utáni két héten ugyanazok a számok jönnek ki. Teljesen véletlen.
Ha nem melegszik, akkor nagy gond nem lehet. Amúgy miért 2V-on használod? Ezeknek nem 1,8 V a feszültsége? Nekem mondjuk kétoldalas kingmaxaim voltak nemrég 1066 fajtából, és 2Gb-osak, de a típusszám nagyon hasonló volt.
Azok 1,8V és 1,9 V közt mentek rendesen. -
Yeti77
tag
Ilyen memóriát akartam venni Memória GEIL Ultra 2048Mb DDR3 1600Mhz CL7 KIT 2 db 28.200 Ft.
De csak ilyet kapok.KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1600Mhz 2db.
Ez a kingmax memória is cl7-es?Kb vagy rosszabb memória lehet?
Köszi a választ előre is. -
törölt tag
A lottós dolognak 3,59*10^-18 % az esélye. Annak meg hogy két egyszerre gyártott memóriamodul közül, mindkettő meghibásodjon úgy hogy az egyikről már tudjuk, hogy rossz, szerintem egészen más. Pláne annak ismeretében, hogy a már említett 1066-on nem megyek Kingmax dolog úgy jött elő, hogy nyolc modulból kettő nem tudta ami rá volt írva. Szerintem olyan 15-18 nagyságrendű különbség lehet az általad felvázolt példához képest.
Azért használtam 2V-on mert annyi volt beállítva a BIOS-ban.
Nem tudom hogy 1,8V a feszültségük vagy sem. A modulon sem szerepel. -
g4b3n
tag
-
mh197
őstag
válasz #95904256 #22323 üzenetére
Ha a 2Gb-os 1066 kingmax moduljaim mentek 1,8V-al is, akkor ennek is kellene, tekintve, hogy egyoldalasak, és 1Gb-os modulok.
Alottós dolog csak példa volt. Amúgy nekem annyira nem voltak rosszak a Kingmax 1066-osak, ráadásul 1100-at is mentek, igaz csak cl6-ban. CPU-z szerint is 1100-asaknak írta, az 1066-osnak eladott ramokat. Amúgy látom jó vagy matekból , én nem szerettem ennyire a valszámot, inkább a linalgot preferáltam. -
punk17
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek mi lenne a jobb RAM beállítás: 800Mhz 4-4-3-8 vagy 1066 5-5-5-15? Első sorban játékra van használva a gép csak igazából nem tudom mi a jobb, alacsonyabb órajel kisebb időzítés vagy magasabb órajel nagyobb időzítés?Oneplus 3T | Apple iPad Air
-
sczholl
tag
Laptop vásárlás előtt állok.
3GB mem van a kiszemelt masinában.Az egyik foglalatban 2GB a másikban 1GB. Semmiféle anomáliát nem okoz az eltérő méret, nem lenne akkor már szerencsésebb 2x1GB vagy 2x2GB?
A masina [link]Okos ember hülyéskedik,hülye ember okoskodik.
-
degu
senior tag
Egy primko kerdes...
Mi van,ha dualba meno Kingmaxok melle becsempeszek a 3.slotba meg egy Kingmaxot?
Szetesik a dual-uzemmod? Es ha igen,akkor ez torvenyszeru,vagy alaplapfuggo?verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
nagyúr
965-ben, 975-ben, P35-ben, vagyis az általam használt lapokban single channel-ben működött 3 modul.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz sczholl #22327 üzenetére
Nem okoz anomáliát, max nem futnak DC-ben. Mivel C2D, így ez nem jelent túl nagy hátrányt.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
degu
senior tag
-
nagyúr
A +1GB-tal többet nyersz, mint a DC-vel. Ha 2*2GB-ot pakolsz bele, azzal meg még többet, hiszen megduplázod a RAM mennyiségét, és még a DC is aktív lesz valszeg. Már csak az OS-nek kell ugye támogatnia a 4GB memóriát.
-
Sifre
senior tag
-
Sifre
senior tag
thx
-
misuti
tag
Sziasztok!
Kétféle memóriamodul közül nem tudok választani!
Az egyik ddr2 1066 cl5 geil black dragon,a másik ddr2 800 cl4 ugyancsak black dragon!Melyikkel járnék jobban? -
yolan
őstag
válasz misuti #22339 üzenetére
1066mhz cl5 = 800mhz cl4
Black dragon ramok ha jól emlékszem vagy 5 vagy 8 rétegű pcb-re épülnek és nem nagyon melegednek, viszont amivel eddig találkoztam, nem volt valami nagy tuning bajnok.“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
fgordon
senior tag
"Az a fura hogy teljesen ugyanilyen típusú ramokon láttam olyat hogy csak 2,2V-ot írtak rá. Ki érti ezt "
Hát, szerintem olyan lehet, mint a proci gyártásnál: van olyan proci, ami alap feszültségen bír húzást, és van aminek több volt kell, a nem annyira jól sikerült széria.
Esetleg több revíziója van annak a ram-nak, és az újabbaknak kevesebb áram is elég...▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
Sifre
senior tag
válasz fgordon #22341 üzenetére
Ha a mai nap is stabil marad akkor leveszem 1,8V-ra. Arra is gondoltam hogy azért melegedhet annyira mert nincs túl nagy légáram a ramok környékén, a procihűtő is pont mellettük szívja el a levegőt.
Amúgy ha leveszem 800MHz-re és 4-4-4-12 időzítésre (1066MHz, 5-5-5-15-ről), akkor számottevően lassul?
-
Sifre
senior tag
válasz Erdei88 #22344 üzenetére
Csináltam egy gyors tesztet (Everest):
1066MHz ; 1.8V ; 5-5-5-15
-olvasás: 7534 MB/s
-írás: 8487 MB/s
-másolás: 8259 MB/s
-késleltetés: 71,3 ns800MHz ; 1.8V ; 4-4-4-12
-olvasás: 6567 MB/s
-írás: 8478 MB/s
-másolás: 7920 MB/s
-késleltetés: 83,9 nsEz szerint lassabb 800-on az alacsonyabb késleltetés ellenére is. Ami alapból furcsa, hogy nagyobb az írás sebessége, mint az olvasásé, valamint a két beállítás között nincs különbség az írási sebességben...
-
nagyúr
Szintetikus teszt, így nem sokat ér. Javasolt valós alkalmazásokban tesztelni az egyes beállításokat.
-
Winne
nagyúr
Hali
Egy gyors kérdésem lenne:A lejjebb látható konfigurációm változtatásra kerül a napokban, lesz egy procicsere Q6600 g0-ra, ami ugye 1066 MHz-es FSB-vel dolgozik, ha jól tudom, és egy HD4850 is kerül a gépbe. A kérdés az lenne, hogy érdemes lenne a 800 MHz-es Geil ultrákat lecserélni akár ugyanennyi gb 1066-os tuningmemóriára cserélni?
Apropó, ha pl az ipon computer árait nézzük, akkor melyik széria a legjobb választás a 2*2 GB 1066-os modulból?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
PNP
őstag
GIGABYTE GA-MA770T-UD3P lap, AMD Phenom II 720 AM3 proc, SAPPHIRE HD4850 1GB vga trióhoz ti milyen ramot vennétek? 4GB-ban gondolkodom, Photoshop, esetleg videóvágás, játékból csak GTA4.
1600-as ram (Kingmax) megéri a nem kevés felárat, vagy inkább vegyek 1333-as memóriát? Kösz! -
FireKeeper
nagyúr
1600 alatt nem nagyon lesz egyértelmű előnyöd a ddr2-höz képest. én inkább egy tuningosabb 1333-ast keresnék, és megrántanám 1600 körülire, mondjuk ez elég mázli kérdése
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
PNP
őstag
IPON-ról nézve az 1600-as DDR3-ak:
OCZ 4096Mb DDR3 1600Mhz Reaper KIT - 20.772Ft
OCZ 4096Mb DDR3 1600Mhz Platinum KIT - 19.704Ft
2x KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1600Mhz - 25558
CORSAIR TwinX 4096Mb DDR3 1600Mhz DHX CL9 KIT - 20.856FtEnnél vannak jóval drágább megoldások is, azokat eleve kihagytam. Ezek közül a lentebb említett konfigba mit érdemes rakni?
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- DDR3 - EDO RAMok - Retro - 4 GB - 512 KB - Corsair, Samsung, stb. - nagy mennyiség - több márka
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Corsair Vengeance LPX DDR4 2x8GB 3600MHz
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest