Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zannor
tag
Üdv!
A problémám a következő lenne:
Van egy Samsung SyncMaster 206 BW monitorom, amellyel analóg kábelen keresztül csatlakoztattam a gépemhez (megpróbáltam a notebookkal is és a probléma ugyanúgy fenn állt) és sajnos a képen szemmel jól kivehető a frissítés. Pontosabban cikázik rajta a kép, mintha kis vonalak (nem vízszintes és nem is függőleges), vagy görbék vibrálnának rajta. Emellett ha például bezárok egy ablakot és közvetlenül a W7 kék háttere szerepel, akkor a bezárásnál a kék háttéren látszik a színátmenet, olyan mintha mondjuk 16 biten futna . (Tehát nem szép egyenletesen vált át a szín, hanem olyan mint amikor egy követ dobunk a vízbe, csak itt pont fordítva haladnak a hullámok.)
A beállítása: 1680*1050 32 bit és 60 Hz (próbáltam alacsonyabb felbontáson is, de a hiba ugyanúgy fenn állt.
Mi lehet a gond? Próbáljak szerezni egy DVI kábelt és azzal csatlakoztassam a géphez (hátha a D-sub kábel adta meg magát)? Vagy szimplán kezd behalni a monitorom?
-
myckey
veterán
Szevasztok!
Remélem itt jó helyen lesz,vagy tudtok még alkalmasabb témába vágó részt
Adott a konfigom,amit a "cuccok" részben láttok.
Van mellette egy Samsung Samtron 76DF CRT monitor,ami ugye DVI átalakítóval kapcsolódik a VGA hoz.
(ezt csak ritkán/biztonság kedvéért használom/tartom)
Az elsődleges/használatban lévő megjelenítőm,egy:Samsung LE32R32B HD Ready televízió.
ez HDMI kábellel van csatlakoztatva a VGA-hoz.-azt hiszem nem a legújabb,hanem 1.3-Maga a probléma a következő lenne.
2 játékban(Crysis3 és Dead Space3) nem tudom a felbontást skálázni.1280X720 a fix.
Minden más Game-ben tudom megfelelően állítani,de itt ennyi van.
Ellenben,ha a monitort állítom csatasorba,akkor ott minden fajta felbontás elérhető.VGA driver: Catalyst 13.2/Beta6
(elméletileg konkrétan a Crysis3 alá írták)Köszönöm előre is a segítséget.
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
El Kebir
őstag
válasz myckey #10858 üzenetére
A ha minden igaz a tv nem is támogatja a hdmi-n a számítógép kapcsolatot (szerencsédre az amd vga támogatja a tv üzemet hdmi-n), és csak az 1080i-t vagy 720p jelet fogad, nem is igazán értem miért akarod full hd-ban hajtani, mikor fizikailag képtelen megjeleníteni azt a felbontást és csak feleslegesen terheled vele a vga-t 3d alatt.
Van erre valami ok, ami miatt a full hd-t erőlteted játék alatt is? (elméletileg semmiféle képminőségi előnyöd nem lehet belőle)
A többi játéknál, ahol megy a fHD, milyen jelet küld a ccc? (1080i-t a hdtv felbontások közül? erre gondolok)
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
myckey
veterán
válasz El Kebir #10860 üzenetére
Való igaz!
1080i
ez a maximális felbontás.Játékon belül 1920x1080 .
Elnézést a pontatlanságért,ugye a FHD=1080P
csak nálam ilyen berögződés,hogy 1080i-re is FHD-t mondok.De fejem se fájna,ha akár ezt is engedné.
Amit nem tudok hová tenni,hogy egyedül a 720P van fixen mindkét Game-ben
Monitorról pedig tudom állítani,
De természetes,hogy a tévét használom,mert mérföldekkel szebb a szín+maga a képminőség is a HDMI kábelnek köszönhetően,mint a régi CRT monitorom a DVI csatival.
Meg aztán ilyen problémával még nem találkoztam,pedig nem csak ez a 2 új játék van meg.
De ne csak játékról,bármilyen más alkalmazásról legyen is szó.Egyébként a tévénél 2 féle opció van.
Amennyiben DVI átalakítóval kötöm rá a Televíziót a VGA-ra,úgy -PC Mode-ként funkcionál
viszont ha a HDMI kábel van rádugva a Vid.kártyára,akkor a tévé HDMI(Game Mode) ba vált.
vagyis erre a 2 csatornára tudom rákapcsolni az irányítóval.
de lényegtelen,mert ha sima PC Mode ba használom,DVI vel,akkor se engedi ebben a 2 játékban a felbontást skálázni.
és hát ugye ahogy már írtam,hülye lennék nem HDMI mode-ban haszálni a készüléket.[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
fero02
nagyúr
válasz dolbyman #10863 üzenetére
Ezt... kapcsolási rajz nélkül...
Ráadásul ez a tápnak még csak a primer köre, lehet utána is van még...
Apróban hirdetik magukat vállalkozó szelleműek, akik ha nem tudják megjavítani, akkor megveszik, vagy beszámolják egy újba. Szerintem náluk kopogtass.
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
válasz El Kebir #10862 üzenetére
Igen!
Az asztalt rá tudom állítani erre a felbontásra.Ezzel minden rendben van.
De ha ebbe a 2 játékba belépek,automatikusan 720P a Fix felbontás
ahogy már írtam,minden más játék skálázható,ez a 2 meg be van állva,nincs más."Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
myckey
veterán
nem tudtam szerkeszteni
ugye mondtam,hogy a régi monitoromról tudom érdekes módon a felbontást vezérelni.....(persze játszani nem játszok rajta....)
na de hiába állítom be én így az 1920x1080,vagy bármely mást
mihelyst visszalépek tévére,egyből marad a szokásos 720PPersze 1280x720 nem gyötri annyira a videókártyát,na de 1280x720p meg 1920x1080i között azért van különbség képminősgében
és meglehet,hogy a Crysis3 akadna ,de biztos hogy bírna 720p től nagyobb részletességet.
a Dead Space 3 meg tuti simán menne 1080i-velAhogy írod.
A monitorról be tudom állítani ezeket a felbontásokat,meg alapvetően nagyobb részletességet is mint 1280x720.[ Szerkesztve ]
-
-
Chieftec
őstag
Üdv srácok! Érdekes problémám lenne!
Monitor: Samsung 913N. A gyári kábelje megtört, színeződött a kép össze-vissza így vettem hozzá egy újat!
Az új kábellel azt csinálja, hogy ha kikapcsolom a gépet, vagy itt hagyom járatni és kikapcsol(na) monitor akkor nem megy le standby állapotba. Ehelyett azt írja, hogy "Check Signal Cable". Nagyon durva!
Ha visszadugom a régi kábelt azzal jó!!
Mitől lehet ez?? -
alitak
senior tag
Sziasztok,
egyik ismerősöm vett egy LG IPS LED monitort, azonban elég furcsa a képe. Olyan, mint ha lenne még egy fólia a felületen, pedig nincs. Az itt levő dolgokat megpróbálta, azt mondta, hogy minden rendben. Szerinte "Az az erdekes, hogy ha tolom a monitor kepet jobbra-balra es nezem akkor az a fura resz az marad. Szoval sztem az a felso retege a monitornak."
Találkoztatok már hasonlóval?
Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
Laceeeee18
csendes tag
Üdv! Szeretném a segitsélgeteket kérni. A probléma a következő: Van egy Samsung syncmaster s24a300bz monitorom és egy lenovo y580as laptopom. A hiba jelenség a következő: Tegnapig teljesen jól müködött analog kábelen küldtem ki a jelet a monitorra. A mai napon elinditottam a laptopot és egyszerüen nincs kép! A monitoron a kék led világit de a kép fekete, probáltam más gépre is rákötni ahol ugyanez a jelenség fennáll. A laptop saját képernyöje tökéletesen müködik. Probáltam bios defaultra állitással, átrakni a desktop képt csak a külsö monitorra de egyszerüen fekete a kép. Ha kihuzom a monitort a gépből akkor pedig kiirja hogy no signal.
Mit tudnék tenni vele?
Segitségeteket előre is köszönöm -
fero02
nagyúr
válasz Laceeeee18 #10875 üzenetére
Ez szoftveres gondnak tűnik...
-
Laceeeee18
csendes tag
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz alitak #10874 üzenetére
Nagy segítség lenne, ha tudnál éles, közeli fotót, esetleg videót linkelni a jelenségről, mert így elég nehéz elképzelni, hogy egyáltalán hogy néz ki ez a hiba. Elsőre arra gondoltam, hogy esetleg csak annyiról lehet szó, hogy a korábbiaknál durvább antiglare coating-gal (tükröződésgátló bevonat) felszerelt monitor került az asztalra. De ha erről lenne szó, akkor a kijelző teljes felületét érintené a dolog.
-
alitak
senior tag
válasz I3EI\ICE #10879 üzenetére
Jogos a kérés:
Nem tudom latszik-e ezeken valami, talan az elso zold kep alja adja vissza leginkabb.
https://www.dropbox.com/sh/bk3ucktrev5ce44/UeNU9Iy1zTNec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
El Kebir
őstag
válasz alitak #10881 üzenetére
Esetleg a panel matt felülete zavarja? (mert lehet a panelen egy tükröződésgátló fólia, a típusleírásban a gyártó feltünteti, hogy az adott monitor anti-glare vagy glossy)
a képeken nem veszek észre semmit (csak olyasmit amit fényképezési hibának gondolok), jelöld rajtuk mi a probléma, ha csak a kép egy részén látszik és nem a teljes képen, na meg nagyon homályosak...
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz alitak #10881 üzenetére
Én is egyre inkább úgy sejtem, hogy pusztán arról van szó, hogy az adott típus az átlagosnál durvább tükröződésgátló fóliát kapott, amihez az újdonsült tulaj nincs hozzászokva. Bár az ezzel járó fénytörés engem is zavar, szerintem azért meg lehet szokni.
Mi a monitor pontos típusa? -
Elar
senior tag
válasz fero02 #10840 üzenetére
Elvittem szerelőhöz a monitort. Ráteszi a gépére. Semmi baj
Hazaviszem. Nálam megint csak kikapcsol 3mp múlva.
Visszaviszem a számítógéppel együtt.
Ott egész nap megy gond nélkül
Hazahozom, bekapcsolom. - megint kikapcsol 3 mp múlva.Mi a xxxxx xxxxx van ezzel a szarral? Kipróbáltam másik tápkábellel illetve monitorkábellel.
Marad a hiba.Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz alitak #10885 üzenetére
"Anti-glare with hard-coat 3H"
Ha újonnan vett monitor, én megpróbálnám az eladóval megbeszélni, hogy visszacserélhessem egy kevésbbé durva fóliával bevont, esetleg egy fényes kijelzőjű monitorra. Ha viszont használtan vett, és nem garis, akkor felmerülhet az AG-coating eltávolításának lehetősége is. Neten láttam már cikkeket erről, de nehéz és kockázatos műveletnek tűnik, úgyhogy ha emellett döntenél (vagy a haver), akkor azt javaslom bízd szakemberre.
-
mexicanraven
senior tag
Sziasztok!
Van egy 3 ev koruli LG W2243T monitorom!
A kovetkezo tortent ma: sipolo hang, monitor roviddel ezutan kikapcsolt. Bekapcsoltam ujra, hang jelentkezik ujfent, kep van vagy 3-5 masodpercig es megint kikapcsol.
Resatrtoltam, kabeleket cserelgettem esatobbi, de valtozas nem tortent.
Par nappal ezelott volt egy olyan is, hogy remegett a hattervilagitsa is, de azt egy restart megoldotta.Mi lehet a baj szerintetek??
Elore is koszonom!when the sun shines, we'll shine together
-
fero02
nagyúr
válasz mexicanraven #10889 üzenetére
Tipikus monitor hiba: elöregedett alkatrészek a tápegységben.
-
fero02
nagyúr
válasz mexicanraven #10891 üzenetére
Ha nincs más baja, akkor szerelőtől függően 3-5e ft és évekig használhatod tovább...
-
Qadron
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung SyncMaster 204B típusú monitorom immár több, mint 6 éve. 3 hete elkezdte azt csinálni, hogy amikor áramot adok neki, akkor eleinte villog, a kép, aztán egyre sűrűbben, végül kitisztul és működik kifogástalanul. Úgy képzeljétek el, hogy mindent látok rajta csak villogva/vibrálva (nem tudom melyik a jobb szó rá) aztán mire bebootol a rendszer helyre is áll.
Eleinte csak pár másodperc volt, most ott tartunk, hogy amikor bekapcsol a monitor elkezd keresni analóg, vagy digitális jelet ugye ez a típus. Annyit bír megjeleníteni, hogy analog, ez villog, majd kitisztul és kész, de nem adja a videokártya képét, pedig a rendszer bebootol. Kirántom a szünetmentesből (mert ilyenkor a ki-be kapcsoló gomb sem működik), majd amikor visszadugom, azonnal működik beadja a képet kifogástalanul (eleinte ahogy bekapcsoltam a tápegységet és a gépet minden működött, nem kellett trükközni a konnektorával sem, csak úgy kb 4 napja).
Mi lehet a baja? A háttérvilágítás lehet a gond? Úgy villog, mintha be kellene melegednie valaminek, hogy működni tudjon... Mennyit jósoltok még neki? Lehet-e ezt javítani és ha igen érdemes-e?
-
Bryan65
tag
Sziasztok!
Vettem egy Samsung 22s300h tip monitort kérdezni szeretném miért nem tudom HDMI csatlakozóval beállítani teljes képernyőre az ajánlott 1980-1024 60hz felbontást,van egy kb 2cm-es inaktív rész körbe a képernyőn,ha analóg kábellal kötöm össze akkor teljesen jó.HDMI kábelnál ha megváltoztatom a felbontást akkor teljes lesz a kép de minden nagyobb és a kép se olyan szép.Tudnátok egy jó beállítási tippet adni fényerő,szín stb,előre is kösz mindenkinek.You'll never walk alone
-
őstag
Sziasztok,
Van egy Benq lcd monitor az ismerősömnél. Elég gagyi, és régi is.
A következő a géppel a probléma:
A monitor mindig kiírja, hogy "Auto Config", mintha saját magát szeretné beállítani.
Többszöri driver csere sem oldotta meg a gondot.
Szerintetek lehet probléma a monitor, vagy videókártya lesz a ludas?Most megpróbáljuk tesztelni másik CRT monitorral.
Gyanúm szerint a monitor, hiszen az auto congiurációt nem a videókártya kezeli, vagy igen?joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- MSI Optix G241V Gamer Monitor Új 6hó jótállás+Áfás Számlával!
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest