Új hozzászólás Aktív témák

  • schawo

    titán

    válasz schawo #3148 üzenetére

    Első tapasztalatok a Scheppach élezőgéppel

    A kő baromi nagy és nehéz. Rengeteg vizet felszív, legalább egy liter víz van benne. Amikor forog, akkor szép vízréteget húz fel.

    Ilyen kiegészítőket rendeltem hozzá:
    Scheppach JIG60 (mall.hu): befogó kis késekhez. Igazán kis késeket (zsebkés) nem lehet vele befogni. A legnagyobb, behemót FURA zsebkésem is nehezen ment, használat során lecsiszoltam rajta az egyik befogógombot, mert túl kicsi volt a kés. A beszámolók alapján számítottam erre, ezért rendeletem hozzá zsebkésbefogót, ami viszont hétfőn érkezik csak.

    Tormek SVM-00 (szerszamoutlet.hu): zsebkésbefogó. Scheppach kínálatában nincs ilyen, ezért a másik, nevesebb élezőgép-gyártótól rendeltem. Még nem jött meg, beszámoló később.

    Scheppach JIG120 (mall.hu): nagykés befogó. Tök fölösleges, a JIG120 is szépen megfogja a nagykéseket is.

    Scheppach gréder (mall.hu) (stone grader): működik, de a finomabb oldalára megadott 1000 szemcseméret inkább optimizmus, valóságban 500-ra saccolom. Legközelebb az 1200-as gyémántlapomat fogom szemcseméret-állításra használni, állítólag azzal sokkal jobb. De majd kipróbálom a 3000-es gyémántot is.

    Tormek WM-200 (ebay): szögbeállító. A gyári Scheppach nem igazán jól használható, ezért rendeltem egyet a Tormektől. Majd csak hetek múlva ér ide amcsiból.

    A gép bőrkorongos oldalán oldalán van egy szabadon felhasználható M8 menet, ahova egyéb kiegészítőket lehet feltekerni. Ehhez rendeletem ebayről menet adaptereket M12 és M14-hez, egy M12->16x40 hengeres csapot 16mm-es furatú rongy és filckorongokhoz (polírozáshoz), és egy M14 befogású szivacsos-tépőzáras polírtárcsát mindenféle polírkorongokkal. Ezeket nem is annyira a késekhez vettem, hanem egyéb tárgyak polírozásához. Ha már itt van egy kisfordulatú gép, nehogy ne használjam ki...

    evDirect villanyautós töltőhálózat

Új hozzászólás Aktív témák