Hirdetés
- PlayStation 5
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Elite: Dangerous
- Elden Ring
- Nintendo Switch
- Magic: The Gathering Arena
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- World of Tanks - MMO
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
partymaci
aktív tag
Sziasztok
olyan problemaval allok szembe, hogy kekhalaozik a gepem bizonyos idokozonkent. Memoriara gyanakodtam és memtest hibázott is, elkezdtem varialni, Full auto-n is hibazott, 5-5-5-15, 4-4-4-12-n is, 2.1V-al, egyebkent az idealis az 1:1 lenne 800Mhz-el deakkor is hibazott, kiszedtem az egyik dimmből, akkor is hiba. A masik dimmből nembirtam még mert ahhoz kikéne kapni a videokarit de gyanitom akkor is hibazna? Valakinek valami tipp? Tönkrementek? vagy nemszereti az alaplapot?
Egyébként a konfig Asus P5k Premium + 2X1 gb Corsair CM2X1024-6400C4
Érdemes lenne egy dominator kitet venni vagy más márkát 1066Mhz-eset?[ Szerkesztve ]
Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!
-
Behindblue
csendes tag
Hali! Vettem egy OCZ 4096Mb DDR2 1066Mhz Gold KIT-et. Úgy tűnik, hogy nem nagyon akar együtt működni az alaplappal, így manuálisan szeretném beállítani a BIOS-ban. Tudnátok ebben segíteni? Köszönöm
-
kaik21
tag
Hyperx vagy Ocz?
húzni szeretném őket ,melyik a legalkalmasabb erre?
Feel me, Lick me, Love me....
-
CHIPman
nagyúr
-
loki22
tag
Sziasztok!
Am3 alaplapba 550be+4890mellé lenne 4gb ram .A kérdés az lenne,hogy melyik legyen:egy 4gb OCZ 1600mhz gold vs 4gb Ocz 1600 platinum.annyit látok ,hogy időzítés beli külömbség van a kettő között.Ez játékoknál fps-ben vagy egyéb számításokban mennyire számottevő??
Csak ,mert nem szívesen adnék ki +4k-t a semmiért.Köszönöm!
-
Mach5
aktív tag
Hellotok, hol lehet megnézni, hogy a ramom milyen típusú (Pl. Samsung,Kingmax stb.) és hogy hány mhz mind a kettő? Valami programot is jó ha írtok, vagy valamit amúgy az alaplapom ECS 760 GX-M ramom ddr1 2x512mb, ha ezek szükségesek lennének!
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek nekem memória választásban.
2x1 GB-os 800 MHz-es, kit-et cserélek 2x2 GB-osra. GIGABYTE GA-EP43-DS3L alaplaba, Intel E7300-as processzor mellé kerül majd. Most még 32 bites Vista-n fogom használni, de valójában a pár hónap múlva telepítendő 64 bites Windows 7-hez veszem meg.
Az alábbi alternatívák közötti választásban szeretném ha segítenétek:
13.212.- CORSAIR Twinx 4096Mb DDR2 800Mhz CL5 KIT
13.284.- GEIL Value 4096Mb DDR2 800Mhz KIT
13.320.- OCZ 4096Mb DDR2 1066Mhz Gold KIT
13.860.- OCZ 4096Mb DDR2 800Mhz VP Platinum KIT
14.640.- GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 1066Mhz CL6 KIT
14.640.- GEIL Ultra 4096Mb DDR2 800Mhz KIT
14.904.- GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 800Mhz CL4 KIT
15.552.- KINGSTON HyperX 4096Mb DDR2 1066MHz CL5 HS KIT
16.224.- KINGSTON HyperX 4096Mb DDR2 800MHz CL5 KIT
16.247.- OCZ 4096Mb DDR2 800Mhz Reaper KITMiután valószínűleg 800 MHz-en lesz használva, én a GEIL Ultra-t prefelálom. Azonban lehet, hogy később processzort cserélek, ahol már használhatnám a magasabb Hz-en járó modulokat is.
Majd elfelejtette: Nem lesz húzva a memória!
Szóval, mit gondoltok?
[ Szerkesztve ]
Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
-
-
€uro
őstag
válasz CHIPman #22623 üzenetére
Az is lehet, hogy a végén még maradok a GEIL Value-nél. Eredetileg ilyet akartam. Mert minek nekem CL4? Nem hiszem, hogy egyáltalán észrevenném a különbséget. Az legalább alacsony feszültségen, hűvösebben használhatom.
Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
-
fireproof
őstag
NA vettem a mostani 2Gb-os 800 Mhz-s Kingmax mellé meg egy ugyan olyat.De miért van az ha csak az egyik 2 Gb os van benne akkor minden oké betölt a win 7 és tudok mindent csinálni. De amikor meg beteszem a másik 2 Gb ot is akkor a Win 7 betöltődik rendesen bejön asztal minden de utána magától befagy? Ez miért lehet?Valamit kell állítanom valahol vagy miért?
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
A konfigomat szeretném új RAM -okkal felruházni.
4gb ig. Viszont most meg vagyok kavarva. Fogad az alaplapom ddr3 at is?Nem muszály végülis ddr3. Jó ddr2 is. NEm akarom hajtani.
[ Szerkesztve ]
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
kisza25
félisten
válasz cintula187 #22630 üzenetére
nem annak más a foglalata
DDR2-ből fogad 1333Mhz-est de ezt csak OC-vel
ide is van írva [link][ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
dokee78
félisten
válasz cintula187 #22630 üzenetére
Nem!
-
cintula187
addikt
Értem!
Nem is baj.
Akkor konkrétan milyen RAM ot javasolnátok? 2*2gb jobban teljesít mint 4*1gb?
GEIL van most, de jöhet OCZ vagy Kingston is. DDR-böl viszont nem látom sem az aquánál sem iponnál 1333 -astPeasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
schumi
aktív tag
válasz cintula187 #22633 üzenetére
hello
tudtommal ddr2ből csak 1066 a legnagyob ram, 1333-at mindenképpen túlhajtással lehet elérni, de pl. az ocz gyárilag túlhajtott ramokat árul mint pl. a ddr2 reaper 1150 mhz (17-18 ezer ft 2*2 gb KIT) , illetve ha jól rémlik 1100 mhz es az ocz platinum ddr2 (17-18 ezer forint 2*2 GB KIT), de feljebb írtam is pontosan az árakatszerintem ocz reaper avagy platinum, ezekben van tuningpotenciál plusz gyárilag is túlhajtottak, az alap 1066 ddr-ők 14 körül vannak, kit-ek pedig 15-16 ezer körül
üdv
Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing
-
fireproof
őstag
NA vettem a mostani 2Gb-os 800 Mhz-s Kingmax mellé meg egy ugyan olyat.De miért van az ha csak az egyik 2 Gb os van benne akkor minden oké betölt a win 7 és tudok mindent csinálni. De amikor meg beteszem a másik 2 Gb ot is akkor a Win 7 betöltődik rendesen bejön asztal minden de utána magától befagy? Ez miért lehet?Valamit kell állítanom valahol vagy miért?
-
dokee78
félisten
válasz cintula187 #22638 üzenetére
Nagy valószínűséggel.Memória kompatibilitási lista a bal oldalon
[ Szerkesztve ]
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Mi a velemenyetek errol a RAM-rol?? Uj gepbe szeretnem venni!!! Vagy megeri az 1600 MHz-st megvenni belole +4k-ert??
KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1333Mhz
KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1600Mhz[ Szerkesztve ]
-
fireproof
őstag
Valaki a (#22636)-re lécci
-
csimav
őstag
Inkább vegyél OCZ-t.
OCZ 2048Mb DDR3 1600Mhz Platinum KIT és az ára csak 10955 Ft, míg a
KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1600Mhz 12779 Ft.[ Szerkesztve ]
Ha van Moneybrookers-ed, akkor irj rám, légyszives.
-
fireproof
őstag
B@sszus az én problémámra senki nem tudja a választ? hátha ez segít az új ram a régi ram A nevükbeli külömbség a probléma? : nevük?????
-
fgordon
senior tag
válasz fireproof #22636 üzenetére
Hát, sajnos így jár az, aki különböző szériából vásárol ugyanolyan memóriát. Így járhattál volna BÁRMELYIK memóriagyártóval...
Bár Geil-ben láttam olyat, hogy minden azonosnak látszott, csak mégsem mentek együtt, de külön-külön igen az adott gépben.
Javaslatom: vidd vissza mindkettőt, és normálisabb helyen, gondolom ott vetted, ki szokták cserélni 2 ugyanolyanra, és meg van oldva. Mindezt ingyen szokták...
Kérdés: kipróbáltad, hogy más-más slot-okba rakod, stb? Lejjebb veszed az időzítéseket (azaz fentebb), vagy adsz neki dram voltage-nál 2.0V-ot? Szerintem lehet, a 2V is segíthet...
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
fgordon
senior tag
Igen, de ő azt hitte, ha vesz két ugyanolyan DDR2 1066-os 2 GB-os memóriát, akkor az menni fog együtt. Én azt mondom, erre kevés az esély, hacsak nem napok telnek el a vásárlás között... De az egész raktárkészlet függő. Ha mondjuk pont akkor veszik az elsőt, amikor érkezett a nagy raktárkészlet, hónapok telnek el, és pont megveszi az utolsó darabokat, akkor minden szép és jó... de most biztosan nem így történt...
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
pokol ura
senior tag
válasz schumi #22634 üzenetére
"tudtommal ddr2ből csak 1066 a legnagyob ram" - akkor rosszul tudod ugyanis a Team Xtreme DDR2-es ramból van 1300-as is
Team Xtreme PC2 10400 DDR2 1300MHz 1GBx2[ Szerkesztve ]
pokol ura felhasználónak 34 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! MAI MSI MAG B550 Tomahawk;AMD Ryzen 5 5600X;Crucial Ballistix DDR4-3600 16GB K2;ARCTIC Liquid Freezer II 360;Asus TUF Geforce RTX 3060 12G V2;Seasonic Focus GX 750W;Fractal Design Meshify C
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest