Új hozzászólás Aktív témák

  • Yodamest

    addikt

    válasz Ba cy lus #93878 üzenetére

    Érdekes volt visszaolvasni ezt a vérmes kis vitát, jó gondolatok hangzottak el, szerintem ez jó kis téma.

    Nincs olyan tapasztalatom fejhallgatókkal, mint itt sokaknak, de azért a magam módján/szintjén pár gondolatot hozzáfűznék:
    1. A DT770 többször is felmerült mint viszonyítási pont egy drágább fejhallgatóhoz képest. Erről már elhangzott talán épp tőled, de én is megerősíteném, hogy árkategóriájában a DT770 szerintem abszolút nem egy megérős darab. Persze ez lehet megint csak ízlés kérdése is, bár szerintem a zenében objektíven jónak mondható az a hangzás, ami minél természetesebb és minél közelebbi a valósághoz. A DT770 nem ilyen, nekem nagyon színezett volt, sercegős, mű, szóval objektíven nem tudom jónak mondani. Most csak egy példa, ugyanannyiért a Yamaha MT7 sokkal jobb füles.

    2. Kábelek terén adom az elhangzottat, miszerint legyen egy alap minőség, ne cérnavékony hama kábel legyen, de egy szint felett már totál sznobságnak tartom.

    3. Végül a fő felvetés miszerint minél drágább annál jobb (talán erre akart kifutni az egész ha jól vettem ki) kicsit is-is, szerintem ott mindkét félnek igaza van részben. Tény, hogy ezek a csodafülesnek kikiáltott ilyen 30-40dodós Oneodio és társai cuccok nem ütik meg azt a szintet, amit egy egyébként jó ár/érték arányú drágább, nevesebb füles. De ugyanígy az a drágább füles sem fogja megütni azt a szintet, amit egy mégdrágább szintén árában még mindig megérős, még nevesebb márka képviselője. Szóval egyfajta láncolat van ebben, ami tutira igaz. Viszont az is igaz, hogy totális párhuzamot nem lehet vonni az ár és a teljesítmény között sem, mert minden árkategóriában vannak "nem annyira megérős" darabok is, amik viszont nem lesznek jobbak, mint egy esetleg valamivel olcsóbb konkurensük, ilyen a DT770 is szerintem. Nekem a személyes tapasztalatom, hogy pl. a HD559 annyira bevált nálam, hogy le nem cserélném kb 300 dodóig semmire. Lehet valaki nagyon kritikus füllel meghallgatná és elmondaná mi benne a rossz, mert persze lehet ilyen , de szimplán élvezetből hallgatva komolyan mondom hát nem sokkal marad el a HD600-tól, nagyon nem sokkal, sőt a tere még jobb is annál. HD559-nél nyilván az anyagminőségen sokat spóroltak, ez tagadhatatlan, de inkább azon, mint a hangzáson, én így vagyok vele. Csak azért hoztam fel, mert ez egy kitűnő és talán ritka példa arra, hogy egy olcsó füles is (legalábbis egy adott személy számára és az anyagminőség kárára) tud kategóriákkal jobban szólni, mint ahová be van sorolva pusztán az ára alapján. :R

Új hozzászólás Aktív témák