Új hozzászólás Aktív témák

  • szacsee

    nagyúr

    válasz Sefi84 #21155 üzenetére

    OK, akkor csak saját felelősségre tolhatod ameddig akarod. Itt találsz pár dolgot. Fentebb hangoztattuk, hogy nem azért szólunk rád, mert nem tetszik az arcod, csupán 1-2 feszt soknak találtunk.
    Subaru, Zé, vagy bárki akinek van ideje és türelme elmagyarázza majd, hogy miképp változik a hő, felvett áram a feszültség függvényében... de ecceü fizika:
    Ha növeled a feszültséget, akkor hő keletkezik (QPI/VTT-nél legalábbis nem lesz hűvösebb a proci), némely vezető anyagnak hő hatására megnő az ellenállása, ami által megnő a felvett áramerősség igénye is. (de gondolom ezt fizika órán tanultad, máskülönben nem itt csapkolódnál). Bim-nek, nekem, és még másoknak VÍZHŰTÉSE van érted ezt?
    Tudod, amikor nálad 90°C + a proci nálam alúlról nyaldossa a 60°C-ot. Így már kezd homályosodni a kép. Subaru gondolom 300g-os hűtővel nyomja lassú fordulatú ventivel... ezt gondolom sejted, mivel több rangos eseményen is jelen volt, ezért azt sejtem, hogy minimum 1Kg-os hűtő és 2 erősebb venti + a mosfeteken / északi hídon is lehet... eseetleg serverveniti.
    Az ajánlás szerint 1,35V a max, ha ide nekiállunk postolgatni, hogy nyugodtan mehet 2V is neki, ha nincs a Vdimm és a QPI/VTT közt 0,5V és a manusnak behal a gépe, akkor joggal hibáztat minket. Az, hogy subaruwrc és BMW fórumtárs kipróbál ezt-azt, szerintem a topik nagy részének a véleménye nem fog változni, mivel Ők mernek kockáztatni... de mi ezt nem ajánljuk. Ha pedig idővel kiderülne, hogy nyugodtan adható neki 1,5V is akár, akkor sem érte anyagi kár a felhasználót... max lelámázza a többi fórumozót.
    Jómagam az i7-et alkalmazásokra és játékokra használom, oda bőven elég az 1,35V, ha kell az 1,36 még azt is be lehet kockáztatni (Qru esete pl, ahol 1,34-nél fagyi van a következő beállítható érték 1,36V biosban... droppol valószínűleg a lap ezért Ő azon használja).
    Ha viszont arra vettél I7-et, hogy villogj vele, tedd nyugodtan, lelked rajta... max átküldünk az Extreme Tuning topikba hogy ott folytasd, ha feltünési viszketegségben szenvedsz... de ott már nem lennél annyira majjer csávó. ;]
    Na már kezded kapizsgálni, vagy leírja novellában többféle szinonímával, hogy NEM kötekedni akarunk, de a Te fenti HSZ-od nálam kicsit kötekedésnek tünt! :F

Új hozzászólás Aktív témák