Új hozzászólás Aktív témák

  • #56474624

    törölt tag

    válasz niof #74145 üzenetére

    Ha nincs helye objektivitásnak, akkor miféle minőségi zenehallgatásról írtál az előbb? Mi alapján minőségi?
    Szubjektív? Mert akkor akárki elmondhatja, a 3k-s Philips fejhallgatót használó is, hogy ő minőségi zenehallgatást folytat.
    Ugye-ugye, hogy ellentmondásban vagy önmagaddal.
    Hogyne lenne benne objektivitás.

    Ha egy drága termék rossz lenne, annak hamar híre menne, és a kutya nem venné meg, így nem tehetik meg, hogy rosszabb legyen, mint az olcsóbbak.

    Megint: mi alapján jó vagy rossz? Ha teljesen szubjektív lenne a dolog, akkor ugyanakkora eséllyel találtatna jónak a HD600, mint a HD201. De ez nincs így. :N

    Azt meg kifejezetten viccesnek tartom, ha valaki hangszerekhez hasonlítja egy fejhallgató hangját. Lehet hogy tudod, csak még nem fogadtad el, hogy soha semelyik nem fog úgy szólni, mint egy hangszer. Ez egy hangszóró, nem egy hegedű, vagy fuvola, vagy zongora. Egyszerűen nem hasonlítható össze.

    Dehogynem. Van füled hozzá, és mindkét esetben hanghullámok érik. Teljesen mindegy az összehasonlíthatóság szempontjából, hogy mi a hangforrás. A reprodukciós eszköz attól jobb objektíve, ha jobban megközelíti a valóságot. Igen, ez hallható. Olyan nincs, hogy nem ugyanolyan, akkor nincs értelme róla beszélni. Olvastál régi Hifi Magazint? Szerinted itt miről írnak a szeánsz alatt?
    Vicc lenne? :DDD
    A vicc inkább a topik színvonala kezd lenni szerintem.
    Megjegyzem, élőben is már a pozícióval is változik a hangzás, meg az akusztikai környezettel is, aztán valahogy mégiscsak tudjuk - a látvány nélkül is, csak füllel odafigyelve - a Blaha Lujza téri aluljáróban is, meg a Zeneakadémián is, hogy hegedűt hallunk, nem pedig fuvolát.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák