Új hozzászólás Aktív témák

  • Remus389

    veterán

    válasz Ba cy lus #93733 üzenetére

    Szerintem pedig igen, mindent felfog a dobhártyád (úgy mint a mikrofon) és az agyad kirostázza amire épp szüksége van, háttérbe rakja amire nincs. Tehát az kerül előtérbe amire épp figyelsz vagy koncentrálsz, de a dobhártyád csakúgy mint a mikrofon önmagában mindent felfog.

    Még egy példa ez még eszembe jutott:

    Ha az iskolában szeretted a történelmet akkor figyelsz a történelem tanárra és kész, de mondjuk ha a kémia órát nagyon untad, akkor elkezdesz arra figyelni (vagy ezeket a hangokat kezded el érzékelni) hogy a hátsó padban suttognak, a sarokban egy légy vergődik a pókhálóban, kint elhalad a busz, a szomszéd teremben nevetés tör ki, a tornateremben kosaraznak, kint a folyosón elhalad egy tanárnő... stb.

    de ha egy akusztikus gitárt eldugsz a szimfonikus zenekarba, és mindenki egyszerre rákezd teljes gőzzel, a büdös életben nem fogod kihallani a gitárt, mert sokkal-sokkal halkabb.

    Jó azért vannak határok, de ha kifejezetten az akusztikus gitárt keresed, arra koncentrálsz, akkor talán még ki is hallhatod, ott van az, de el van nyomva.

    Ennyi erővel lehetne azt is mondani, hogy a Saturn V rakéta kilövése közelében nem hallani a patak csorgadozását. :D

    A Stax valóban részletesebb, a valóság pedig még részletesebb, a rossz hifista beidegződések miatt mégis sokan lesznek, akik általában kevésbé részletesnek ítélik meg az élő koncert hangzását.

    Hát először is ez akkor lehet igaz ha majdnem ugyanott van a füled is ahol a mikrofon, tehát ahol történik a hangfelvétel, úgy illik összevetni.

    De amúgy még az is lehet fejhallgatóval letisztultabb lesz az élmény, mert két dobhártyád van meg két fülkagylód, szemből jön a zene nem pedig kétoldalról, létezik élő koncerten akusztika is meg vissza is verődnek részben a hanghullámok stb., tehát még az is lehet fejhallgatóval jobb, tisztább lesz. De ezt igazából ez csak sejtés.

    alphamooncam :R

    fattyu: gondolj ilyenkor életed legjobb élményeire, rögtön elterelődik a figyelmed az említett dolgokról, vagy bármi másra koncentrálj, egyszerűen utána nem tűnnek fel a "boltban üvöltő gyerek, hajnalban kajáért vernyákoló macska, vonaton a sukárdiszkó"

    [ Szerkesztve ]

    Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák