Új hozzászólás Aktív témák

  • anytime

    őstag

    Sziasztok,

    új vagyok a topic-ban, ezért elnézést kérek előre is ha olyat kérdezek, ami már korábban megválaszolásra került vagy éppenséggel nagy-nagy butaságot merészelnék kérdezni.

    1.

    A családban 4-5 bicska és kés van, ezek közül 2 darab ami Victorinox gyártmányú svájci bicska és ezek mellett van még 2-3 olyan no name, ami talán a kérdés szempontjából nézve nem is lényeges.

    Otthon nekem is van egy Wüsthof gyártmányú, kör keresztmetszetű késélezőm, de mondanom sem kell, nem túl sok sikerrel használom. :( Azt tapasztalom, hogy amikor "megélezem" a kést vagy bicskát, akkor az eszköz éle az egyik oldalról éles vagy inkább sorjás, amit élnek érzek, a másik oldalról azonban nem. Mind a két oldalt élezem a kést, de gondolom a hiba az lehet, hogy a két oldalon különböző élszöget sikerül "tartanom"?

    Ezért gondoltam arra, hogy veszek egy "bolondbiztos" késélezőt. Felbuzdulva el is mentem az Extrametal üzlethálózat egyik boltjába, ahol nagyon ajánlották nekem ezt a terméket, mondván a konyhai hullámos pengét is tudom már vele élezni és az élszöget is tartja, sőt ez már cserélhető lapkás élező.

    [link]

    MI a véleményetek róla? Visszaolvasva láttam egy Lansky ajánlást is, tetszett, de egy kicsit el vagyok veszve a témában, mert új gyerek vagyok a késélezés világában. Tudnátok nekem segíteni, hogy mit lenne érdemes vásárolnia egy olyan személynek, aki nem rendelkezik túl nagy kézügyességgel?

    2.

    Ajánlást szeretnék kérni egy klipsz-el rendelkező zsebkésre. A cél az lenne, hogy ha lovazás közben bármi gond adódik bármelyik bőr szárral vagy éppen paracord zsinórral, akkor azt könnyen és legfőképpen gyorsan el tudjam vágni.

    Kaptam üzletben ajánlást, hogy ebben az esetben talán jobban járok ha tört veszek mert annak pengéjét már nyitnom sem kell, de azt nem akarok.

    Sokat nézegettem a Spyderco oldalait is, nagyon bejönnek az ott látható zsebkések, de nem ismerem őket. Amit a mutatványra rá tudnék szánni, az 50k-ig bezárólag lenne, egy fél életre venném, ezért is fontos lenne vagy megtanulni élezni vagy valami olyan élezőt venni, amit használni is tudok majd. A 8 cm-es pengehossz nem limit a cél a fontos.

    Segítségeteket előre is köszönöm, üdv:
    A

Új hozzászólás Aktív témák