Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    Topikgazda

    válasz Geza26 #6317 üzenetére

    Szerintem is az első túl durva, a 600 már közelít, még egy kicsit karcos lesz de konyhai munkára azt mondanám hogy már jó. Főleg hogy tudsz játszani a nyomóerővel, és azzal sokat lehet finomítani még a kaszakövön is, ami max 200-as de inkább még durvább.
    Bicskára mindenképpen finomabb kellene, legalábbis én legtöbbször a boltban lefóliázott csomagokat bontom vele, arra jobb a simább él. Meg a bicska nem konyhai eszköz, ráadásul általában rövid a pengéje a húzgáláshoz, majdnem függőlegesen kell vágnia mindent, oda kell a nagy behatoló képesség, a minél vékonyabb él. A karcos él nem csak karcol (ami egyébként egy séfkésen hasznos a konyhában), hanem szélesebb is, persze ez szabad szemmel nem látható, de ha 10-szer szélesebb az pont 10-szer akkora erőt igényel az anyagba hatoláshoz mint a finomra fent vékony él. A kezedben persze van akkora erő, csak a kaja nem szétválik hanem összenyomódik inkább. A karcos éllel csak húzva lehet jól vágni, a bicska ehhez rövid, esetleg a szalonnázó már éppen jó.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák