Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
liptak.t
tag
Sziasztok!
Adott egy SyncMaster 223BW. Nem mai darab, eddig viszont jól szuperált.
Viszont az utóbbi időben bekapcsoláskor elkezd vibrálni a kép (mint egy strobi) 4-8 másodpercig. Vagy olyan is van, hogy egy darabig csak fekete, a power gomb villog. Ja és mikor a rendszer lekapcsolja a monitort halk sípolást hallok. A monitor DVI-on keresztül csatlakozik.
Picit utánajártam, de sokminden baja lehet (inverter, táp, vezérlő, érintkezés).
A kérdésem az lenne, hogy ha nem javíttatom ez a jelenség a jövőben rosszabb lehet (kvázi be sem kapcsol majd?
Illetve ha javíttatnom kell tudtok valami megbízható, értelmes szervizt aki gyorsan és jó áron dolgozik?Köszönöm!
-
fero02
nagyúr
válasz liptak.t #9501 üzenetére
Jelenleg határon dolgozik a készülék. Még van, hogy éppen éppen el tud indulni, mielőtt a védelem nem szól közbe, de már mint magad is írtad néha már nem sikerül.
Ez egy rövid folyamat, túl sokáig nem húzhatod az időt. 1-2 mp-re bevillan a kép és utána sötét lesz, vagy egyáltalán be sem kapcsol majd.
A kínzásnak pedig simán lehet következménye, hogy még vmi el is durran. Sztem nem éri meg játszani vele. Most aprópénzből megcsináltathatod és évekig fog menni még.
Szerelőt úgy elég nehéz ajánlani, hogy nem tudjuk merre is kellene. Adatlapot nem véletlen szokták kitölteni, külön kérdés nélkül is tudnánk.
-
zozo16
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Samsung e2220-as monitort használtan és hát persze hemzseg a pixelhibától.
Kb 30 hiba van, szub és teljes egyaránt a képernyő szélein főként.
szervízmenü szerint 2000órát futott.
Barátnőm kapta a a monitort őt ez így alapból nem zavarja.Kérdés:
Mennyire valószínű, hogy több is elő fog jönni?
Mert, ha ennyi marad akkor benyeljük és nem pöcsölünk vele, ha több is előjöhet akkor viszont persze intézzük a kis dolgunkat.Köszönjük a segítséget
ps: ha volt már erről szó elég a bejegyzés száma
-
jilian
addikt
Ugye a videó kártyán van hdmi/DVi...stb
Szeretném a monitoron a Displayportot használni ezért vettem egy Hdmi---> Displayport kábelt. (a monitor DVI-je másik géphez kellene)
Miért csak akkor van képem, ha a DVI is rá van kötve az adott kártyára??
Viszont a vezérlőpultban azt írja, hogy a DP -ról jön a kép. kihúzom a DVI-t eltünik a kép. -
jilian
addikt
válasz El Kebir #9509 üzenetére
neeeee megint röpült 5000 ft az ablakon.... vááááá
Ezek a kivezetések vannak a kártyámon:
1 x Dual-Link DVI
1 x HDMI (with 3D)
2 x Mini-DisplayPort
DisplayPort 1.2Ez pedig a monitoron:
Csatlakoztathatóság
1 DVI (Digital Visual Interface) csatlakozóaljzat (DVI-D) HDCP technológiával
DisplayPort (DP)
VGA
1 USB 2.0 feltöltési port
4 USB 2.0 letöltési port
Egyenáramú tápcsatlakozó Dell monitorra csatlakoztatható hangszóróhozNos a DVI kilőve, mert másik géphez kell.
VGA kivezetést mellőzni szeretném., tehát csak a DP maradt.
Milyen kábelt kell vennem? -
Muton
addikt
Hello!
Tegnap a Samsung 225mw tv tuneres monitorom megadta magát. Egyszer csak kikapcsolt. Nem világít a power led, se kép, se hang. Ma szétszedtem, nem csúszott szét egyik kábel sem, megégett alkatrészt sem találtam (kivéve egy egymáshoz közeli kerámia kondikra valami sötét szürke cucc égett rá, lehet, hogy csak por. kicsit olyan, mintha vaspor ragadna egy mágneses dologra).
Szóval el kell vinnem szervizbe, már nem garanciális.Tudnátok ajánlani megbízható szervizt (lehetőleg a 7-8. kerületben, de végül is máshol is jó), ahol nem vernek rám fölös dolgokat és nem karcolják össze?
Itech szervizről tapasztalat van valakinek?
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
rento
őstag
Nálam hasonló történt egy LG 19"-s wide monitorral (fejből nem tudom a típusát). Ugyanezzel a jelenséggel, annyi különbséggel, hogy nekem 2 kondi egy kicsit púpos, de még talán "elfogadható" állapotban van. Szóval engem is érdekelne, hogy merre lehetne olcsó szervizest találni.
-
Muton
addikt
Szia!
repair fórumtársunk ezt írta nekem, gondolom nem gond, ha továbbítom, mert nem személyes jellegű:
"Hello. Olvastam a fórum hozzászólásod a hibás 22" tv-monitorodról...
Én javítok LCD monitort - itt a hirdetésem is (katt ide).
Ha gondolod hozd el, és 2 órán belül, a szervizi ár alatt megjavítom neked.
Hirdetésben az elérhetőségem. Nekem holnap egész nap megfelel. Üdv."Én fogom nála próbálni.
Üdv!
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Csaszykj
aktív tag
Sziasztok!
Nekem egy Iiyama Vision Master Pro 510-es monitorral lenne gondom.
Sötét a kép rajta, mióta hozzámkerült 4 éve.Kontraszt csutkán van, színhőmérséklettel is próbáltam már "szórakozni", de semmi javulást nem okozott.
Próbáltam már Nvidia és ATI kártyákkal is.Hogyan lehetne orvosolni ezt a problémát?
Filmet lehetetlen nézni rajta, semmit sem látni belőle, viszont netezéshez optimális.
-
mantequilla
aktív tag
Sziasztok
Van egy fujitsu siemens monitorom (nem tudom milyen típus)
Az a baja, hogy időnként nem ad képet és villog a power led. Ahogy olvastam a fórumot ez elég gyakori hibajelenség idősebb monitoroknál.A kérdés az lenne, hogy érdemes javíttatni vagy inkább csere?
Mennyibe kerülhet egy ilyen javítás?
Tud valaki budapesten olyan szervizet ahol viszonylag gyorsan javítják?
( egy másik monitoromra volt saturnos gari és 3 hétig vártam rá :S )
Köszi előre! -
Whaazzup
senior tag
Sziasztok.Kíváncsi lennék minden olyan emberkére aki,aki most 2-3 ezer Ft-ért javít LCd-ket,ha netán nem csak a púpos kondikat kell csak cserélni akkor mi van,megveszi mert nem javítható.Csak egy Mc-ic (no optimum) ami szinte minden Samsungban elhal nálam 3k munkadíj nélkül,ha pedig a új LED-s-ket veszem alapul,vezérlő ic csere,19000ftmpanel javítása 10000ft PL altera IC SAMSUNG T305 stb sorozat 15000ft miről beszélünk.ÜDV.
Boxer, imádom. Intelligencia minta képe.//////------ezzel gyorsabb--06204489764
-
negyedes
addikt
Udv, tudna nekem segiteni valaki hogy miert nem akarja bevenni a win7 az icc profilt? Letoltottem a phrol es mindent ugy csinaltam ahogy a leirasban van, de login utan par masodpercel visszarakja a system defaultot, de a beallitasokban a kalibralt van. mar tobb mint 10x megcsinaltam de sehogysem megy.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
jilian
addikt
A monitoromnak van VGA / DVI/ és DP kimenete.
Nos a monitoron a DVI már használt egy ITX gép megy róla.
A DP -ra szeretnék kötni egy másik gépet:
7970 mini DP -->mini dp to DP átalakító --->Dp kábel-->monitorMiért nem látja a DP kábelen keresztül a gépet?
A monitoron van "auto select" funkcio, se így se manuálisan nem látja. -
Whaazzup
senior tag
Küldök listát az árukészletről.
Szia..Hatalmas a raktárunk,még nem találtam a leírt kijelzőt hogy megmérjem a neon hosszát szerintem a 537cm nek jónak kell lennie.Azért nézek,ha netán letudod mérni a kijelzőt hosszában akkor annál 5-7mm-rel rövidebb cső már kiváló bele,de legtöbbször ez kell.ÜDV
[ Szerkesztve ]
-
Man
csendes tag
válasz Whaazzup #9536 üzenetére
Köszi,
Az LVDS kábelt már próbáltam (lehózás, rángatás ...), a két panel között és a másik kettőt is ami az LCD felé megy. A T-con IC az melyik lehet? U11, U14, U22 hátha látok valamit ott.
A vezérlőm SVX-1920 (Digital view) és van utána egy Image Enhancer (120 Hz támogatása) típus IE-1000. Utóbbi tud függőlegesen felezett és középső vízszintes harmadban "Demo módot" a szemléltetéshez. nem lehet hogy ez kavar be? habár érdekes hogy a két függőleges oldal ugyanúgy torzul, de csak az alsó 1/3-ot rakja rossz helyre azaz a felső 1/3-ra. -
jilian
addikt
válasz El Kebir #9537 üzenetére
Látod.
Nem akar összejönni.
Igen a monitor egy Dell UltraSharp™ U2311H és a vid.kari cserélődött erre.Gondolom az nem lehet probléma, hogy nem olyan kábelt vettem ami DP-->mini DP, hanem DP-->DP és egy mini DP átalakítóval használom.
De az az érdekes, hogy "auto select" -tel látja, hogy van DP kábel csatlakoztatva, meg DVI is, és ki is kapcsol szépen, de ha a DP-os gépet kapcsolom be, nem ébred fel. ÉS ha manuálisan állítom DP-re, akkor is visszamegy aludni.
Gondolom egy új win/ friss driver-ekkel nem segítene ezen.
-
El Kebir
őstag
...ráadásul akkor a vga-hoz adott minidp-dp átalakítót használod...
tehát mégegyszer, azt probáld ki, hogy a monitorhoz csak és kizárólag a minidp-dp-s kábel legyen csatlakoztatva, hogy úgy megy-e?
...mert én is találkoztam már olyan monitorral, ami ha fejreáltam, akkor is csak a dvi-ről fogadott jelet, hiába volt két bemenetére (dvi és hdmi) csatlakoztatva eszköz, és hiába volt kikapcsolva a dvi-s eszköz, amíg be volt "dugva" a dvi kábel, addig nem foglalkozott a hdmi-vel. (ha megcseréltem a két eszközt, akkor is csak a dvi-re reagált... desktop gép és egy dvb-t box voltak az alanyok)
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Whaazzup
senior tag
Szia.Több mint valószínű,hogy több is rossz vagy csak elengedte a felső panel csatlakozás a kristály kivezetett érintkezője azaz a szalag kábel ami ne igen orvosolható,és ezen a szalagon vannak az elosztó IC-k.ÜDV.
-
Wolverine
félisten
Üdv!
Van egy 1 éves Samsung P2370HD tuneres monitorom. Kb. negyed órával ezelőtt fura sistergést adott ki hátulról - mint az elektromos szikra hangja - és a fényereje lecsökkent. Megnéztem, a tápkábel a helyén van, a beállításokat nem módosítottam és a másik, ősrégi monitoromon sincs változás. Van valakinek ötlete, mi történhetett?"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
csasaKKP
senior tag
A DP kábeleken áram is folyhat (hasonlóan mint pl. USB-n), a monitor meg szépen tolja is a kikapcsolt gépbe. Szerintem ezé' világít.
[ Szerkesztve ]
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
Új hozzászólás Aktív témák
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- Alienware 500hz
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest